به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، علی فخرانی جمعه ششم تیر اظهار کرد: اعلام نشدن زمین مازاد، خلاف واقع است، زیرا مشاهدات میدانی نشان میدهد که این نوع زمینها وجود دارد اما دستگاههای اجرایی به بهانههای مختلف سعی در حفظ مالکیت آن دارند.
وی افزود: در چند سال گذشته پس از سفر رهبر معظم انقلاب به استان، انتقال پادگان ۱۱ هکتاری ارتش به خارج شهر کلید خورد اما آنچه مدیران شهری بر سر شهر آوردند، واگذاری بخش بزرگی از آن اراضی بدون پشتوانه کارشناسی بود.
فخرانی اظهار کرد: شهر از خروج پادگان سود نبرد اما عدهای اندک، منافع زیادی بهدست آوردند، نمونه دیگر از زمین مازاد، پادگان ۱۴ هکتاری ارتش در خیابان فردوسی است که ضرورت دارد که منافع شهر در آن لحاظ شود.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: در کشور سیاستهای غیر رسمی وجود دارد که در قاعده «اقتصاد سیاسی فضا» میگنجد و از نگاه توسعهگرایانه خارج میشود و دستگاههای دولتی منافع اقتصادی خود را به توسعه شهر ترجیح میدهند.
وی افزود: مصادیق دیگری از زمین مازاد جهاد کشاورزی در شهر وجود دارد که میتواند در اهداف بازآفرینی شهری مورد استفاده قرار گیرد همچنین زمینهای زندان بجنورد میتواند با خروج آن از شهر، سهم بزرگی در توسعه داشته باشد، قطعات دیگر از دستگاههای اجرایی در شهر وجود دارد که به نظر مازاد است.
فخرانی گفت: شهرداریها و دستگاههای مختلف قرار بود زمینهای بلااستفاده خود را در اختیار بازآفرینی شهری قرار دهند. در کشور ما مدیریت شهری به شدت تفرق دارد، عدم یکپارچگی در مدیریت شهری، مدیران شهری را توسعهگر تربیت نمیکند، پس طبیعی است مدیری که ذهن و اندیشه توسعه نداشته باشد.
وی اظهار کرد: شهر را فقط از دریچه اقتصادی میبیند در صورتی که شهر به مثابه یک موجود زنده است، جان دارد، روح دارد، جسم دارد. مدیران شهری توسعهزدا از اعلام زمینها برای سرمایهگذاری مسکن امتناع میکنند و خست به خرج میدهند.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: چون به فکر توسعه همهجانبه شهر نیستند. در استان دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی در اعلام اراضی مازاد، حتی برای تامین مسکن کارمندان خود همکاری نکردهاند.
بر اساس اعلام مسئولان راه و شهرسازی خراسان شمالی، شهروندان این استان، تا افق ۱۴۰۰، ۳۰ هزار مسکن کم دارند.
نظر شما