یک بررسی جدید نشان می‌دهد موش‌هایی که برای مصرف خوراکی در بازارها و رستوران‌های آسیای جنوب شرقی عرضه می‌شوند، حامل چند نوع ویروس کرونا هستند.

rat

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایندیپندنت با اینکه گونه‌های ویروس‌های کرونا در جوندگان با ویروس جدید کرونا عامل همه‌گیری جهانی فعلی متفاوت هستند، اما پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان خطرات انتقال شمار زیادی از حیوانات در همراه هم در فضاهای محصور در تجارت حیوانات وحشی را برجسته می‌کند.

این بررسی که با همکاری دانشمندان در ویتنام و آمریکا انجام شد، نشان داد نسبت آزمایش مثبت برای ویروس کرونا با در انتقال حیوانات زنده از مزارع به بازارها و رستوران‌ها افزایش می‌یابد.

به گفته این دانشمندان این نتایج نشان می‌دهد موش‌ها در حین نقل و انتقال با ویروس‌های کرونا آلوده می‌شود، آمیزش گونه‌های متعدد ویروس کرونا در این حیوانات «خطری حداکثری برای مصرف‌کنندگان نهایی ایجاد می‌کند.»

موش‌ها یک منبع پروئینی رایج در بخش‌هایی از آسیا هستند و برخی از جوامع به عنوان منبع ارزان گوشت از آنها استفاده می‌کنند. در ویتامین در شالیزارها شکار می‌شوند و برخی از معامله‌گران آنها را به همراه سایر حیوانات وحشی پرورش می‌دهند.

سال‌هاست که دانشمندان درباره دادوستد حیوانات وحشی- از جمله بازارهای فروش حیوانات زنده- به عنوان محلی برای ظهور بیماری‌های عفونی مانند ویروس‌های کرونا هشدار داده‌اند.

گرچه منشا پاندمی کووید-۱۹ هنوز دقیقا روشن نیست، اما کارشناسان تصور می‌کنند این بیماری از خفاش‌ها شروع شده و از طریق یک حیوان واسطه احتمالا پانگولین (پولک‌پوست، نوعی پستاندار کوچک) به انسان رسیده باشد.

نتایج این بررسی که پیش از داوری کارشناسان مستقل در ژورنال bioRxiv منتشر شده است، شش ویروس کرونای شناخته‌شده را در نمونه‌های به دست آمده از سه ایالت جنوبی ویتنام در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ یافت.

میزان مثبت شدن نمونه‌ها از لحاظ ویروس‌های کرونا در طول زنجیره عرضه موش‌ها از مزارع تا رستوران‌ها افزایش یافته و از حدود ۶ درصد به ۵۶ درصد رسیده بود.

گرچه این بررسی روی موش‌ها انجام شده است، اما پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان ممکن است درباره سایر حیوانات وحشی فروخته‌شده مانند پانگولین‌ها هم صادق است.

پانگولین که بیشترین قاچاق حیوانات در میان پستانداران مربوط به آن است، هم به خاطر گوشتش که غذایی لذیذ شمرده می‌شود و هم استفاده از پولک‌هایش در داروهای سنتی در شرق آسیا بسیار مورد توجه است.

ویتنام در حال بررسی برای ممنوع کردن دادوستد و مصرف حیوانات وحشی است و چین نیز هفته گذشته اجزای بدن پانگولین را از فهرست داروهای سنتی این کشور خارج کرد.

کد خبر 524088

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha