به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، عباس قنبریعدیوی، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد : زاگرس به عنوان نخستین خاستگاه و محل سکونت بشر با قدمت و پیشینه بالا در حوزه باستانشناسی و مطالعات ایرانشناسی مطرح است.
وی افزود: باید این ذخایر ارزشمند را در برابر آتشسوزیها محافظت کنیم که این گنیجینه از بین نرود.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری بیانکرد: اتفاقی که در روزهای اخیر رخ داده و جنگلهای زاگرس را در برخی استانها درگیر کرده است، همه در سطوح مختلف شامل نمایندگان مجلس، وزارت کشور، منابع طبیعی و جهادکشاورزی، میراث فرهنگی، دانشگاهها و پژوهشگاههای علوم زیستی و طبیعی باید به آن توجه و از این جنگلها محافظت کنند.
قنبری عدیوی ادامه داد: رابطه مستقیم بین زیست مطلوب انسان، گیاه و جانوران وجود دارد، چرخه هر یک از اینها که بر هم بخورد، اکوسیستم زاگرس نابود میشود.
- آتش سهلانگاری بر جان جنگلهای یزد | ۳ هکتار از منابع طبیعی بافق و بهاباد در آتش سوخت
- تصاویر حیوانات تلفشده در فضای مجازی ربطی به آتشسوزی ارتفاعات خائیز ندارد
- مهار آتشسوزی خائیز در حوزه کهگیلویه | آتش از سمت حوزه بهبهان شعلهور است
وی ادامه داد: کسانی که در جنگل زندگی یا کار میکنند یا مسافران و کوهنوردان باید مواظب باشند که در این مناطق آتشسوزی رخ ندهد از سوی دیگر تجهیزات اطفاء حریق نیز باید برای محافظت بیشتر و بهتر جنگلهای زاگرس دیده شود.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری افزود: همه باید به عنوان یک عزم ملی به زاگرس توجه کنند، این امر میتواند به صورت دفاع از هویت و خاستگاه این فرهنگ، به صورت امدادگران برای حفظ و حراست از جنگلهای زاگرس یا کسانی که منابع مالی برای خرید تجهیزات و لوازم اطفا حریق اختصاص میدهند، باشد.
قنبری عدیوی بیان کرد: باید برای حفظ منابع ملی که در هویت ایرانشناسی از اهمیت بالایی برخوردار است، همه افراد تلاش کنند و احساس مسئولیت داشته باشند.
وی تصریح کرد: این اطلاعات در یک دانشنامه بزرگ گردآوری میشود، که خوشبختانه در چهارمحال و بختیاری نیز اطلاعات خوبی جمعآوری شده است و کار به کمک پژوهشگران و اساتید این حوزه همچنان ادامه دارد امیدواریم منابع میدانی و کتابخانهای لازم برای این کار حفظ شوند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: هم اینک مطالعات زاگرس در دستورکار و در حال انجام است، همه افراد جامعه در این زمینه میتوانند یاریگر بنیاد ایرانشناسی باشند و کمک کنند که این مطالعات و پدیدهها به خوبی شناخته و انجام شود تا از این طریق شاهد حفظ سریعتر این منبع ملی و جهانی و جلوگیری از نابودی آن باشیم.
در روزهای اخیر بخشی از جنگلهای زاگرس در استانهای کهکیلویه و بویر احمد و بوشهر دچار حریق شدند.
بر اساس ارزیابیهای اولیه گفته میشود تاکنون افزون بر ۲۵۰ هکتار از جنگلهای و مراتع در منطقه حفاظت شده خائیز طعمه حریق شده است.
منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بیش از ۳۳ هزار هکتار در سال ۱۳۷۷ به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد.
این منطقه در فاصله ۱۵ کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد.
نظر شما