به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، یکی از مهمترین مسائل اقتصاد ایران وجود شبکههای توزیع ناکارآمد است، شبکهای که همواره از وجود واسطههای زائد، زیاد بودن فاصله میان تولیدکننده و مصرفکننده و سنتی بودن و عدم بهرهگیری از مبانی علمی و فنی تولید و توزیع رنج برده است.
شبکه توزیع در ایران به لحاظ ساختاری، مدیریتی و ارتباطات، ضعیف عمل کرده است و نتوانسته جایگاه ویژه و کارآمدی را در جنبههای مختلف اقتصادی از جمله در سیستم توزیع محصولات کشاورزی ایفا کند.
سازمان میادین میوه و ترهبار به عنوان یکی از شبکههای توزیع در کشور است که نسبت به عرضه اقلام کشاورزی از جمله میوه و تره بار اقدام میکند.
هدف اصلی سازمان میادین میوه و ترهبار ساماندهی وضعیت میوه و ترهبار و فرآوردههای کشاورزی و تسهیل در تهیه و توزیع محصولات مورد مصرف مردم با انگیزه حذف عوامل واسطه از طریق ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است.
در تمام کشور مسئولیت میدان میوه و ترهبار برعهده شهرداریهاست، اما در شهرستان اراک مسئولیت میدان میوه و ترهبار برعهده شهرداری نیست و این امر سبب ایجاد مشکلاتی در این بخش شده و باید تمهیدات مناسبی درنظر گرفت تا مشکلات این بخش برطرف شود.
شهرداری اراک تمایل به تحویل میدان میوه و ترهبار ندارد
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی در این باره گفت: استانداری مرکزی در دهه ۷۰ برای انتقال میدان میوه و ترهبار تصمیم میگیرد و به دلیل آمادگی نداشتن شهرداری، استانداری با همکاری تعاون روستایی این تصمیم را اجرایی میکنند و شرکت تعاون روستایی استان مرکزی مسئولیت میدان میوه و ترهبار اراک را برعهده میگیرد.
سیدحسین هاشمی افزود: درحال حاضر مالکیت میدان میوه و ترهبار استان مرکزی متعلق به اتحادیه است و پس از آمادهسازی غرفههای میدان میوه و ترهبار سرقفلی غرفهها به فروش میرسد.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری مسئولیت میدان میوه و ترهبار اراک را به سبب خارج بودن این بخش از طرح جامع شهری برعهده نمیگیرد و اگر این بخش در محدوده شهر قرار گرفته بود، شهرداری موظف به تحویل، مدیریت و ارائه خدمات بود اما در چنین شرایطی شهرداری اراک تمایل به تحویل این مکان ندارد.
هاشمی تصریح کرد: تعهداتی برای اتحادیه درنظر گرفته شده که به بخشی از این تعهدات عمل کرده و مجتمع خدماترفاهی تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی بیان کرد: میدان میوه و ترهبار اراک باید به صورت هیات امنایی اداره شود تا برخی از مشکلات آنها برطرف شود، نظافت میدان میوه و ترهبار به صورت مداوم انجام میشود اما در زمان شلوغی و اوج کار میدان شاهد پاکیزه نبودن آن هستیم و پس از اتمام فعالیتها میدان نظافت میشود.
وی عنوان کرد: محل مناسبی برای جمعآوری زباله میدان میوه و ترهبار درنظر گرفته شده اما افراد رعایت نمیکنند و زبالههای خود را در خیابان رها میکنند.
هاشمی ادامه داد: میدان میوه و ترهبار اراک با مشکلاتی شامل نداشتن محل مناسب استراحت، سرویسهای بهداشتی نامناسب و نداشتن سردخانه مواجه است، میدان میوه و ترهبار در تمام اقصی نقاط کشور تنها محل عرضه میوه نیست و انواع خدمات رفاهی، خدمات تفریحی و انواع محصولات شامل ماهی، نهال و غیره در این بخش ارائه میشود.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی عنوان کرد: میدان میوه و ترهبار اراک برای پیشرفت نیازمند سرمایهگذار است، درحال حاضر این میدان تنها در عرضه میوه ورود پیدا کرده، شبکه تعاون روستایی دارای ظرفیتهای زیرساختی مناسبی است و شرکت تعاون روستایی این ظرفیتها را در اختیار کارآفرینان و متقاضیان قرار میدهد.
شرکت تعاون روستایی استان مرکزی پذیرای سرمایهگذاران بوده و آماده حمایت تمام و کمال از آنهاست
هاشمی تصریح کرد: شرکت تعاون روستایی استان مرکزی پذیرای سرمایهگذاران بوده و آماده حمایت تمام و کمال از آنهاست، طرح عرضه میوه به صورت خرد درنظر گرفته شده تا افراد به آسانی میوه مورد نظر خود را در میدان میوه و ترهبار تهیه کنند.
وی عنوان کرد: طرحی برای بازیافت ضایعات میوه در میدان میوه و ترهبار اراک برای تبدیل ضایعات کود گیاهی درنظر گرفته شده و تاپایان سال ۹۹ این طرح انجام میشود.
نظر شما