به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سیدمحمد مرعشی در نشست خبری که امروز (۲۲ تیرماه) به مناسبت هفته تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: ادارهکل تامین اجتماعی خوزستان با ۶۱ شعبه مختلف در حال ارائه خدمات به مردم است. تامین اجتماعی در خوزستان ۸۶۵ هزار و ۹۹۵ بیمه شده دارد که با احتساب خانوارهای آنها با رقم یک میلیون و ۶۶۵ هزار و ۷۶ نفر، در مجموع دو میلیون و ۵۲۲ هزار و ۷۱ نفر را تحت پوشش دارد.
وی افزود: همچنین ۲۰۲ هزار و ۳۴۰ نفر مستمریبگیر سازمان تامین اجتماعی در خوزستان وجود دارد که با احتساب خانواده آنها با رقم ۳۰۶ هزار و ۳۵۰ نفر، در مجموع ۵۰۸ هزار و ۶۹۴ نفر مستمریبگیر تحت پوشش داریم. همچنین بدون احتساب بیمه بیکاری کرونا، ۸ هزار و ۵۰۹ نفر مقرریبگیر بیمه بیکاری داریم.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان گفت: در مجموع در بخشهای مختلف در سطح استان خوزستان، سه میلیون و ۳۰ هزار نفر معادل ۶۲ درصد از جمعیت خوزستان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.
مرعشی بیان کرد: کرونا تلخکامیهای زیادی برای ما داشت. هیچکس فکر نمیکرد چنین بیماری بیاید و حتی سبک زندگی را تغییر دهد و در فرهنگ ما نیز تاثیر بگذارد اما با این وجود کرونا خوبیهایی را نیز در پی داشت به طوری که با شیوع کرونا، اکنون ۲۴ خدمت سازمان تامین اجتماعی از جمله مشاهده سوابق بیمهشدگان، صدور برگههای پرداخت، رؤیت و دریافت احکام مستمریبگیران و درخواست دفترچه غیرحضوری به صورت غیرحضوری انجام میشود.
وی با اشاره به افزایش حقوق مستمریبگیران گفت: طبق روال هر ساله، امسال حداقلبگیر مستمری این سازمان ۲۶ درصد و سایر سطوح تا ۱۵ درصد و ۱۶۶ هزار تومان به صورت ثابت، افزایش یافته است.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان گفت: افزایش حقوق از خردادماه اعمال شده و مابهالتفاوت خردادماه، همان حقوق خرداد پرداخت شد. مابهالتفاوت فروردین با اردیبهشت در حقوق تیرماه پرداخت میشود که این کار از روز گذشته آغاز شده است.
مرعشی بیان کرد: بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز از سالها پیش مطرح بود. یکی از مشکلاتی که در این زمینه داشتیم، محدود بودن منابع ما بود. سازمان تامین اجتماعی کمکهای دولتی دریافت نمیکند و باید از منابع سازمان همسانسازی حقوق انجام میشد. بخش زیادی از منابع ما تحت عنوان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی است بنابراین نمیتوایم خدمات بهتری به مستمریبگیران ارائه دهیم؛ امسال با پیگیریهای مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و وزیر تعاون مقرر شد ۳۲ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در قالب سهام شرکتهای دولتی پرداخت شود و ما متعهد به همسانسازی حقوق مستمریبگیران شویم. در این راستا، همسانسازی حقوق مستمریبگیران از ابتدای مردادماه انجام میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر حداقل حقوقبگیر سازمان تامین اجتماعی دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و بالاترین سقف پرداختی نیز تا ۱۲ میلیون تومان است. با اعمال همسانسازی حقوق مستمریبگیران، بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به حقوق آنها افزوده خواهد شد و حقوق حداقل بازنشسته با حداقلبگیر شاغل یکسان خواهد شد.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با بیان اینکه تراز مالی تامین اجتماعی خوزستان منفی است، گفت: با وجود اینکه همیشه سازمان تامین اجتماعی در اذهان عمومی یک سازمان پولدار در نظر گرفته میشود اما با مقایسه منابع و مصارف تراز مالی تامین اجتماعی خوزستان در سال ۹۸، ماهیانه ۱۰۰ میلیارد تومان منفی بوده است. این مساله به ما برنمیگردد بلکه ما تحت فشار هستیم.
مرعشی بیان کرد: امسال نیز با توجه به افزایش هزینههای ما در بخش درمان و مشکل شدن وصول منابع به دلیل مشکلات مالی فراوان دستگاهها، احتمالا تراز مالی ما منفیتر خواهد بود.
وی عنوان کرد: سازمان تامین اجتماعی سالهای گذشته مجبور به اخذ وام از بانک رفاه شد تا حقوق مستمریبگیران را پرداخت کند.
مرعشی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی وابستگی شدید به دریافت حق بیمه دارد، گفت: ما ۹۵ درصد منابع را از دریافت حق بیمه کسب میکنیم.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان بیان کرد: در حال حاضر تامین اجتماعی خوزستان پنج ۵ میلیارد تومان مطالبات دارد اما با این وجود سعی کردیم پرداختیها به روز باشد. به دلیل شیوع کرونا، دستگاههای متعددی از جمله شرکت آبفا و شهرداریها منابع خود را از دست دادند و در پرداخت حق بیمه مشکل دارند بنابراین پیشبینی میشود در وصول منبع دچار مشکل شویم. طبق قانون جرایم، کسانی که در پرداخت حق بیمه تاخیر داشته باشند مشمول جرایم میشوند و فعلا قانونی برای متوقف شدن جرایم تصویب نشده است. علیرغم مطالبات، همه دستگاهها را حمایت کردهایم و اگر بخواهیم اقدامات اجرایی علیه طرف دارای بدهی انجام دهیم، میتوانیم حساب شهرداریها، آبفا و برق را به صورت کامل مسدود کنیم.
وی افزود: سر پا ماندن سازمان تامین اجتماعی به ادامه حیات بنگاهها و دستگاههای اقتصادی بستگی دارد و ما به نوعی مشکلات را تقسیمبندی کردهایم.
مرعشی با اشاره به مشکلات کارگران شرکت نیشکر هفتتپه و عدم تمدید اعتبار دفترچه آنها، بیان کرد: ما هیچ وقت در هیچ کارگاهی، مطالبات و نیازهای کارگری را با بدهی کارفرما تداخل نداده بودیم. در سه سال اخیر شرکت نیشکر هفتتپه مشکلات خاصی پیدا کرده است اما با این وجود دفترچه کارگران آن تنها در حد یک هفته تمدید اعتبار نشد که مشکل از سوی ما نبود بلکه به دلیل اعتصابات کارگری، بخش مالی و اداری این شرکت نیز در حال اعتصاب بود و کسی نبود که لیست بیمه کارگران را تمدید کند تا ما بتوانیم اعتبار دفترچههای آنها را تمدید کنیم.
وی افزود: همچنین تنها در ماه گذشته، ۱۵۰ نفر از کارگران شرکت هفتتپه بازنشسته شدند و ما بازنشستگی کارگران را تحت تاثیر مشکلات شرکت قرار ندادیم. با وجود اینکه از این شرکت مطالبات داریم اما ارائه خدمات به کارگران انجام میشود. تامین اجتماعی خوزستان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از شرکت هفت تپه نیشکر مطالبات دارد که این مساله دعوای حقوقی بین ما و شرکت است. سال گذشته مجموع پرداختی شرکت هفت تپه نیشکر به تامین اجتماعی خوزستان، معادل یک ماه حق بیمه کارکنان بوده است اما کارکنان آن خدمات درمانی را دریافت میکردند.
دکتر صادق جلیلی مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان نیز در این نشست اظهار کرد: از ابتدای شیوع کروناویروس مدیریت درمان تامین اجتماعی در کنار دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، خدمات خوبی ارائه داده است. در خوزستان، از همان ابتدا بیمارستان میلاد اهواز و شفای مسجدسلیمان برای بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافت و در سایر بیمارستانها نیز بخشهای معین برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شد تا افراد مشکوک در این بخشها بستری و شناسایی شوند و در صورت لزوم به مراکز اصلی ارجاع داده شوند.
وی افزود: پس از مدتی که تعداد بیماران افزایش پیدا کرد و بیمارستانها جوابگوی نیاز بیماران نبود، دو بیمارستان بزرگتر را برای بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دادیم. بیمارستان امیرالمومنین(ع) اهواز و ۱۷ شهریور آبادان به طور کامل در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفت و هماکنون در حال ارائه خدمات هستند. در هر کدام از بیمارستانهای بهبهان و ماهشهر نیز یک بخش با ۵۰ تخت برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده است.
جلیلی ادامه داد: با توجه به لزوم شناسایی و غربالگری بیماران، چهار مرکز غربالگری در اهواز، ایذه و رامهرمز راهاندازی شد. یک درمانگاه بیماریهای حاد تنفسی نیز در بیمارستان امیرالمومنین(ره) اهواز فعال بود. با اقدامات انجام شده تاکنون ۱۸ هزار بیمار مبتلا به کرونا شناسایی و به مراکز اصلی معرفی شدهاند.
وی بیان کرد: تاکنون حدود ۲ هزار و ۲۰۰ بیمار مشکوک و قطعی کرونا در مراکز تامین اجتماعی خوزستان بستری شدهاند که عمدتا بهبود یافته و ترخیص شدهاند.
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان با بیان اینکه خدمات مناطق تامین اجتماعی در شرایط شیوع کرونا تعطیل نشد، گفت: در حال حاضر عمدتا خدمات به موارد اورژانسی ارائه میشود و بیماران برای کارهای الکتیو پذیرش نمیشوند. در سال ۹۸، ۲۰۹ هزار مورد ویزیت دندانپزشکی داشتیم اما امسال تاکنون فعالیتی به جز ویزیت نداشتهایم. در زمینه دندانپزشکی تنها خدمات اورژانسی و ویزیت انجام میشود.
جلیلی ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال یک هزار و ۹۸۲ مورد سزارین و دو هزار و ۲۰۳ مورد زایمان طبیعی در مراکز تامین اجتماعی خوزستان انجام شده است. همچنین در سال ۹۸، ۷ هزار و ۵۷۰ مورد زایمان طبیعی و ۶ هزار و ۹۰۹ مورد سزارین در در بلوکهای تامین اجتماعی خوزستان انجام شد.
وی افزود: ۲۶ نفر از جمله دو نفر از پزشکان زنان و زایمان، ۲۲ ماما و دو منشی زایشگاه به بیماری کووید - ۱۹ مبتلا شدند.
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان با بیان اینکه کادر درمان خسته شدهاند، تصریح کرد: حدود پنج ماه است که پرسنل با لباس مخصوص و شرایط سخت با بیماران کرونایی مواجه میشوند. از همه مردم میخواهیم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند و تنها برای کارهای ضروری از منزل خارج شوند و از برگزاری مراسمات عزا و عروسی پرهیز کنند.
وی ادامه داد: نباید کاری کنیم که مراسم عزای یک نفر، فوتشدگان زیادی داشته باشد یا یک مراسم شادی به عزا تبدیل شود. استفاده از ماسک برای پیشگیری از شیوع کرونا بسیار مهم است. اگر دو نفر ماسک زده باشند، حتی اگر یکی از آنها بیمار باشد، تنها ۱.۵ درصد امکان ابتلا به کرونا وجود دارد.
جلیلی گفت: از ابتدای این بحران تاکنون، ۲۵۰ نفر از پرسنل تامین اجتماعی خوزستان به کرونا مبتلا شدهاند که برخی از آنها بستری هستند و وضعیت خوبی ندارند. تعداد زیادی از این افراد به دلیل شغلشان آلوده شدهاند بنابراین باید به کادر درمان کمک کنیم. قرار است همه با هم کرونا را شکست دهیم، نه همه با کرونا، کادر درمان را شکست دهیم. تاکنون حداقل سه نفر از همکاران کادر درمانی ما به دلیل ابتلا به کرونا فوت کردهاند.
وی با اشاره به مشکلات و کمبودهای موجود در مدیریت کرونا تصریح کرد: مشکل اصلی ما در خصوص خستگی پرسنل و کمبود نیروهای متخصص درمانی است. سازمان تامین اجتماعی مجوز جذب موقت نیرو را به ما داده است اما نیروی متخصص به اندازه کافی در خوزستان وجود ندارد تا به صورت موقت جذب شوند.
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان افزود: بیمارستانها مخصوص بیماران تنفسی ایجاد نشدهاند و دستگاههای اکسیژنساز بیمارستانها جوابگوی نیاز حالت عادی بیماران بوده است بنابراین در این زمینه قطعا دچار مشکل میشویم. عمدهترین مشکل ما در خصوص کمبود دستگاههای اکسیژنساز بوده است که در حال پیگیری هستیم تا این موضوع را روشهای جایگزین و دستگاههای جدید رفع کنیم.
وی با بیان اینکه در خصوص تجهیزات و اقلام نیز کمبود خاصی وجود ندارد، گفت: همچنین برخی بیمارستانها سابقه کار تخصصی در این زمینه را نداشتهاند و برخی دستگاهها به دلیل فرسودگی ممکن است پاسخگوی نیاز خارج از عرف نباشند.
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان تصریح کرد: تاکنون اعزام بیمار به استانهای دیگر به دلیل نبود تخت نداشتیم. آمار روزانه بستری موارد ابتلا به کرونا نیز از ۱۵ تیرماه کاهش یافته است که امیدواریم این روند ادامه یابد.
جلیلی تصریح کرد: یکی از کارهایی که در سازمان تامین اجتماعی در رابطه با کرونا انجام شده، بحث پرداخت مطالبات موسسات طرف قرارداد است که تقریبا پرداخت مطالبات بیمارستان دانشگاهی به روز شده است و مطالبات موسسات غیردانشگاهی تا بهمنماه ۹۸ تسویه شده است. سازمان تامین اجتماعی از تکمیل برخی پروژههای نیمه تمام گذشته اما پرداخت مطالبات را کامل پرداخت کرده است تا در ارائه خدمات به بیماران به ویژه بیماران مبتلا به کرونا مشکلی نداشته باشیم. از ابتدای امسال تا پایان خرداماه، ۳۱۳ میلیارد تومان به موسسات طرف قرارداد پرداخت شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان گفت: از مسئولان استانی میخواهیم زمینه را برای دریافت مطالبات ما از سایر شرکتها، کارخانهها و ادارات را فراهم کنند تا ما هم در پرداخت مطالبات موسسات طرف قرارداد مشکلی نداشته باشیم و خدمات خوبی به مردم ارائه شود.
جلیلی با اشاره به تاثیر شیوع کرونا بر درآمدهای سازمان تامین اجتماعی، تصریح کرد: اگر کارگاهی تعطیل شود و کار نکند، دریافتی حق بیمه ما نیز کاهش مییابد.
وی با اشاره به ارائه خدمات به مادران باردار، بیان کرد: با توجه به وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا، فعالیت بخشهای مامایی در شش بلوک زایمان و ۲۳ کلینیک مامایی در بیمارستانها و مراکز درمانی سرپایی با شرایط ویژهتری در جریان است. از ابتدای شیوع ویروس کرونا، تدوین فرایندهای پذیرش مادران باردار مشکوک به کرونا در بلوکهای زایمان بر اساس پروتکلهای وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفت که بر این اساس، تاکنون ۵۱ مادر باردار مشوک به بیماری کرونا و پنج مورد قطعی شناسایی شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان ادامه داد: همچنین پیگیریهای بعد از ترخیص برای یک هزار و ۴۲۲ مادرباردار توسط کارشناسان مامایی در حال انجام است.
نظر شما