به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، اکبری یزدی افزود: در حال رایزنی برای از سرگیری صادرات هستیم. کاهش صادرات در سال جاری در اکثر محصولات کشاورزی صادراتمحور کرمان از جمله خرما روی داده است.
نایبرئیس انجمن خرمای استان کرمان ادامه داد: پس از شیوع کرونا عملا بسیاری از مرزها بسته شد و این وضعیت همچنان ادامه دارد. امیدواریم بتوانیم بیش از ۷۰ درصد خرما را در بازار داخلی به فروش برسانیم.
یزدی اظهار کرد: بازار خرما در شرایط کنونی وضعیت مناسبی ندارد و بسیاری از کشاورزان به بازار داخلی چشم دوختهاند. به مردم نیز اطمینان میدهم بستهبندی و عرضه محصول مطابق پروتکلهای دقیق بهداشتی انجام میشود.
وی بیان کرد: صادرات کاملا متاثر از تقاضا در بازارهای بینالمللی است. در حال حاضر مقابله با ویروس در اکثر کشورهای دنیا مهمترین اولویت است و قوانین قرنطینه در کشورهای مختلف، تقاضا را کاهش داده است.
نایبرئیس انجمن خرمای کرمان گفت: استفاده از ظرفیتهای توزیع شبکه بازار داخلی و حمایت بخش دولتی میتواند آسیبهای صادراتی محصولات کشاورزی در زمان شیوع کرونا را کاهش دهد ضمن اینکه مقابله با دلالبازی و جلوگیری از رشد قیمت کاذبی که توسط دلالان انجام میشود در این زمینه موثر است.
وی ادامه داد: قیمت خرما در بم بسیار پایینتر از قیمتهایی است که در برخی از شهرهای پرجمعیت فروخته میشود. این موضوع میتواند به توان خرید مردم صدمه بزند و خرید محصول را کاهش دهد، به همین دلیل دولت باید در این زمینه ورود کند.
یکی از صادرکنندگان هم گفت: حدود ۴۰ درصد از خرمای بم صادراتی است و هرسال در این فصل از سال خرما طبق سفارشهایی که از قبل انجامشده بود به کشورهای مختلف دنیا صادر میشد که شامل اروپا، چین، آسیای دور، کشورهای عربی، آسیای میانه و قفقاز و جمهوری آذربایجان بود.
علی کمالالدینی بیان کرد: در سال جاری با شیوع کرونا بازار جهانی تحت تأثیر جدی قرار گرفت و کشورهای مختلف یکی پس از دیگری مرزهای خود را بهصورت موقت بستند، حتی برخی از محمولههای صادراتی در مرز برخی از کشورها متوقف شد و هنوز بلاتکلیف است که بهطور مثال میتوان به مرز ترکیه اشاره کرد.
این تولیدکننده بمی ادامه داد: چین هم بهعنوان یکی از مهمترین مقاصد صادراتی که کار فرآوری و عرضه به بازار را انجام میداد و از چندین ماه قبل با مشکل جدی مواجه شده است، درخواست ارسال خرما را متوقف کرد.
وی گفت: مهمترین منبع درآمد مردم شرق کرمان بهخصوص شهرستان بم خرما است و هرسال میلیونها دلار ارز از طریق صادرات وارد کشور میشد اما در سال جاری بخش عمده خرما در سردخانهها مانده است.
نظر شما