چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۲
۰ نفر

سرعت تاخت و تاز چراغ خاموش اعتیاد زیر سایه کرونا در زمانه‌ای که همه‌گیری این بیماری کشنده به دغدغه فکری جوامع مختلف تبدیل شده، با تعطیلی کمپ‌های ترک اعتیاد و بازپروری چند برابر شده ‌است.

معتادان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،  پس از شیوع کرونا و جلب افکار عمومی به این بیماری همه گیر کشنده، از یک سو انگار خطر اعتیاد و معتادان فراموش شده و از سوی دیگر با ایجاد خلاء ناشی از تعطیلی کمپ‌های دارای مجوز، مراکز غیر قانونی ترک اعتیاد در مناطق مختلف شهر با قیمت‌های متفاوت بسته به توان مالی معتادانی که از اعتیاد خسته شده‌اند و تصمیم به ترک گرفته‌اند سر بر آورده‌اند و آشکار و پنهان فعالیت و تبلیغات می‌کنند.

این در حالی است که به گفته کارشناسان و مسئولان، این مراکز غیر قانونی از کمترین امکانات بهداشتی، ایمنی، اصولی و پزشکی برخوردار نیستند و برخی از معتادان برگشته از این کمپ‌ها نیز از شکنجه، کتک‌کاری، گرسنگی و تشنگی همراه با انواع و اقسام شیوه‌های دیگر غیرقانونی رایج در این کمپ‌ها برای ترک اعتیاد روایت و شکایت کرده‌اند و می‌گویند در این کمپ‌ها چون شیوه‌های ترک اعتیاد غیر علمی و غیر کارشناسی است معتادان موفق به ترک نمی‌شوند و فقط بر عطش و تشنگی آنها افزوده می‌شود و بعد از رهایی با ولع و حرص و اشتهای بیشتری دوباره رو به مصرف مواد مخدر می‌آورند.

به گفته معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی  خراسان رضوی تا قبل از شیوع بیماری همه گیر و کشنده کرونا  در استان  ۹۲ کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۵ (کمپ های ترک اعتیاد خصوصی دارای مجوز که معتادان خود معرف با پرداخت هزینه‌ برای ۱۵ روز تا سه ماه در آنها بستری می‌شوند) و ۱۱ کمپ ماده ۱۶ (کمپ‌های که مخصوص جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر است که هزینه جمع آوری و نگهداری و درمان آنها را دولت پرداخت می‌کند) شامل ۱۰ کمپ مردانه و یک کمپ زنانه  فعالیت داشتند.

اما با همه گیری بیماری کرونا از اول اسفند ماه سال ۹۸ بر اساس بخشنامه‌های ستاد ملی مبارزه با این بیماری، پذیرش معتادان در کمپ‌های ماده ۱۵ ممنوع شد و در حال حاضر فقط کمپ‌های ماده ۱۶ در استان به طور رسمی با ظرفیت هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۵۰۰ نفر  با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی و ۱۴ روز قرنطینه پیش پذیرش فعالیت دارند.

حسین تنها طلب می‌گوید: با توجه به این که در کمپ‌های ماده ۱۵ پذیرشی انجام نشده و معتادان مشمول نیز مرخص شده‌اند هم اکنون اغلب این کمپ‌ها تعطیل و منتظر تعیین تکلیف از سوی ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا هستند و فقط در چند شهرستان که وضعیت سفید دارند مجوز پذیرش با نصف ظرفیت اسمی با رعایت شدید پروتکل‌های بهداشتی از جمله قرنطینه ۱۴ روزه قبل از پذیرش، اختصاص پنج متر مربع برای هر تخت، تهویه و چیدمان مناسب برای چند کمپ صادر شده است.

معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی هم جولان فعالیت کمپ‌های غیر مجاز را در سایه تعطیلی کمپ‌های مجاز در استان تایید می‌کند. در جای جای استان خراسان رضوی، سودجویان با استفاه از شرایط پیش آمده به دایر کردن کمپ‌های غیر مجاز و پذیرش معتادان اقدام می‌کنند که سازمان بهزیستی نیز با توجه به وظیفه ذاتی خود در صورتی که از وجود آنها مطلع شود با آنها برخورد قانونی می‌کند.

تنها طلب در مورد برخی مطالب منتشره در مورد برخوردهای غیر انسانی و غیر قانونی در برخی از کمپ‌ها نیز می‌افزاید: آن دسته از کمپ‌هایی که زیر نظر بهزیستی و با مجوز فعالیت می‌کنند ملزم به ارائه خدمات استاندارد، کارشناسی و بر اساس اصول روانشناسی و پزشکی در راستای درمان بیماران معتاد هستند و همه چیز با نصب دوربین‌های مدار بسته تحت کنترل است اما تعداد کمپ‌های غیر مجاز که با شعارهای فریبنده معتادان را جذب می‌کنند نیز کم نیستند و مردم باید توجه داشته باشند که وقتی یکی از اعضای خانواده خود را برای ترک به یک کمپ می‌سپارند جایگاه قانونی آنها را جویا شوند.

 با توجه به شرایط کرونایی دیگر پذیرش معتادان طبق شرایط گذشته در کمپ‌های ماده ۱۵ امکان ندارد و بسیار می‌تواند خطر آفرین باشد و ما برای کسب تکلیف درباره چگونگی بازگشایی دوباره کمپ‌های ترک اعتیاد تحت شرایط کرونا با ستاد استانی مقابله با کرونا مکاتبه کرده‌ایم و منتظر دستور العمل این ستاد برای اتخاذ راهکارهای جدید هستیم.

تنها طلب با اظهار بی‌اطلاعی از آمار دقیق معتادان استان خراسان رضوی گفت: سال ۹۸ در مراکز نگهداری معتادان متجاهر (ماده ۱۶ ) ۹ هزار و ۳۰۰ نفر پذیرش و ترخیص شده‌اند حال آن که تعداد واقعی معتادان استان بسیار بیشتر از این رقم است.

کد خبر 531113

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خراسان رضوی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha