به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر فرزاد رحمانی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر مرکز حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: ۱۵ نفر دیگر از نیروهای اورژانس استان آذربایجانشرقی مشکوک به کرونا هستند و یک نفر از موارد قطعی نیز، ۱۷ اردیبهشت ماه در راه مبارزه با کرونا جانش را از دست داد.
وی افزود: حساسیتها و واکنشهایی که در خصوص ابتلا به ویروس کرونا وجود داشت، نسبت به گذشته کمتر شده است، در روزهای ابتدایی خیلی بیشتر از الان با مطالبی مانند ضرورت حضور شبانه عوامل اورژانس یا ضرورت عدم حضور در منزل فرد مبتلا یا مشکوک با لباسهای ویژه مواجه بودیم.
رحمانی گفت: مبتلایان با مرکز اورژانس تماس گرفته و اپراتورهای ما پس از صلاحدید با تایید کد کرونا به محل اعزام میشوند. تنگینفس شدید، تنفس سریع، کبودی بدن، تب و سرفه شدید از جمله علایمی هستند که در صورت مشاهده آن باید با اورژانس تماس گرفته شود.
وی اضافه کرد: همکاران ما برخی از بیماران را راهنمایی کرده و آنها را به مراکز بهداشت ارجاع میدهند، اما در موارد ضروری که نیاز به اعزام آمبولانس است، به محل اعزام میشوند. مشکل خاصی در زمینه تامین تجهیزات حفاظت فردی نداریم، این تجهیزات را به اندازه کافی تهیه کرده و در اختیار پایگاهها قرار دادهایم.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: اقلامی مانند ماسک N۹۵ و ماسک تریام (شیمیایی) و دستکش را تهیه کرده و تاکید کردهایم که این اقلام در هر ماموریت به طور استاندارد استفاده شوند.
وی گفت: در ابتدا چهار پایگاه در تبریز را به انتقال بیماران کرونایی اختصاص داده بودیم که پس از کاهش آمار به دو پایگاه تقلیل پیدا کرد. اکنون با افزایش آمار مبتلایان به کرونا و کاهش آمار دیگر بیماریها و تصادفیها پایگاههای اختصاص داده شده به کرونا را افزایش دادهایم.
رحمانی اظهار کرد: تمامی آمبولانسها قبل و بعد از ماموریت به طور کامل شستوشو و آلودگیزدایی میشوند تا در ماموریت بعدی مورد استفاده قرار گیرند. هم بیماران معمولی و هم بیماران کرونایی هر دو به اورژانس بیمارستانها مراجعه میکنند، اما تعداد مبتلایان به کرونا بیشتر است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: مردم ترجیح میدهند به بیمارستانهایی مراجعه کنند که منتخب کرونا نیستند، هر چند تدابیر لازم در سایر بیمارستانها هم اندیشیده شده و اورژانسهای بیماران مبتلا به کرونا با دیگر بیماران کاملا مجزا است.
وی بیان کرد: کادر درمان حدود پنج ماه است که به طور مستقیم با بیماران درگیر هستند، اما این روزها تحمل ماسکها و لباسها سختتر است، از مردم انتظار داریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی ما را در کنترل کرونا یاری کنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: مردم حتما از ماسک استفاده کنند و به هیچ عنوان به لایه بیرونی ماسک که آلودهترین قسمت آن است، دست نزنند.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد مشاهده میکنیم که ماسک را حین صحبت کردن پایین میکشند، این کار ضمن آلوده کردن دست، استفاده از ماسک را بیاثر میکند.
رحمانی اظهار کرد: شست و شوی مکرر دستها با صرفهجویی در مصرف آب و بستن شیر آب حین صابون زدن دست و ضدعفونی دستها نباید فراموش شود.
نظر شما