مامور پلیس که با گذاشتن زانوی خود بر گردن شهروند سیاهپوست مینیاپلیس باعث مرگ او شد، در بازداشت نیروهای امنیتی است.

درک چووین مامور پلیس آمریکا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رسانه‌های غربی، درک چووین که گفته می‌شود پیش‌تر هم برای کشتن سیاهپوستان تلاش کرده بود، روز جمعه به درخواست فرماندار مینه‌سوتا بازداشت شد. او اندکی پس از مرگ جورج فلوید همراه سه افسر پلیس دیگر از کار برکنار شده بود. نکته عجیب اینکه فلوید و چووین با هم در یک باشگاه شبانه همکاری می‌کردند و جزو محافظان و نیروهای تامین امنیت بودند.

از سوی دیگر، تیم والس (فرماندار مینه‌سوتا) بازداشت افسر گناهکار را نخستین گام در اجرای عدالت دانست و به معترضان وعده داد چووین خیلی زود پای میز محاکمه می‌رود. مینیاپلیس برای چهارمین روز پیاپی صحنه درگیری‌های خشن معترضان به نژادپرستی نیروهای پلیس است. آنها خواستار اجرای عدالت برای قاتلان فلوید هستند. والس در عین حال مدعی شد جمله «وقتی غارت‌ها آغاز شود، شلیک‌ها شروع می‌شود» در توییت دانلد ترامپ به بهتر شدن اوضاع کمک نکرده است.

همزمان، شهردار مینیاپلیس از توییت‌های رئیس جمهوری آمریکا به شدت انتقاد کرد. رئیس جمهوری آمریکا جیکوب فری را فردی ضعیف خطاب کرده بود که کنترل اوضاع از دستش خارج شده است. فری در این باره گفت: ترامپ درباره شهر ما هیچ نمی‌داند. ضعیف کسی است که همواره در اوج بحران‌ها انگشت اتهام خود را سمت دیگران می‌گیرد. ضعیف کسی است که مسئولیت حرف‌ها و رفتارهای خود را نمی‌پذیرد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا با انتشار یک بیانیه به قتل جورج فلوید واکنش نشان داد. او نوشت: در حالی که مردم آمریکا منتظر برگشتن اوضاع به حالت عادی پس از شیوع کرونا هستند، نژادپرستی برای رنگین‌پوستان آمریکا یک وضعیت همیشگی و عادی است. در حالی که این اتفاق‌ها در سال ۲۰۲۰ نمی‌تواند و نباید عادی باشد. مردم آمریکا باید گرد هم بیایند و برای برانداختن این نژادپرستی نظام‌مند بکوشند.

جو بایدن هم بدون نام بردن از ترامپ، توییت‌های او را تشویق به خشونت نامید و با اشاره به گفتگوی خود با خانواده فلوید گفت: هیچ‌کدام ما نباید ساکت باشیم. نباید سکوت کنیم. نباید واژه‌های «نمی‌توانم نفس بکشم» را بشنویم و کاری نکنیم. من با آنها حرف زده و قول داده‌ام هر چه در توان دارم برای احقاق حقوق آنها انجام بدهم. بایدن نامزد دموکرات‌ها و رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر ۲۰۲۰ است.

کد خبر 516087

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha