یک عضو هیات علمی دانشگاه تبریز تاکید کرد: مسئولان باید فکری به حال پدیده تبخیر و تلف شدن حجم قابل توجهی از آب دریاچه ارومیه بکنند.  

درياچه اروميه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بهروز ساری‌صراف، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: حجم آب دریاچه ارومیه در روز ۱۶ خرداد سال ۹۸، به میزان پنج میلیارد و ۲۹۰ میلیون متر مکعب بود اما در اواخر شهریور بر اساس داده‌های مندرج در سایت سازمان آب منطقه‌ای، این حجم به سه میلیارد و ۴۴۰ میلیون متر مکعب رسید یعنی یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب در طی سه ماه از سطح دریاچه تبخیر شده است.  

ساری‌صراف اظهار کرد: آسمان حوزه آبریز دریاچه ارومیه در سال گذشته پر ابر بوده و با وجود این‌که این امر باعث خنکی هوا و مانع از تبخیر می‌شود اما حدود دو میلیارد متر مکعب آب تبخیر شده است.  

وی متذکر شد: مسئولان اقدامات مهم و بسیاری را در زمینه آبرسانی و انتقال آب از کردستان و نواحی مختلف به دریاچه ارومیه انجام می‌دهند اما متاسفانه فکری به حال کاهش تبخیر نکرده‌اند.  

ساری‌صراف افزود: برای رساندن هر قطره آب به این دریاچه زحمات بسیاری انجام می‌گیرد و اعتبارات بسیاری در این راه خرج می‌شود اما نمی‌توانند مانع از تبخیر این حجم از آب شوند.  

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز گفت: در تمامی مسائل و بخش‌ها میل و تمایل شدید به پیشرفت داریم، اما در خصوص دریاچه ارومیه سعی داریم تا به زمان گذشته و وضعیتی که در دهه‌های گذشته داشتیم، برسیم.  

وی اظهار کرد: دریاچه ارومیه در سال‌های ۹۵تا ۹۷ بدترین وضعیت تاریخی خود از نظر کم آبی و کاهش میزان آب را تجربه کرده است، اما اکنون وضعیت کمی بهتر شده و همانند سال‌ آبی ۸۹_۸۸، دریاچه ارومیه حدود شش میلیارد متر مکعب آب را داراست و در آن سال‌ نیز حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب دریاچه تبخیر شد.  

این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز گفت: در حوضه‌ای که ظرفیت نگه داری آب اکثر سدها اغلب ۱۰ تا ۱۵ میلیون متر مکعب آب است البته حجم آب سد علویان حدود ۶۰ میلیون متر مکعب آب است، تبخیر سالانه بالای یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب یعنی حدود ۳۰ درصد از حجم آب دریاچه ارومیه بسیار قابل توجه و اغماض نشدنی است که توجه مسئولان را می‌طلبد.  

کد خبر 524172

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha