به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مصادف شدن روند نزولی شیوع کرونا با ماه مبارک رمضان، هفتههای پایانی سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها، شرایط آرام بازار و مراکز اداری باعث شده تا روند شیوع این ویروس بهنوعی در هفتههای اخیر مهار شود اما قطع بهیقین با شروع فصل گردشگری این روند در صورت بیتوجهی مردم پابرجا نخواهد ماند.
تعطیلی مدارس، مساعد بودن شرایط جوی بهویژه در مناطق کوهستانی همچون استان همدان، بازگشایی اغلب مراکز تفریحی و گردشگری و نیز فراهم شدن امکان اقامت در هتلها میتواند بستر لازم را برای خانوادهها به برای سفر به اقصی نقاط کشور مهیا سازد.
اگرچه التهاب و نگرانی از شیوع کرونا در جامعه مانند ماههای قبل احساس نمیشود و برخی به این شرایط عادت کرده و کمتر به نکات بهداشتی توجه میکنند، اما باید بپذیریم که هرلحظه امکان دارد که در معرض این ویروس قرارگرفته و بیمار شویم و حال شروع فصل گردشگری و افزایش سفرها میتواند کانون انتشار کرونا باشد و حجم عظیمی از مردم را درگیر این ویروس کند.
هرچند همچنان توصیههای پزشکان، متخصصان و مسئولان بهداشت و درمان و سایر مقامات بر رعایت بهداشت فردی و عمومی و در خانه ماندن برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا تأکید دارد، اما آرام شدن بهظاهر وضعیت موجود باعث شده مردم برای سفر و گردش برنامهریزی کنند.
از هماکنون اغلب خانوادهها بیصبرانه در انتظار پایان سال تحصیلی هستند تا بهنوعی ماندن طولانیمدت در خانه و تعطیلی بیثمر عید نوروز را با سفر تابستانی به سایر شهرها جبران کنند.
بههرحال رسم و عادت همیشگی ایرانیان سفر در ایام نوروز و تعطیلات تابستانه مدارس است و شرایط ماههای اخیر که آنها را در خانه ماندن مجبور کرد باعث شده تا بهنوعی این وضعیت را با یک سفر دورهمی جبران کنند.
بنابراین میطلبد مسئولان اجرایی از هماکنون به فکر چارهاندیشی در مهار انتقال ویروس و حفظ وضعیت موجود باشند چراکه هرگونه سفر و ورود مسافران غیربومی چهبسا تمام تلاش و زحمات خادمان سلامت را به هدر داده و وضعیت را به همان ماههای اسفند و فروردین بازگرداند.
برخی مردم تصور میکنند با گرم شدن هوا ویروس کرونا از کشور رخت بسته و میتوانند بدون نگرانی روزهای عادی زندگی گذشته خود را ادامه دهند بااینحال نظر پزشکان و کارشناسان خلاف آن را ثابت میکند و معتقدند ویروس در هوای گرم هم دوام دارد و نمونه بارز آن روند صعودی شیوع کرونا در استانهای گرمسیری کشورمان همچون خوزستان است.
ازآنجاکه همدان همچنان در وضعیت زرد قرار داشته و احتمال بازگشت به دوره بحرانی قبل نیز وجود دارد، انتظار میرود مسئولان تدابیر لازم را در فصل گردشگری این دیار اتخاذ کنند.
اگرچه صنعت گردشگری همدان در همین ماههای اخیر به دلیل تعطیلی و پذیرش نکردن گردشگر متحمل خسارتهای فراوان شده اما باید در زمان بازگشایی این مراکز باتدبیری شایسته دستکم پروتکلهای استوار و محکمی برای پذیرش گردشگران و مسافران در مراکز اقامتی استان شامل هتلها، مسافرخانهها، خانه مسافرها و مراکز اقامتی روستایی در نظر گرفت و بر تمامی فرایندهای اقامت مسافران بهصورت دقیق و مستمر نظارت کرد.
آنچه مسلم است این ویروس هنوز هم میهمان ما ایرانیان است و همچنان اصرار بر ماندن دارد و وضعیت موجود نشان میدهد که با هرگونه سهلانگاری و بیتوجهی، بازهم میتواند به استقبال مردم رفته و در کنار ابتلا، مرگومیر را هم افزایش دهد.
از سوی دیگر، همدان همواره مقصد مهم گردشگری غرب کشور بوده و طبیعت، جاذبههای تاریخی و آبوهوای دلانگیز و منحصربهفرد این استان میل سفر به این منطقه را افزایش داده و این موضوع بیشازپیش نگرانیها را نسبت به شیوع کرونا به دلیل حجم گردشگر افزایش میدهد.
افزون بر این، همدان کریدور غرب نشینان به شمار میرود و مسیرهای مواصلاتی این استان دسترسی مرکز به غرب کشور و بلعکس را نزدیک و هموارساخته است و با شروع فصل گردشگری این منطقه، تردد و حتی توقف موقت خودروها در شهرهای استان را شاهد خواهیم بود.
شروع فصل گردشگری برای مردم همدان که روزهای سخت کرونا را شاهد بوده و اکنون نیز وضعیت زرد را همچنان خطرساز میدانند، این دلواپسی را به وجود آورده است که چه تدبیری برای امنیت آنها در ایام پیش رو بهویژه پس از ماه مبارک رمضان اندیشیده خواهد شد.
بیتردید مردمانی که در ماههای اخیر همواره به توصیه مسئولان گوش فرا داده و در مهار ویروس کرونا مشارکت همهجانبه داشتند، اکنون نیز خواستار حفظ شرایط موجود هستند.
انتظار بهحق مردم دیار هگمتانه از مسئولان استان همدان که در ماههای اخیر بهصورت شبانهروزی برای مهار کرونا تلاش کردهاند، تکرار نشدن اشتباهات گذشته، تدبیر در حوزه گردشگری و نظارت دقیق بر این بخش بهویژه فعالیت قشر موسوم به «کارتن به دستان» است که در مواردی خارج از چارچوبهای قانونی و بدون نظارت اقدام به اجاره دادن محل اقدامت میکنند.
توجه به حاشیه شهرها که میتواند محلی برای اقامت مسافران باشد، ادامه فرایند گندزدایی معابر، جلوگیری از اقامتهای بدون نظارت در سطح شهر بهویژه در پارکها و بلوارها و تب سنجی از مسافران شاید از جمله نکاتی باشد که در صورت رعایت آنها بتوان بار روانی بیماری کرونا را در جامعه کمتر کرده و مانعی برای شیوع این ویروس باشد.
نظر شما