به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، افزایش بارندگیها در سال جاری و شرایط مساعد آب و هوایی در ماههای اخیر، سبب شده است تا تحولاتی در عرصههای طبیعی رخ دهد که هجوم شمار زیادی از ملخها، یک نمونه از آن است.
این روزها شاهد هجوم گسترده ملخها به شهرها، روستاها، باغها و مزارع کشاورزی در استانهای مختلف کشور از جمله استان سمنان و بهویژه شهرستان سرخه در نزدیکی مرکز این استان هستیم که این امر نگرانیهایی برای کشاورزان و اهالی بومی به وجود آورده است.
- جولان انواع ملخهای پرخطر و بیخطر در سراسر کشور | شکم بادمجانی و ایتالیایی در شمال و صحرایی در جنوب
گرچه ملخها، خسارتهایی به مزارع و برخی باغات وارد آوردهاند؛ اما مسؤولان امر میگویند خسارتهای این نوع از ملخها که اکثراً بومی هستند، چندان قابل توجه نبوده و با شیوههایی نظیر سمپاشی، میتوان جلوی افزایش خسارتها را گرفت.
خسارات چندانی وارد نشده
فاطمه سعیدی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه نیز اظهار کرد: به علت شرایط آب و هوایی، شاهد ورود گسترده ملخها به این شهرستان هستیم و این ملخها به مزارع کشاورزی خسارات چندانی وارد نکرده؛ اما مشکلاتی را در سطوح شهری و روستایی به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: چند هفتهای است که شهرستان سرخه و روستاهای اطراف آن با حمله گسترده ملخها مواجه شدهاند؛ بهطوریکه در سطح شهر بهوفور دیده میشوند و اجساد آنها در کف خیابانها ریخته شده و حتی در بعضی مناطق آسایش مردم را سلب کردهاند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه ادامه داد: ملخهایی که در این شهرستان و روستاهای اطراف شاهد آن هستیم، اکثراً بومی هستند و در فصل زمستان در حاشیه باغها، مزارع، فضای سبز و باغچههای خانگی زیست میکنند.
سعیدی افزود: این نوع ملخها در کپسولهایی که در حاشیه باغها و مزارع هستند، زندگی میکنند؛ ولی امسال با توجه به شرایط آب و هوایی مطلوب و بارندگی مساعد در شهرستان سرخه و همچنین به دلیل نداشتن سرمای سخت و خشک زمستانی، این ملخها از کپسولهای خود خارج و وارد شهر و روستاها شدهاند و بهمراتب مشکلاتی را ایجاد کردهاند.
وی اضافه کرد: تراکم زیاد ملخها از جهتی برای مبارزه با آفات مناسب هستند؛ اما این نوع ملخها بهعنوان آفت درجه سه محسوب میشوند و به مزارع و باغها کمتر صدمه میزنند.
اختلال در روند عادی زندگی مردم
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه عنوان کرد: خسارات وارده از هجوم ملخها در این شهرستان بسیار اندک بوده است؛ در حالی که با ورود به شهر و روستاها، اختلالاتی در روند عادی زندگی مردم به وجود آوردهاند.
سعیدی ضمن اشاره به وظیفهای که جهاد کشاورزی شهرستان سرخه در این زمینه عهدهدار است، گفت: وظیفه جهاد کشاورزی، سمپاشی علیه ملخها در حاشیه مزارع و باغهاست؛ اما با توجه به اینکه ملخها به شهر وارد شدهاند، جهاد کشاورزی وظیفهای در قبال سمپاشی سطوح شهری و روستایی ندارد.
وی ادامه داد: جهاد کشاورزی حمایتهای همهجانبهای از نهادهای دولتی بهخصوص شهرداری سرخه خواهد کرد و سموم لازم برای دفع ملخها را در اختیار قرار خواهد داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه خاطرنشان کرد: سم مناسب برای دفع این نوع ملخها، سم فسفره است و سمپاشی باید با نظر کارشناسان حفظ نباتات شهرستان سرخه انجام گیرد.
شهرداریها و دهیاریها به میدان بیایند
گرچه وجود این نوع از ملخها در مبارزه با برخی آفتها حتی مؤثر عنوان شده است؛ اما دغدغههایی نیز برای خانوادهها به وجود آورده است.
یکی از وظایف شهرداریها و دهیاریها در نقاط مختلف استان سمنان، سمپاشی برای کاهش مشکلات ناشی از هجوم انبوهی از ملخهاست.
شهرداریها و دهیاریها باید بیش از گذشته به میدان بیایند و نسبت سمپاشی مراکز تجمع و محیطهای کانونی ملخها اقدام کنند تا از ورود بیشتر آنها به شهرها و روستاها جلوگیری شود.
نظر شما