متخصص بیماری‌های عفونی، استفاده از سی‌تی‌اسکن را به علت قیمت مناسب و حساسیت بالا رایج‌ترین روش تشخیص کرونا در کشور دانست.

تست کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، شروین شکوهی متخصص بیماری‌های عفونی درباره انواع آزمایش‌های تشخیص کرونا گفت: یکی از تست‌هایی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا استفاده می‌شد، تست ملکولی «RT-PCR» است که با نمونه‌گیری از حلق، بینی یا از طریق «برونوسکپی» انجام می‌شود و احتمال مثبت شدن تست در هریک از این روش‌ها با دیگری متفاوت است.

وی با اشاره به اهمیت میزان حساسیت و ویژگی در تست‌های کرونا توضیح داد: در حساسیت یک تست، نتیجه منفی و در ویژگی تست‌ها نتیجه مثبت اهمیت دارد.

شکوهی با بیان این‌که تست‌های یادشده ویژگی بالایی دارند، افزود: اما میزان حساسیت این نوع تست‌ها با یکدیگر متفاوت است.

میزان حساسیت انواع تست‌های تشخیصی کرونا

این متخصص میزان حساسیت تست ملکولی «RT-PCR» را که برای تشخیص کوویدـ۱۹ نمونه آن از حلق گرفته می‌شود ۳۰ درصد، بینی را ۶۰ درصد و حساسیت تستی را که نتیجه آن از طریق نمونه برونوسکپی بررسی می‌شود بیشتر از نمونه حلق و بینی عنوان کرد.

وی درباره معنای حساسیت تست‌ها بیان کرد: برای مثال اگر گفته می‌شود میزان حساسیت یک تست ۳۰ درصد است و نتیجه آن تست منفی شده به این معناست که ۳۰ درصد می‌توان گفت که یک بیمار مبتلا به کوویدـ۱۹ نیست و درباره ۷۰ درصد احتمال آن نمی‌توان صحبتی کرد.

شکوهی با بیان این‌که تست مولکولی «RT-PCR» در ابتدای شیوع بیماری به علت در دسترس نبودن، گرانقیمتی و میزان پایین حساسیت چندان توسط پزشکان مورد استفاده قرار نگرفت، گفت: پزشکان به همین دلیل برای تشخیص کرونا از سی‌تی‌اسکن که حساسیت قابل قبولی دارد و با کم کردن اشعه برای بیمار مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند و قیمت مناسبی دارد استفاده بیشتری می‌کنند.

این متخصص با بیان این‌که عکسبرداری ساده از سینه حساسیت و ویژگی بالایی ندارد، ادامه داد: تست دیگری که اخیرا رایج شده و به دنبال حذف آن هستیم، تست «سرولوژی» است که بسیاری از کسانی که برای تشخیص کرونای بیمار از این تست استفاده می‌کنند توانایی معنا کردن آن را ندارند.

وی با بیان این‌که این نوع تست، مثبت و منفی کاذب زیادی دارد و کاربرد قابل قبولی در تشخیص بیماری ندارد، تصریح کرد: کاربرد این تست آن است که از طریق آن تشخیص داده شود چه کسانی در گذشته به این ویروس آلوده شده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: البته تست‌های دیگری نیز برای تشخیص کرونا وجود دارد که در کشور ما از آن‌ها استفاده نمی‌شود. رایج‌ترین تست‌ها انواعی است که نام برده شد، اما هیچ‌یک از این تست‌ها نمی‌تواند ابتلا و یا عدم ابتلا به کرونا را قطعی ثابت کند.

شکوهی درباره افرادی که بدون داشتن علامت بیماری اقدام به انجام تست کرونا می‌کنند، توضیح داد: انجام چنین تست‌هایی در صورتی مطلوب است که بعد از مشخص شدن نتیجه تست، قدرت و اراده‌ای برای انجام اقدامات لازم وجود داشته باشد.

وی یادآور شد: هرقدر تست‌های بیشتری انجام شود مبتلایان بی‌علامت بیشتری شناسایی می‌شوند، اما شناسایی این افراد به تنهایی کافی نیست و این موضوع زمانی کارایی دارد که فرهنگ فرد مبتلا به سطحی رسیده باشد که اگر فهمید مبتلاست قرنطینه را رعایت کند یا این‌که ارگان‌های مربوطه این قدرت را داشته باشند که فرد مبتلا را ملزم به رعایت قرنطینه کنند.

کد خبر 530194

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha