بی‌تردید تاکنون با فهرست‌های مختلفی از خواندنی‌ترین کتاب‌های جهان مواجه شده‌اید که هرکدام از دیدگاهی خاص، ضروری‌ترین کتاب‌ها را برای مطالعه نام برده‌اند. با وجود این تنوع در معرفی ضروریات و اولویت‌های مطالعاتی، برخی از کتاب‌ها را می‌توان شاخص‌تر تلقی نمود.

image-20200614132312-1.jpeg

چراکه یا آغازگر یک تحول در یک سبک ادبی شده‌اند و یا آن‌قدر مشهور و معروف بوده‌اند که بر بسیاری از آثار پس از خود نیز تاثیر گذارده‌اند. طبیعتاً اولویت دادن به مطالعه‌ی چنین کتاب‌های ارزشمند و مهمی، هم شما را با بهترین آثار ادبی جهان آشنا می‌کند و هم مقدمه‌ای برای مطالعه‌ی سایر کتاب‌های آن سبک خواهد شد. در این مقاله تلاش می‌شود تا تعدادی از جریان‌سازترین و بهترین کتاب‌هایی که باید در اولویت مطالعاتی شما قرار گیرند، معرفی شوند.

1. کتاب «کوری» از ژوزه ساراماگو

ژوزه ساراماگو، نویسنده‌ی پرتغالی، رمان ارزشمند کوری را در سال 1995 میلادی به چاپ رساند و با نگارش آن، نه‌تنها در سال 1998 میلادی جایزه‌ی نوبل ادبیات را به‌دست آورد، بلکه نام خود و این کتاب را همواره در فهرست یکی از بهترین و تأثیرگذارترین کتاب‌ها ثبت نمود. در ظاهر، کوری روایت جامعه‌ای است که ناگهانی به عارضه‌ای ناشناخته دچار شده و مردمانش یکی پس از دیگری بینایی خود را از دست می‌دهند و غرق در هاله‌ای سفیدرنگ می‌شوند، اما در باطن اثر، موضوع به این سادگی نیست. در واقع ساراماگو با استفاده از تلمیح و تمثیل، مفهوم رمان را تا مرزهای روانشناسی اجتماعی-سیاسی جلو برده و تحلیل‌هایی زیبا از رفتارهای انسانی در عصر مدرن و دورنمای جوامع این‌چنینی نمایش داده است. خود او در خصوص این کتاب می‌گوید : «این کوری واقعی نیست؛ تمثیلی است. کور شدنِ عقل و فهم انسان است. ما انسان‌ها عقل داریم و عاقلانه رفتار نمی‌کنیم...».

2. کتاب «صدسال تنهایی» از گابریل گارسیا مارکز

گابریل گارسیا مارکز، نویسنده‌ی مشهور کلمبیایی، موفق شد با به چاپ رساندن کتاب صدسال تنهایی، در سال 1982 میلادی جایزه‌ی نوبل ادبیات را به‌دست آورد. این کتاب از مشهورترین آثار مارکز و به عقیده‌ی بسیاری از منتقدین، از بهترین نمونه‌های سبک «رئالیسم جادویی» و یقیناً یکی از ماندگارترین و محبوب‌ترین رمان‌های تاریخ است. مارکز در کتاب صدسال تنهایی، داستان و حوادث شش نسل از یک خانواده‌ی کلمبیایی را پرورانده و در این میان روایت‌هایی استادانه از عشق، جنگ، فقر، کهن‌سالی، زندگی و مرگ نیز گنجانده است که بر گیرایی داستان می‌افزاید. هنر شخصیت‌پردازی و روابط علت و معلولی خارق‌العاده‌ی داستان سبب می‌شود که مخاطب هرچه به انتهای داستان پیش می‌رود، به آن مشتاق‌تر شود؛ البته خصوصیت نام‌های دشوار داستان و شباهت‌هایی که با هم دارند، خواننده‌ی ورزیده‌ای می‌طلبد که با مطالعه مأنوس باشد. برای دانلود و مطالعه‌ کتاب صد سال تنهایی با ترجمه روان و دقیق، می‌توانید به سایت‌های ارائه‌دهنده‌ی محتوای الکترونیک مثل فیدیبو مراجعه کنید.

3. کتاب «شازده کوچولو» از آنتوان دو سنت اگزوپری

کتاب شازده کوچولو، با فروش بیش از 200 میلیون نسخه در سراسر جهان، بعد از کتاب‌های مذهبی مانند قرآن و انجیل، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ محسوب می‌شود! هم‌چنین این کتاب تاکنون به بیش از 300 زبان و گویش ترجمه شده و به‌عنوان بهترین کتاب قرن بیستم کشور فرانسه نیز انتخاب شده است. گرچه کتاب شازده کوچولو در ظاهر برای کودکان نوشته شده، اما مخاطبین اصلی آن به قول خود اگزوپری «آدم بزرگ‌ها» هستند؛ و سراسر این کتاب ارزشمند هم درس‌هایی برای آدم بزرگ‌ها است. اگزوپری در کتاب خود با بیانی شیوا و فصیح، از فلسفه‌ی دوست داشتن، عشق و هستی می‌گوید و از زبان کودکی که از سیاره‌ای دیگر آمده، سوالاتی از انسان‌ها و کارهای آن‌ها مطرح می‌کند که نقدهای اجتماعی زیادی را برانگیخته است. شازده کوچولو به قدری در میان انواع توده‌های اجتماعی محبوب و مشهور است که می‌توان ادعا کرد توانسته به نوعی راه خود را در میان فرهنگ جهانیان باز کند و بر آن تأثیر بگذارد.

4. کتاب «قلعه حیوانات» از جورج اورول

کتاب قلعه‌ی حیوانات که به «مزرعه‌ی حیوانات» هم معروف است، به همراه کتاب «1984»، مشهورترین آثار این نویسنده‌ی توانا را تشکیل می‌دهند. اورول در کتاب قلعه‌ی حیوانات، ساختار نظام شوروی کمونیستی را که عقیده داشت به یک دیکتاتوری کامل بدل گشته، در قالب تمثیل و در جامعه‌ای از حیوانات، مورد نقد شدید قرار داده است. داستان کتاب حکایت از حیواناتی اهلی دارد که تصمیم می‌گیرند علیه صاحب مزرعه که از آن‌ها بهره‌کشی می‌کند، دست به انقلاب و شورش زده و خود اداره‌ی مزرعه را به‌دست بگیرند و در این راستا و موفقیتی که به‌دست می‌آورند، حوادث و فراز و فرودهایی در خود جامعه و قوانین آن رخ می‌دهد که همین پرداخت‌های استادانه، سبب تمایز کتاب قلعه‌ی حیوانات شده و آن را به نمونه‌ی کاملی از یک کتاب اجتماعی-سیاسی دقیق تبدیل کرده است. مطالعه کتاب قلعه حیوانات اثر جورج اورول بی‌شک از ضروریت‌های مطالعاتی باید قرار گیرد.

5. کتاب «جنایت و مکافات» از فئودور داستایفسکی

رمان جنایت و مکافات، اثر نویسنده‌ی توانا و پرآوازه‌ی روسی، بی‌شک یکی از مهم‌ترین، مشهورترین و برترین آثار ادبیات کلاسیک و حتی کل تاریخ ادبیات شناخته می‌شود. داستایفسکی نویسنده‌ای قدرتمند و نخبه در شخصیت‌پردازی است و آثار متعددی نیز از خود به جا گذاشته است که همگی ارزشمند هستند؛ اما به عقیده‌ی بسیاری از منتقدان، جنایت و مکافات را می‌توان بهترین اثر او دانست. این کتاب روایت پیشامدهای دانش‌جویی است که در راستای اصول و انگیزه‌هایی پیچیده مرتکب قتل می‌شود و سپس زنی رباخوار و خواهرش را نیز که به‌طور اتفاقی در صحنه‌ی قتل حاضر می‌شوند به قتل می‌رساند و داستان پیرامون این اتفاق و بررسی تاثیری که قتل بر قاتل می‌گذارد ادامه می‌یابد. شخصیت‌پردازی‌ها و توصیف حالات روانی افراد در داستان جنایت و مکافات، از بهترین و استادانه‌ترین نمونه‌ها در تاریخ ادبیات محسوب می‌شود.

6. کتاب «کیمیاگر» از پائولو کوئلیو

کتاب کیمیاگر، اثر نویسنده‌ی مشهور برزیلی، یکی از پرفروش‌ترین آثار ادبی در اواخر قرن بیستم است که در بیش از 150 کشور دنیا و به بیش از 50 زبان چاپ و منتشر شده است. علت اصلی قراردادن این کتاب در میان فهرست کتاب‌های برتر تاریخ جهان، محبوبیت جهانی و مخاطبین فراوانی است که با خواندن آن به دنیای مطالعه علاقه‌مند شده‌اند؛ بنابراین اگر می‌خواهید تازه مطالعه کردن را شروع کنید و در ابتدا مطالعه‌ی شاهکارهای ادبی که معرفی شد برای شما دشوار است، بی‌شک به سراغ کیمیاگر بروید تا هم از مطالعه‌ی آن لذت کافی را ببرید و هم اشتیاق لازم برای مطالعه‌ی دیگر آثار در شما ایجاد شود. کیمیاگر سرگذشت چوپانی اسپانیایی است که در رویاهای خود، محل دفن گنجی ارزشمند را در نزدیکی اهرام مصر می‌بیند و در مسیر تحقق بخشیدن به این رویا و افسانه‌ی شخصی، راهی صحرای آفریقا می‌شود و حوادثی جذاب را پشت‌سر می‌گذارد.

· نتیجه‌گیری

برای انتخاب کتابی که با مطالعه‌ی آن هم سرشار از لذت شوید و هم نکات آموزنده‌ای بیاموزید، ابتدا باید به سطح مطالعاتی خود آگاه شوید؛ اگر از علاقه‌مندان جدی به مطالعه هستید و کتاب‌خواندن از عادت‌های همیشگی شما است، می‌توانید بدون نگرانی به سراغ شاهکارهای ادبی تاریخ بروید، اما اگر می‌خواهید تازه با دنیای مطالعه مأنوس شوید و مطالعه را در برنامه‌های روزانه‌ی خود قرار دهید، باید هوشمندانه کتاب‌هایی را برگزینید که هم ساده‌فهم‌تر و روان‌تر بوده و بر اشتیاق شما بیفزایند و هم شما را برای مطالعه‌ی کتاب‌های سنگین‌تر آماده کنند؛ نه این‌که از ابتدا به سراغ آثار بزرگ و دشواری بروید که به دلیل پیچیدگی از اساس علاقه‌ی شما را به مطالعه مخدوش کنند. همچنین می‌توانید از این چند روش که در این مقاله آمده است برای تبدیل کردن خواندن کتاب به یکی از عادت‌های روزانه خود کمک بگیرید.

کد خبر 521554

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha