به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، نخستین کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا پس از شیوع مرگبار «کرونا» در این کشور در «تولسا» در ایالت «اوکلاهما» را میتوان در این گونه خلاصه کرد؛ صندلیهای خالی، کارکنان بیمار و بازگشت پیروزمندانه به ادامه کمپین حرکت از بد به سمت بدتر.
تصاویر منتشر شده از رییس جمهور آمریکا با چهرهای خسته و لباسهایی نامرتب در پایگاه هوایی «اندروز» در «مریلند» در «واشنگتن» در ادامه تحولات نه چندان خوشایند کارزار مذکور امیدها به آغاز مجدد موفقیت آمیز کارزار انتخاباتی ترامپ را به یاس مبدل کرد.
وی که برای انتخاب تولسا به عنوان نخستین مقصد کارزار انتخاباتی مواردی مانند پیروزی در این ایالت در سال ۲۰۱۶، شمار اندک مبتلایان به کرونا در اوکلاهما، ... را در نظر داشت، از این نکته غافل بود که اعتراضهای ضد نژادپرستی اخیر در آمریکا برای این ایالت یادآور فاجعه نژادپرستانه است.
- مهمترین حواشی کارزار انتخاباتی ترامپ در تولسا عبارتند از:
۱. خالی ماندن صندلیهای ورزشگاه محل برگزاری کارزار انتخاباتی
در حالی که ورزشگاه ۱۹ هزار نفری شهر تولسا در ایالت اوکلاهما برای بازگشت قدرتمندانه به کارزار انتخاباتی که به دلیل شیوع کرونا و اعتراضهای اخیر به حاشیه رفته بود، انتخاب شده بود، تقریبا خالی ماند. اداره آتش نشانی تولسا شمار حاضران را ۶ هزار و ۲۰۰ و ستاد انتخاباتی ترامپ شمار حاضران را ۹ هزار نفر اعلام کردند. شمار اندک حاضران سبب شد تا امیدهای ترامپ برای در اختیار داشتن آرای این ایالت جمهوریخواه به یاس مبدل شود.
۲. چند نوجوان عامل خالی ماندن بخشی از صندلیهای محل برگزاری کارزار انتخاباتی ترامپ
شخصیتهای سیاسی در آمریکا مدعی شدند چند کاربر نوجوان شبکه اجتماعی که قصد حضور در گردهمایی انتخاباتی ترامپ را نداشتند، با خرید شمار زیادی از بلیتهای این رویداد عملا سبب خالی ماندن بخشی از صندلیهای این ورزشگاه شدند.
«الکساندریا اوکازیو کورتز»، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار توییتی نوشت، کارزار انتخاباتی ترامپ فریب وعده این نوجوانان مبنی بر حضور در گردهمایی را خوردند.
رییس کارزار انتخاباتی ترامپ، پیشتر اعلام کرده بود که ۸۰۰ هزار نفر خواهان حضور در این گردهمایی شده اند. یک گروه موسیقی کره جنوبی نیز که در روزهای اخیر اقدامات خود در اعتراض به نژادپرستی در آمریکا را تشدید کرده، یکی دیگر از عوامل خالی ماندن صندلیهای ورزشگاه اعلام شد.
۳. ابتلای ۶ نفر از کارکنان کارزار انتخاباتی ترامپ در تولسا به کرونا
انتشار خبر مثبت شدن آزمایش کرونای شش نفر از کارکنان کارزار انتخاباتی ترامپ به کرونا در حالی اعلام شد که وی پیشتر ضمن «فوق العاده» و «سریع» خواندن عملکرد دولت خود در مقابله با این بیماری گفته بود، دستور کاهش آزمایش کرونا را داده تا آمار ابتلا کاهش پیدا کند. تلاش مقامهای دولت آمریکا برای پنهان نگه داشتن این خبر بی فایده بود و در نهایت این خبر به دلیل قرنطینه شدن این کارکنان به رسانهها درز کرد.
۴. لغو برنامه بیرونی کارزار
اعلام خبر عدم استقبال از کارزار تولسا به محض ورود ترامپ، سبب شد وی برنامهای را که برای فضای خارجی در نظر گرفته بود لغو کند. گزارشهای رسانهای تاکید دارند که ترامپ از شنیدن این خبر به شدت عصبانی شد.
۵. رد شایعه مشکلات جسمی با نمایش آب خوردن با یک دست
ترامپ در این گردهمایی بیش از ۱۰ دقیقه از زمان سخنرانی یک ساعت و ۴۰ دقیقهای خود را به تکذیب گزارشها در مورد مشکلات جسمی خود پرداخت و برای بی اساس نشان دادن این موضوع یک لیوان آب را با یک دست بلند کرد و نوشید.
۶. تلاش مخالفان ترامپ برای مانع تراشی در ورود هواداران وی به ورزشگاه ها
در حالی که ترامپ ساعتی پیش از ورود به اوکلاهما با انتشار توییتی معترضان را تهدید کرده بود، با این وجود آنها با حضور در اطراف ورزشگاه محل برگزاری گردهمایی از هواداران وی خواستند که در این مراسم حضور نیابند.
۷. ابراز نگرانی در مورد شیوع بیماری در پی برگزاری گردهمایی تولسا بدون رعایت موارد احتیاطی
تصاویر و گزارشهای ارائه شده از محل برگزاری کارزار انتخاباتی ترامپ در تولسا، از عدم رعایت موارد احتیاطی حکایت دارد. این امر به موازات ثبت موارد جدیدی از کرونا در اوکلاهما در روز یکشنبه سبب شد نگرانیها در مورد شیوع کرونا افزایش یابد.
نظر شما