به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آرمان ملی، تعدادی از نمایندگان مجلس در حال تهیه طرح استیضاح وزیر کشور هستند. یک منبع آگاه به عصر ایران توضیح داد: یکی از محورهای استیضاح وزیر کشور، «بیتدبیری در ماجرای افزایش قیمت بنزین در آبانماه ۱۳۹۸ که سبب تحمیل هزینههای بیجهت به نظام و مردم شد» اعلام شده است. دیگر موارد استیضاح اینگونه است: «بیضابطگی در انتخاب استانداران و فرمانداران و استفاده از افراد ناکارآمد و ضعیف در مدیریت استانداریها و فرمانداریها، بیکفایتی در مدیریت بحران بهعنوان نمونه زلزله کرمانشاه، سیلهای گلستان، خوزستان و لرستان». به گفته طراحان این استیضاح، افزایش قیمت بنزین در تمام دولتها رخ داده بود، اما تنها دولتی که به گفته آنان بی تدبیری اش در افزایش قیمت بنزین منجر به بروز خسارتهای جدی به کشور شد، دولت آقای حسن روحانی است.
موضوع استیضاح وزیر کشور در مجلس یازدهم چندان غریب نبود و تا پیش از این همه انتقاداتی به رحمانی فضلی از تریبون پارلمان شنیده میشد، مانند ۳ تیر که اردشیر مطهری در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی مسائل حوزه داخلی و امنیتی کشور با حضور رحمانی فضلی، گفت: ما در آبان ۹۸ شاهد اغتشاشاتی بهدلیل گرانی بنزین بودیم و اتفاقاتی در کف خیابان رخ داد که متاسفانه در رفتار با مردم تدبیر درستی صورت نگرفت.
وی افزود: به نظر میرسد که ماجرای بنزین بدون اطلاع وزارت کشور اتفاق افتاد و نیروی انتظامی و امنیتی از آن بیاطلاع بودند، چرا که صف معترضان از تماشاچیان در اغتشاشات بنزین جدا نشده بود. این نماینده مجلس خطاب به رحمانی فضلی، اظهار کرد: آقای وزیر کشور شما مسئول تامین امنیت مردم هستید اما در ماجرای گرانی بنزین هیچگونه تدبیری صورت نگرفت و این مساله باعث خسارتهای جانی و مالی به مردم شد.
مطهری ادامه داد: هیچگونه شکی نیست که قیمت بنزین باید افزایش پیدا میکرد اما روش وزیر کشور و رئیسجمهور از روی تدبیر نبود که محصول این رویه، آتشسوزی بود. وی با بیان اینکه اغتشاشات بنزین حاصل بیتدبیری دولت و وزیر کشور بود، گفت: وزیر کشور باید در دادگاه محاکمه شود اما متاسفانه در قضیه بنزین، آب هم در دل وزیر کشور تکان نخورد و باید در این زمینه پاسخگو باشد.
- تصمیم مجلس قبل برای استیضاح
در آذر ۹۸ هم بحث استیضاح وزیر کشور مطرح بود. در آن مقطع ۳۹ نماینده مجلس دهم خواستار استیضاح وزیر کشور به دلیل عملکرد وی در ناآرامیهای آبانماه شدند.
علی مطهری متن استیضاح وزیر کشور به همراه محورهای استیضاح و اسامی طراحان استیضاح را چنین عنوان کرد: «۱.وزیر کشور از طرف دولت مسئول اصلی اجرای تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص مدیریت مصرف سوخت بوده است. ایشان مقدمات و تمهیدات لازم برای اجرای این تصمیم خصوصا در جریان قرار دادن و اقناع مردم را فراهم نکرده و آسیب جدی به نظام جمهوری اسلامی وارد کرده است. ۲. وزیر کشور حتی برای شرایط آغاز اجرای طرح نیز تدبیر کافی نیندیشیده بود و شوراهای تامین استانها دیر وارد عمل شدند. اگر تدبیر و تلاشی که از روز سوم ناآرامیها از نظر حفاظت از محلهای حساس اعمال شد از ابتدا اعمال شده بود، قطعا این مقدار خسارت مالی و جانی پدید نمیآمد»، که رحمانی فضلی در جلسه کمیسیون شوراها حضور یافت و به ارائه توضیحاتی پرداخت تا استیضاح منتفی شود.
- توضیحاتی که کافی نبود
موضوعات آبانماه سوالات زیادی را در اذهان پدید آورده بود که سبب شد تا هر دو مجلس دهم و یازدهم خواستار استیضاح و پاسخهای صریح رحمانی فضلی شدند. خرداد سال جاری بود که وزیر کشور در یک برنامه تلویزیونی گفت: با توجه به حساسیت موضوع در آبان ۹۸ تمام رسانههای آمریکا و مخالف ایران از جمله سلطنتطلبان، منافقین و داعش آموزش مسلحانه میدادند. میگویند رحمانی اینترنت را در اعتراضها قطع کرد. وقتی از طریق اینترنت آموزش نظامی میدهند، باید اینترنت قطع شود. آنها میخواستند در ایران جنگ داخلی راه بیندازند. از چند ماه قبل از آبان، آموزش نظامی را آغاز کرده بودند و حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها بیشتر شده بود ولی ما این اقدامات را رصد کرده بودیم. گران شدن بنزین بهانه برای ایجاد آشوب در ایران شد. اگر بنزین دلیل ناآرامیها بود، سطح ناآرامیها خیلی گستردهتر میشد.
وی ادامه داد: در اعتراضات آبان هیچ مقابله مسلحانهای با مردم نشد و به خویشتنداری و مراعات توصیه میشد و اسناد آن هم موجود است. ولی وقتی به پاسگاه حمله میکنند، باید با آنها مقابله شود زیرا اگر نیروی انتظامی دفاع نکند، مردم قربانی میشوند. امنیت کشور برای ما ارزش دارد و در چارچوب قانون باید از امنیت کشور دفاع شود. اگر تخلفی هم در این زمینه شده، رسیدگی شده است. رهبری هم به دبیرخانه شورای امنیت ملی دستور بررسی حوادث آبان را دادهاند.
نظر شما