پژوهشگران آمریکایی می‌گویند یک جهش خاص در ویروس کرونای جدید می‌تواند به طور قابل‌توجهی توانایی آن را برای آلوده کردن سلول‌ها افزایش دهد.

coronavirus

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این پژوهشگران می‌گویند این یافته ممکن است توضیح دهد چرا کانون‌های اولیه عفونت ویروس کرونا در برخی بخش‌های جهان باعث شیوع گسترده بیماری نشد، در حالیکه در جاهای دیگری مانند نیویورک و شمال ایتالیا شمار بیماران به شدت افزایش یافت.

این جهش که D614G نام دارد، شمار پروتئین‌های «گل‌میخی» (spike proteins) را در ویروس کرونا افزایش می‌دهد. این پروتئین‌های گل‌میخ‌مانندهستند که امکان اتصال ویروس به سلول‌ها و وارد شدن آن به درون آنها را ایجاد می‌کنند.

هنری چو، یکی از این پژوهشگران از موسسه پژوهشی اسکریپس در نیویورک می‌گوید: «این جهش باعث می‌شود شمار یا تراکم این پروتئین‌های گل‌میخی چهار یا پنج برابر شود.»

این پژوهشگران می‌گویند هنوز معلوم نیست این جهش کوچک بر شدت علائم بیماری یا افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آن هم اثر می‌گذارد یا نه.

این پژوهشگران که در تجربه‌های آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده‌اند، می‌گویند پژوهش‌های بیشتری از جمله بررسی‌های کنترل‌شده بالینی لازم است که تا این یافته‌ها ثابت شوند.

بررسی‌های پیشین نشان داده‌اند که ویروس کرونای جدید یا «سارس-کوو-۲» برای تطبیق یافتن با میزبان انسانی در حال جهش و تکامل یافتن است. جهش D614G به خصوص باعث نگرانی شده است،‌ چرا که ظاهرا دارد به جهش غالب در میان این ویروس‌ها بدل می‌شود.

بررسی موسسه پژوهشی اسکریپس هنوز در مرحله پیش از انتشار در ژورنال‌های پزشکی است و دارد بوسیله کارشناسان مستقل بازبینی می‌شود.

کد خبر 522174

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha