پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۴
۰ نفر

یک متخصص عفونی، التهاب و کبودی انگشتان، اختلال بویایی و چشایی، سردردهای خیلی شدید و قرمزی چشم را از جمله عوارضی دانست که ممکن است تا دو ماه بعد از ابتلا به کرونا بروز کند و گفت: این علائم عوارض بیماری کووید۱۹ محسوب می شود و برخی به اشتباه آن را علائم حاد بیماری می دانند.

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر آیدین پورکاظمی با اشاره به راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اظهار کرد: در حال حاضر ویروس کرونا در سطح جامعه بشری شیوع یافته و در تمام دنیا توجه محافل بهداشتی را به خودش جلب کرده است.

وی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی به صورت ویژه به مسئله کرونا نگاه می کند و درصدد جلوگیری از انتشار آن است، افزود: ویروس کرونا سالیان سال است که شناخته شده و یک خانواده بزرگ از ده‌ها ویروس کرونا با اسامی و نام های مختلف دارد. کروناویروس ها هم در انسان و هم در حیوان ایجاد بیماری می کنند.

این متخصص بیماری های عفونی، با اشاره به وجود چند نوع از کروناویروس ها در انسان طی سالیان سال، تصریح کرد: این ویروس ها در بدن ایجاد علائم سرماخوردگی معمولی می کند و همه ما بارها به آنها مبتلا و بدون هیچ تمهید خاصی درمان شده ایم.

پورکاظمی با بیان اینکه کروناویروس جدید از بدن یک حیوان به انسان منتقل شده است، عنوان کرد: سیستم ایمنی بدن انسان کروناویروس جدید را خوب نمی شناسد و در قبال آن نمی تواند دفاع خوبی انجام دهد لذا باعث ایجاد بحران در جهان شده است.

وی دوره نهفتگی این بیماری را ۱۰ روزه دانست و متذکر شد: از زمانی که فرد آلوده به ویروس می شود تا زمانی که علائم ایجاد می کند، ۱۰ روز طول می کشد و متاسفانه طی این ۱۰ روز ویروس می تواند منتشر شود.

این متخصص عفونی، علائم کرونا را متفاوت از سایر عفونت های ویروسی تنفسی ندانست و اضافه کرد: کرونا معمولا با تب و سردرد و کوفتگی و خستگی و بدن درد شروع می شود، اما در انتهای هفته اول در تعدادی از افراد علائم به سمت ایجاد سرفه های بیشتر و احساس تنگی نفس و سنگینی قفسه سینه پیش می رود و در نهایت ممکن است کار به بستری در بیمارستان به خاطر تشدید مشکل تنفس بکشد، اما خوشبختانه تعداد افرادی که به این مرحله می رسند بسیار کم هستند.

پورکاظمی، با بیان اینکه از هر پنج نفر مبتلا به کروناویروس چهار نفر یا علامت ندارند و یا علامت بسیار خفیف است، گفت: یک نفر باقی مانده معمولا بیماری های زمینه ای و متابولیک همچون قلبی، کلیوی، تنفسی، دیابت، پیوند عضو و... دارد و یا تحت دیالیز و شیمی درمانی است. این افراد بسیار مستعد هستند و بیماری کرونا در آنان شدت پیدا می کند.

وی با اشاره به بهبود تعداد قابل توجهی از مبتلایان به کرونا، یادآور شد: این بیماری علیرغم شیوع بالا میزان کشندگی پایین دارد و درصد کمی از افراد مبتلا ممکن است که نتوانند این مرحله را طی کنند لذا به زودی می توان این ویروس را تحت کنترل قرار دارد و خوشبختانه اقدامات خوبی درخصوص تولید دارو انجام شده است.

این متخصص عفونی، کرونا را یک بیماری جدید با روش های درمانی ناشناخته دانست و اظهار کرد: ویروس کرونا سرعت انتشار بالایی دارد و لذا پیشگیری از آن و رعایت نکات بهداشتی بهترین راهکار کنترل این بیماری است. همچنین حفاظت صورت در مواجهه با ذرات تنفسی آلوده بسیار مهم است لذا هنگام عطسه و سرفه حتما با دستمال یا داخل آرنج جلوی انتشار قطرات تنفسی را بگیرید. کاهش حضور در اجتماع و اماکن پرازدحام و مسقف نیز ضرورت دارد.

پورکاظمی، با اشاره به عوارض جدید کرونا، تصریح کرد: یکسری علائم مانند التهاب و کبودی انگشتان، اختلال بویایی و چشایی، سردردهای خیلی شدید، درد شکم، گرفتگی عضله قلب و قرمزی چشم که ممکن است تا دو ماه بعد از ابتلا به کرونا بروز کند، عوارض بیماری کووید۱۹ محسوب می شود و برخی به اشتباه آن را علائم حاد بیماری می دانند.

وی نشانه های پوستی مانند تغییر رنگ پوست و کهیر و تاول را الزاما ناشی از بیماری کووید۱۹ ندانست و متذکر شد: این بیماری جدید است و علائم و نشانه های آن قطعیت ندارد، اما ممکن است برخی از افراد بیماری دیگر را همزمان با کرونا داشته باشند.

کد خبر 508956

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha