به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی باوجود تعطیلی کتابخانههای عمومی سراسر کشور و از جمله در استان هرمزگان، نخستین گامهای خود را با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی برداشته و با توجه به تعطیلی مراکز پیشدبستانی، مدارس و دانشگاههای سراسر کشور امکان مشارکت در بخشهای مختلف خود را در این بستر فراهم کرده است.
دهمین دوره این جشنواره با معرفی ۱۲ عنوان کتاب، خانوادهها، دانشآموزان، دانشجویان و گروههای مختلف سنی را در فراغت ناخوانده این روزها به حضور مجازی در این ضیافت کتابخوانی دعوت کرده است.
فرهنگ دوستان دانش خود را نسبت به معصومین (ع) افزایش دهند
در اهمیت این حرکت فرهنگی مسئولان استان هرمزگان نیز با دعوت از خانوادهها به شرکت در این جشنواره توصیه کردهاند: مردم فهیم و فرهنگ دوست هرمزگان ماه مبارک رمضان را مغتنم شمرده و به همراه خانوادههای خود در این رویداد فرهنگی شرکت کرده و دانش خود را نسبت به معصومین (ع) افزایش دهند.
نماینده ولیفقیه در استان هرمزگان و امامجمعه بندرعباس ضمن دعوت مردم به شرکت در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: دین مبین اسلام برای مطالعه و کتابخوانی و جستجو برای کسب علم، ارزش و اعتبار زیادی قائل شده و در اهمیت کتاب و کتابخوانی همین بس که خداوند اولین آیات قرآن را که به پیامبر اسلام نازل فرموده با امر به قرائت آغاز کرده و در قرآن نیز به قلم، قسم یادشده است.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد عبادی زاده بیان کرد: کتاب حاوی اندیشهها و تجربیات بشری در دامنه تاریخ است و سهم عمدهای در انتقال دانش و فرهنگ به نسلهای آینده دارد و میتواند انسان را با سیره و مکتب ائمه معصومین آشنا کند.
به گفته وی دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی فرصت ارزشمندی برای افزایش معرفت نسبت به مکتب و سیره ائمه اطهار (ع) است و به دلیل شرایط شیوع کرونا زمان مناسبی برای استفاده از این ظرفیت عظیم فرهنگی است.
امامجمعه بندرعباس توصیه کرد: مردم هرمزگان بهویژه فرهنگ دوستان در ایام ماه برکت مبارک رمضان، فرصت را مغتنم شمرده و به همراه خانوادههای خود در این جشنواره مهم فرهنگی شرکت کنند و دانش خود را نسبت به معصومین (ع) افزایش دهند.
مردم با مطالعه منابع جذاب سلامتی را میهمان خانوادههای خود کنند
استاندار هرمزگان نیز گفت: در شرایطی که بسیاری از خانوادهها به دلیل مقابله با ویروس کرونا در خانه هستند از فرصتهایی که این بحران ایجاد کرده میتوانند در راستای افزایش علم و دانش استفاده کنند.
فریدون همتی به مسئولان و دستاندرکاران حوزه فرهنگی این استان نیز توصیه کرد: شرایطی را ایجاد کنند که منجر به افزایش و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بین مردم شود.
وی ادامه داد: جشنواره رضوی فرصت مغتنمی است که میتوان با مطالعه کتابهای مرتبط با سیره ائمه اطهار (ع)، علاوه بر آشنایی با شیوه زندگی آنان، ارادت خالصانه خود را به ساحت مقدسشان تقدیم کرد.
استاندار هرمزگان اضافه کرد: با توجه به اینکه دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در حال برگزاری است، انتظار میرود تمام سازمانها و نهادهای اجرایی و فرهنگی در برگزاری شایسته این جشنواره مشارکت کرده و مردم نیز با مطالعه منابع جذاب این جشنواره، آرامش روحی، سلامت جسم و ارتقا معنوی را میهمان همیشگی خانوادههای خویش قرار دهند.
کتابخوانی مؤثرترین فعالیت در روزهای کرونایی
فرماندار بوموسی نیز یکی از فعالیتهای مؤثر مردم در این روزهای کرونایی را کتابخوانی دانست و افزود: دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی را به وجود آورده که ضمن آشنا شدن مردم با سیره و روش زندگانی امام رضا (ع) به مهمترین شاخص فرهنگی جامعه ما یعنی مطالعه و خواندن نیز پرداخته شود.
به گفته رضا پوربابایی، برگزاری هرساله جشنواره کتابخوانی رضوی، با این هدف والا و بهمنظور آشنایی نسل جوان باشخصیت برجسته امام رضا (ع)، امری پسندیده و قابلتقدیر است.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی بوموسی به مردم این شهرستان بهویژه نسل جوان و نوجوان توصیه کرد: این فرصت را غنیمت شمرده و با حضور گسترده در این جشنواره نقش بسزایی در نهادینهسازی فرهنگ مطالعه و کتابخوانی داشته باشند.
با کتابخوانی ناهنجاریهای اجتماعی را از بین ببریم
فرماندار شهرستان پارسیان نیز معتقد است: اگر در جامعه سنت کتابخوانی رواج پیدا کند و مردم بهویژه جوانان با کتاب مأنوس شوند، بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی از بین میرود.
مجتبی رضاپور گسترش این فرهنگ در وهله نخست وظیفه نهادهای مسئول در حوزههای فرهنگی دانست و بیان کرد: مردم پارسیان با شرکت در این جشنواره فرهنگی میتوانند علمیتر با شیوه زندگی اخلاق و رفتار اجتماعی ائمه بهخصوص امام رضا (ع) آشنا شوند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز گفت: اقدام نهاد کتابخانههای عمومی کشور، رئیس اداره ویژه کتابخانههای عمومی قشم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی از جمله بخش فرهنگی آستان قدس رضوی به دلیل برپایی جشنوارههای مختلف مربوط به کتاب و کتابخوانی بسیار قابلتقدیر است.
حمیدرضا مؤمنی بهترین راه غنیسازی اوقات فراغت دانشجویان و دانش آموزان در این مقطع زمانی حساس را مطالعه کتاب و کتابخوانی در منزل عنوان کرد.
وی اضافه کرد: والدین و مسئولان فرهنگی نقش مهم و تأثیرگذاری در ترویج کتابخوانی دارند و خانوادهها و دستاندرکاران امور فرهنگی نیز باید تلاشهای ویژهتری در راستای افزایش مطالعه و کتابخوانی داشته باشند.
ضیافت کتابخوانی رضوی با ۱۲ عنوان کتاب
دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با معرفی ۱۲ عنوان کتاب در ۳ رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال»، خانوادهها، دانشآموزان، دانشجویان و گروههای مختلف سنی را به حضور مجازی در این ضیافت کتابخوانی دعوت کرده است.
در رده «کودک» (۴ تا ۱۲ سال) کتابهای «گنبد خورشید» نوشته معصومه مهری از انتشارات بنیاد امام رضا علیهالسلام، «زندگی حضرت معصومه سلامالله علیها» نوشته سید محمد مهاجرانی از انتشارات کتابک و همچنین در بخش ویژه این رده سنی، کتاب «ده قصه از امام هادی علیهالسلام برای بچهها» نوشته جعفر ابراهیمی از انتشارات قدیانی برای این رده سنی معرفیشده است.
در رده سنی «نوجوان» (۱۳ تا ۱۷ سال) نیز آثاری با عناوین «ستاره من: چهل قصه از زندگی امام رضا علیهالسلام» نوشته ناصر نادری از انتشارات به نشر، «نشانهها: قصههایی از زندگی امام رضا علیهالسلام» نوشته ابراهیم حسنبیگی از انتشارات به نشر و همچنین در بخش ویژه این رده سنی کتاب «مژده گل: داستانهایی از زندگی امام هادی علیهالسلام» نوشته محمود پوروهاب از انتشارات کتاب جمکران بهعنوان منابع جشنواره معرفیشده است.
همچنین در رده سنی «جوان و بزرگسال» (۱۸ سال به بالا) شش کتاب «امام رضا علیهالسلام (تاریخ و سیره) » نوشته محمدباقر پورامینی از انتشارات معارف، «امام رضا علیهالسلام و ایران» نوشته سید حسین حر از انتشارات معارف، «برمدار آفتاب: ترسیم زندگی بر مدار حیات رضوی» نوشته محمدحسین پورامینی از انتشارات معارف، «شاهچراغ علیهالسلام» نوشته جلیل عرفانمنش از دفتر پژوهشهای فرهنگی و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتابهای «خورشید رهنمای: پژوهشی در زندگانی و سیره امام هادی علیهالسلام» نوشته ابوالفضل هادیمنش از انتشارات بهار دلها و «حکمتهای نقوی: ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی علیهالسلام» نوشته جواد محدثی از انتشارات به نشر معرفیشده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان دراینباره گفت: علاوه بر منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین (ع) که هرسال به این جشنواره اضافهشده است، امسال در دهمین دوره این جشنواره کتابهایی با موضوع حضرت امام هادی (ع) بهعنوان بخش ویژه دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در نظر گرفتهشده است.
حجتالاسلام محمد ذاکری افزود: این جشنواره در سه بخش «فردی»، «گروهی»، «خانوادگی» و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار میشود که علاقهمندان میتوانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، بهصورت فردی، گروهی یا خانوادگی، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند.
وی بیان کرد: دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در قالبهای متنوع کتابخوان مجازی، چهارگزینهای، داستاننویسی، روزنامه کتاب، نمایش خلاق و نقاشی در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار میشود.
۹ خرداد؛ آخرینمهلت شرکت در ضیافت کتابخوانی رضوی
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان در بخش کودکان توضیح داد: در بخش «کودک» (۴ تا ۱۲ سال) سه قالب نقاشی، فعالیت گروهی، پویش کتابخوان در نظر گرفتهشده است که کودکان برای شرکت در قالب «نقاشی» میتوانند تصویر نقاشی خود در سایت جشنواره بارگذاری کنند یا برگههای نقاشی را از طریق مراجعه به یکی از کتابخانههای عمومی دریافت و پس از تکمیل به کتابخانه تحویل دهند.
حجتالاسلام ذاکری ادامه داد: کودکان در بخش «پویش کتابخوان» نیز میتوانند فیلمهای معرفی، بازگویی قصه یا خوانش بخشهای جذاب کتاب را، در قالب پویش کتابخوان و بهصورت فردی ارسال کنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان اضافه کرد: برگزیدگان دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در ۲ سطح «ملی» و «شهرستانی» معرفی و با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی از آنها تجلیل خواهد شد.
وی افزود: علاقهمندان به شرکت در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا ۹ خرداد امسال فرصت دارند با مراجعه به آدرسهای www.samakpl.ir یا www.razavi.iranpl.ir ضمن دریافت فایل کتابها در مسابقه شرکت کنند.
نظر شما