به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، عبدالرضا گلپایگانی در مورد وضعیت خیابان ولیعصر(عج) و لزوم بازنگری در طرح تفصیلی این خیابان با توجه به تلاش برای ثبت جهانی آن گفت: شهرداری تهران موضوع ایجاد خیابان کامل را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه خیابان کامل به خیابانی گفته میشود که برای همه اقشار جامعه اعم از پیاده، سواره و استفادهکنندگان از حمل ونقل عمومی بهسازی شده به گونهای که همه بتوانند ترددی ایمن و آسان داشته باشند و علاوه بر گذراندن اوقات فراغت به فضاهای کار و تجاری نیز دسترسی داشته باشند، گفت: در این راستا شورای راهبردی به ریاست شهردار تهران و نمایندگان شهرسازی، زیباسازی، فضای سبز، فنی عمرانی، اجتماعی، حمل و نقل و ترافیک و نمایندگان شورای شهر تشکیل شده است تا وضعیت بهسازی و ساماندهی خیابان ولیعصر را راهبری کنند.
معاون شهرسازی ومعماری شهردار تهران افزود: خیابان ولیعصر با ۱۸ کیلومتر طول و اختلاف ارتفاع ۵۰۰ متری از میدان راه آهن تا تجریش، ویژگیهای لازم برای تبدیل شدن به خیابان کامل را دارد و برهمین اساس به دنبال انطباق چارچوبهای خیابان کامل در محور ولیعصر هستیم.
وی با بیان اینکه بهبود کیفیت وضعیت خیابان ولیعصر از ابعاد مختلف در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: با راهاندازی خانه مینایی به عنوان پایگاه خیابان، گامهایی برای خواناسازی و تهیه نقشه فرهنگی خیابان برداشته شده و در گام نخست، در ۴۰ نقطه خیابان ولیعصر که در جاهایی که رویدادی رخ داده خواناسازی مکان رویدادها انجام شده است.
گلپایگانی افزود: بر این اساس پایههایی در مکانهایی که در آنجا رویدادی در خیابان ولیعصر رخ داده نصب شده و شهروندان می توانند با استفاده از "QRC" در مورد اتفاقات رخ داده در آن محل و شناخت نقاط و ساختمانهای شاخص خیابان ولیعصر اطلاعات کسب کنند.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه مرمت و بهسازی پیادهروی خیابان ولیعصر، طراحی و تعبیه مبلمان مناسب، بهبود نمای ساختمانهای جداره نیز در دستور کار سازمان زیباسازی قرار دارد که به عنوان پایلوت، بهسازی نمای ساختمانهای حد فاصل چهار راه ولیعصر تا چهار راه جمهوری در حال انجام است، این مدل که با مشارکت صاحبان املاک است، بهسازی نماها در همه خیابانها گسترش می یابد.
وی افزود: در دوسال گذشته وضعیت درختان خیابان بهبود یافته، در این دو سال ۳۳۰۰ درخت با سن ۱۰ تا ۱۵ سال و محیط بُن نزدیک به ۵۰ سانتیمتر توسط سازمان بوستانها کاشته شده است که در نوع خود کار کم نظیری بوده است.
معاون شهرسازی شهرداری تهران در مورد وضعیت بازنگری در طرح تفصیلی خیابان ولیعصر(عج) نیز با بیان اینکه سال گذشته موضوع سه متر عقبنشینی اجباری در خیابان در کمیسیون ماده ۵ لغو شد، ادامه داد: البته در مورد بازنگری در طرح تفصیلی بدنه خیابان ولیعصر (عج) چند شرکت مشاور بررسی و کارشناسی کردهاند که با جمعبندی و نهایی کردن به زودی برای تصویب به کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری فرستاده میشود.
گلپایگانی در مورد بی آر تی خیابان ولیعصر نیز با بیان اینکه یکی از معیارهای خیابان کامل، وجود همه روشهای حمل و نقلی است، اظهار کرد: این خط هم یکی از کارآمدترین خطوط اتوبوسرانی است که با کمک و همفکری معاونت حمل ونقل، احتمال بازنگری در بی آر تی بخشی از خیابان با توجه به وجود مترو وجود دارد.
وی افزود: احتمالا با حذف بخشی از خطوط بی آر تی در قسمتی از محور ولیعصر بتوان امکان تردد دوطرفه را فراهم کرد و این تصمیم به بررسی کارشناسی بیشتر و توجه به خواست شهروندان بستگی دارد.
نظر شما