۴۵ نفر در دو جشن و مهمانی خانوادگی در مازندران به بیماری کرونا مبتلا شدند.

کرونا

به گزارش همشهری ‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر حامد روحانی‌زاده، معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی از افراد در جشن‌ها و مهمانی‌های خانوادگی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند، در یک جشن تولد در استان ۳۲ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند که ۲۳ نفر از این تعداد تست آنان مثبت بود و در مهمانی خانوادگی دیگری نیز ۱۳ نفر مبتلا شدند.

او افزود: وقتی پروتکل‌ها را جدی نگیریم بیماری به سرعت گسترش می‌یابد، زیرا بسیاری از کسانی که تست آنان مثبت هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران گفت: در آزمایشگاه‌های دولتی تست کووید ۱۹ انجام می‌شود، هر زمانی که از سوی وزارت بهداشت مجوز صادر شود، از ظرفیت آزمایشگاه‌های خصوصی برای تست کووید ۱۹ استفاده می‌شود.

بازگشت مازندران به روزهای تلخ کرونایی 

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، افزایش آمار بیماران کرونایی در مازندران که در یک هفته اخیر نسبت به مدت مشابه، طبق آمار دو دانشگاه علوم پزشکی استان رشد دو برابری را تجربه می کند، می رود تا بار دیگر روزهای تلخ کرونایی را در این خطه شمال کشور تداعی کند. در حالی که  می‌رفت تا استان مازندران پنجمین ماه همه‌گیری ویروس کرونا  و دومین ماه روند کاهشی بیماران مبتلا به این ویروس را پشت سر بگذارد، به یکباره به دلیل آنچه که انجام رفتارهای پرخطر در برابر کووید ۱۹ یکی از خطرناک‌ترین بیماری قرن که شامل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی به خصوص استفاده از ماسک در فضاهای عمومی، پرجمعیت و سرپوشیده است، از هفته گذشته (دوشنبه ۹ تیرماه) تاکنون آمار مبتلا به کرونا در مناطق تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران شتاب گرفت.

براساس گزارش رسمی دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران که ۲۱ شهرستان از ۲۲ شهرستان استان را تحت پوشش برنامه سلامت‌محور خود دارد  هم‌اکنون حدود ۶۰۰ بیمار مبتلا به این ویروس در بیمارستان‌های تحت پوشش این دو دانشگاه تحت درمان قرار دارند و این در حالیست که طبق آمار رسمی این دو دانشگاه آمار بیماران بستری قبلا حدود ۳۰۰ نفر بود.

افزایش شتابنده بیماران کرونایی در استان مازندران که حدود ۷۰ روز سخت را مردم به ویژه درمانگران در بیمارستان‌ها پشت سر گذاشتند، با این آمارها می‌رود تا بار دیگر خاطرات تلخ ماندن طولانی در منزل، محدودیت‌های تردد و سفر، آژیر ضدعفونی معابر و خیابان‌ها و از همه بدتر  ازدیاد مرگ و میرها و حتی محدودیت برای کفن و دفن جان‌باختگان کرونایی و غیرکرونایی و غربت درگذشتگان و خانواده‌هاشان زنده شود.

همچنین در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی به ویژه تن ندادن به اجباری شدن استفاده از ماسک طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که از ۱۵ تیرماه اجرایی شد می‌تواند سایر محدودیت از جمله تعطیلی واحدهای صنفی، مشاغل کم‌خطر و پرخطر را نیز به دنبال داشته باشد که زندگی و معیشت مردم استان را به خطر اندازد که تکرار این محدودیت‌ها با عدم رعایت شاید به مراتب از مرحله اول سخت‌تر و زیان‌بارتر شود.

نوار قرمز دور چهار شهرستان 

گزارش ستاد استانی مقابله با کرونا در استان مازندران نشان می‌دهد که  در سه روز گذشته به دلیل افزایش بیماران کرونایی به خصوص در شهرهای بابل؛ بهشهر، آمل و نوشهر به جرگه شهرهایی با وضعیت قرمز کرونایی پیوستند و برخی از محدودیت‌های کووید ۱۹ در این مناطق که شامل تعطیلی برخی فعالیت‌ها از جمله استخر شنا، کتابخانه‌ها، فعالیت‌های آموزشگاهی، نماز جمعه و جماعات، طرح دریا به این مناطق برگشت.

پیش‌بینی می‌شود حداقل تا یک هفته آینده این روند در این شهرها ادامه داشته باشد و شاید در صورت عدم  رعایت پروتکل‌ها نوار قرمز در سایر شهرستان‌های استان نیز کشیده شود و بار دیگر استان مازندران را با چالش جدی مواجه کند.

توریست‌پذیر بودن استان مازندران به خصوص در ایام تعطیلات تابستانی که اوج فعالیت واحدهای خدماتی گردشگری که ۵۲ درصد از اشتغال استانی را به خود اختصاص دادند، در صورت ادامه محدودیت‌ها می‌تواند مشکلات اقتصادی استان را به مراتب بیش از پیک اول این بیماری جلوه دهد.

در پیک اول ویروس کرونا حدود ۳۵ هزار نفر بیکار شدند که بخش زیادی از این کارگران در واحدهای اقامتی و گردشگری فعالیت داشتند.

در پیک اول شیوع ویروس کرونا  براساس آمار رسمی حدود سه هزار میلیارد تومان به اقتصاد و معیشت استان مازندران خسارت وارد شد.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی تنها نسخه پیشرو

مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزایش بیماران مبتلا به کرونا را در روزهای اخیر در این خطه شمال کشور نگران‌کننده دانست و تنها راه حل پیشرو برای کاهش آمار مبتلایان به این ویروس را رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی اعلام کرد.

دکتر فرهنگ بابامحمودی گفت: افزایش بیماران مبتلا به ویروس کرونا در روزهای اخیر نتیجه رفتارهای پرخطر ما در حداقل یک یا دو هفته گذشته بود و این روند افزایش نه تنها برای درمانگران که برای اقتصاد و معیشت اکثر مردم نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود.

رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: ما باید برای کاهش التهابات ناشی از این بیماری در پیک دوم، ماسک را به عنوان یک تجهیزات محافظی فردی در خارج از منزل به خصوص در فضاهای عمومی استفاده کنیم و سایر پروتکل‌های قبلی شستن مکرر دست‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، پرهیز از خروج غیرضرور از منزل و سفر، برپایی مهمانی‌ها را همانند گذشته در دستور کار قرار دهیم.

بابامحمودی خاطرنشان کرد : بررسی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند تنها راه نجات کشورها در کنترل این بیماری باشد و ما نیز باید این دستورالعمل را مورد توجه جدی قرار دهیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران نیز گفت : با احتساب ۱۱۴ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا که روز جاری در بیمارستان‌های این استان بستری شدند، آمار بیماران کرونایی در بیمارستان‌های تحت پوشش این بیمارستان به ۴۴۷ نفر رسید.

دکتر سید عباس موسوی افزود: آمار بیماران کرونایی در استان مازندران به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رفتارهای پرخطر در استان در حال افزایش است و این روند باعث نگرانی درمانگران است و می‌تواند بار دیگر محدودیت‌های کرونایی را سخت‌تر از دور اول برگرداند.

وی اضافه کرد: در مرحله اول ویروس کرونا در استان صرفا ۲۰ درصد از مردم مبتلا شدند و با این رویه حدود ۸۰ درصد از مردم استان همچنان در معرض خطر ابتلا به این ویروس قرار دارند و هرگونه بی‌دقتی در عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک می‌تواند برای حوزه سلامت استان مشکل‌ساز شود و گرفتاری مردم را نیز افزایش دهد.

موسوی اظهار کرد: درخواست ما از مردم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک در اماکن عمومی و سرپوشیده، تعطیلی مهمانی‌ها و سفرهای غیرضرور و حتی خروج از منزل است و با این روش‌ها می‌توانیم بار دیگر این ویروس را کنترل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال با این روند تمام مراکز درمانی ما برای بستری بیماران کرونایی در آمادگی کامل به سر می‌برند، ولی امیدواریم که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های ستاد ملی و استانی کرونا به مرحله سخت این بیماری در استان نرسیم.

کرونا نخستین بار سی‌ام بهمن ماه سال جاری با شناسایی دو بیمار مبتلا ازسوی دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از دو دانشگاه علوم پزشکی استان شیوع یافت و هم‌اکنون حدود ۶۰۰ بیمار در بیمارستان‌های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری و تحت درمان قرار دارند.

براساس آمار وزارت بهداشت و درمان در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۰ بیمار کرونایی در سطح کشور جان خود را از دست دادند و آمار جان‌باختگان به بیش از ۱۱ هزار نفر رسید و در همین مدت نیز۲ هزار ۶۱۳ بیمار کرونایی در سطح بیمارستان‌های کشور تحت درمان قرار دارند.

کد خبر 528713

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha