به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، برخی باشگاههای ورزشی همدان بدون توجه به قوانین به افزایش خودسرانه شهریهها و تبدیل بسیاری از سانسها بهعنوان آموزش خصوصی اقدام میکنند.
شیوع ویروس کرونا اگرچه منجر به تعطیلی سهماهه باشگاهها شد اما باوجود بازگشایی دوباره فضاهای ورزشی، رغبت ورزشکاران برای فعالیت در این مکانها کاهشیافته است.
اغلب ورزشکاران از ترس ابتلا به ویروس کرونا قید فعالیت در باشگاههای ورزشی را زدهاند و همین مساله باعث برهم ریختن سیستم درآمدی باشگاهها شده است.
بسیاری از ورزشکاران در ماههای اخیر عادت به فعالیت خانگی با آموزش از فضای مجازی کردهاند و این رویه در حال تداوم است.
خالی شدن باشگاهها و گرایش کم ورزشکاران برای حضور در این مکانها از ترس ابتلا به کرونا باعث کاهش چشمگیر درآمد مالکان این حوزه کسبوکار شده و مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است.
همین مساله امید باشگاهداران را به سمتوسوی کلاسهای خصوصی برده است و افزایش شهریههای نامتعارف در برخی باشگاهها نیز قابلمشاهده است.
شماری از ورزشکاران با گلایه نسبت به متغیر بودن شهریه باشگاهها گفتند: وقتی برای نامنویسی مجدد مراجعه کردهایم با چند برابر شدن شهریهها مواجه شدهایم.
آنان اظهار کردند: باشگاهها دلیل این افزایش شهریهها را محدود شدن اجباری تعداد ورزشکاران هر سانس به دلیل رعایت فاصله اجتماعی و امکان برخورداری بیشتر از وسایل تمرینی و آموزش مربیان کلاسها عنوان میکنند.
این عده دلیل اصلی حضور دوباره خود در باشگاههای ورزشی را ادامه برنامه تمرینی خود برای تناسباندام و جلوگیری از برهم خوردن دوره آموزشی خود عنوان کردند.
در واقع آن دسته از ورزشکارانی که برنامه رژیم لاغری دارند، در دوره حجم هستند یا میخواهند تناسب و آمادگی خود را برای دوره پساکرونا و حضور در میدانهای ورزشی حفظ کنند، همچنان از حضور در باشگاهها استقبال میکنند.
به گفته آنان، هرچند باشگاههای ورزشی به دلیل تعطیلی ماههای اخیر متحمل خسارتهای سنگین مالی شدهاند اما دلیل نمیشود که با افزایش بیرویه شهریهها جبران شود.
باشگاهها در صدر خسارتهای کرونایی
بااینحال باشگاهها در صدر خسارتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اجباری در حوزه ورزش قرار دارند.
حالا با بازگشایی بخشی از فعالیتهای ورزشی نظیر باشگاههای خصوصی، بهانه افزایش اجارهبها نیز فراهمشده و اکنون چالش بزرگ را برای اجارهنشینهای ورزشی ایجاد کرده است.
برخی باشگاهداران دراینباره گفتند: مالکان همزمان با فعالیت دوباره ورزش، اقدام به افزایش اجارهبها کردهاند و این تصمیم مشکلات باشگاهداران را دوچندان کرده است.
به گفته آنان در شرایطی که انتظار میرفت مالکان حال ناخوش باشگاهداران را از تعطیلی چند ماه و خسارتهای مالی درک کنند اما نهتنها اینگونه نبود بلکه حالا با بازگشایی مجدد، افزایش اجارهبها در سال ۹۹ را هم شاهد هستیم.
شماری از باشگاهداران عنوان کردند که میزان اجاره تعیینشده توسط مالکان بین ۲۵ تا ۴۰ درصد افزایشیافته است که از توان پرداخت خارج بوده و مشکلات عدیده را به وجود آورده است.
حالا باشگاهداران در میان ماندن یا رفتن در وضعیت سردرگمی قرار دارند بهطوریکه که برخی از آنها به دنبال واگذاری باشگاه یا تعطیلی کامل فعالیت در این بخش هستند.
در این میان عدهای از باشگاهداران برای جبران خسارتها و تأمین منابع مالی اقدام به راهاندازی سانسهای خصوصی با شهریههای بالا کردهاند.
البته هرچند حضور در این سانسها اختیاری است اما همچنان گلایههایی بابت اخذ شهریههای بالا نیز وجود دارد.
بازدیدهای میدانی و شواهد موجود نشان میدهد که سانسهای خصوصی بین ۳۰۰ تا یکمیلیون تومان در ماه تعیینشده و این نرخها بستگی به مربی و موقعیت باشگاه متغیر است.
از سوی دیگر شیوع کرونا باعث شده تامیل ورزشکاران بهویژه بانوان به حضور در باشگاههای کاهش یابد و محدودیتهای تعیینشده نیز منجر به فعالیت بسیار کم ورزش دوستان در محیطهای باشگاهی شده است.
حتی در سانسهای عمومی نیز باوجوداینکه هنوز نرخ جدید شهریهها اعلامنشده اما هستند باشگاههایی که خودسرانه به افزایش تعرفهها اقدام میکنند.
به گفته آنان با شهریههای سال قبل و شرایط بحرانی پیشآمده، حتی اگر تعرفهها افزایش یابد بازهم نمیتوان هزینهها را جبران کرد.
محدودیت اعمالشده در حضور ورزشکاران هر سانس با توجه به پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی، بالا بردن اجارهبها توسط مالکان باشگاهها و کاهش چشمگیر حضور ورزشکاران و نیز توقع مربیان در افزایش دستمزدها باعث ایجاد وضعیت نامطلوب در امور درآمدی باشگاهها شده است.
باشگاهداران همچنین خواستار جبران بخشی از خسارتها حداقل با اعطای تسهیلات بانکی شدند، موضوعی که از ۲ ماه قبل توسط مسئولان مطرحشده و هنوز اجرایی نشده است.
تشکیل کمیته نرخگذاری
سرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان همدان با اشاره به تشکیل ۲ نشست کمیته نرخگذاری در یک هفته اخیر گفت: این کمیته با حضور مسئولان ورزش استان، هیاتهای مرتبط با باشگاهها و نماینده باشگاهداران و نیز کارشناسان ورزشی برگزار شد.
علی رشیدی افزود: هنوز تصمیم نهایی پیرامون تعیین نرخ جدید برای شهریه باشگاهها نشده است و این مهم در حال بررسی کارشناسی است.
وی بیان کرد: بههرحال تمامی باشگاههای ورزشی از دوره شیوع کرونا متحمل آسیبهای مالی شدهاند و افزایش منصفانه در شهریهها با توجه به این وضعیت و نیز شروع سال جدید باید لحاظ شود.
رشیدی خاطرنشان کرد: حتی با افزایش شهریهها با آن میزان که مدنظر است، باشگاهها در تأمین هزینهها هم با مشکل مواجه میشوند.
سرپرست اداره ورزش و جوانان همدان یادآور شد: به دنبال تدوین راهکار قانونی و مناسب برای فعالیت باشگاهها و نحوه درآمدزایی آنان هستیم.
وی یادآور شد: سومین نشست کمیته نرخگذاری باشگاههای ورزشی در چند روز آینده برگزار میشود و امیدواریم بتوانیم به جمعبندی لازم دستیابیم.
ممنوعیت افزایش خودسرانه شهریه باشگاهها
مدیرکل ورزش و جوانان همدان گفت: افزایش خودسرانه شهریه باشگاههای ورزشی ممنوع است و با متخلفان در این زمینه برخورد قاطع و قانونی میشود.
محسن جهانشیر اظهار کرد: بهتمامی هیاتهای ورزشی اعلام کردهایم که هیچیک از باشگاهها حق افزایش خودسرانه شهریهها را ندارند و بازرسی از این مکانها انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: تاکنون دستورالعملی مبنی برافزایش نرخ شهریه سالنهای خصوصی و دولتی در سال جاری توسط دستگاه ورزش ابلاغ نشده و تغییر در شهریهها ممنوع است.
جهانشیر خاطرنشان کرد: بر این اساس تغییر یا افزایش خودسرانه شهریهها با عنوانهایی مانند سانس خصوصی، نیمهخصوصی و سایر موارد غیرقانونی و تخلف محسوب میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان همدان بیان کرد: واحد بازرسی اداره دستگاه ورزش همدان بهصورت مستمر این مهم را پیگیری خواهد کرد.
استان همدان ۶۰۰ باشگاه ورزشی در حوزه بخش خصوصی دارد.
نظر شما