عطر گلاب از گلمحمدی است. همان که در جانمازها میگذارند و ضریحهای ائمه را با آن شستو شو میدهند.
میخواهید بدانید که گلاب چطور به دست میآید؟
گلهای محمدی عمر کوتاهی دارند. برای همین گلچینهای زحمتکش، قبل از طلوع آفتاب به گلزارها میروند و گلها را از کنار تیغهای خشن میچینند و به دست گلابگیرها میرسانند. گلابگیرها هم گلها را در دیگهای مسی بزرگی میریزند و آن را روی شعله ملایمی میگذارند و با لولههای تقطیر مشغول گلابگیری میشوند.
پس از حدود 8 ساعت گلاب آماده است. مقدار چربی که روی دیگ میآید، به عطر گلاب معروف است که گران است و در شیشههای مخصوص برای عطرسازی جمعآوری میشود و حالا گلاب است که عطرش همه جا میپیچد و مستمان میکند از بویی که انگار بوی بهشت است.
عکس از فارس