شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۸
۰ نفر

مدیرعامل کارگزاری بورسیران با بیان اینکه «کد اولیه‌ها» باعث شیوع بیشتر کرونا در کارگزاری‌ها شده‌اند، می‌گوید: بعد از هرعرضه اولیه‌ای در بورس شاهد هجوم مشتری‌هایی هستیم که آشنایی و تسلط کافی به قوانین بورس ندارند، از این رو زمان زیادی از وقت سفارشات مربوط به احراز هویت‌هایی می‌شود که تاکنون کد بورسی نداشته‌اند.

بورس

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، نهادهای مالی وابسته به بازار سهام، با رونق بورس مورد اقبال و مراجعه مردم و سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند. اگرچه بخش بزرگی از معاملات در بازار سرمایه به‌صورت آنلاین صورت می‌گیرد و زیرساخت‌های موجود می‌تواند به‌طور کلی مراجعات حضوری را در این نهادها حذف کند، اما فرآیندهایی مانند ثبت‌نام و عرضه‌های اولیه همچنان باعث شده مراجعات به کارگزاری‌ها بیشتر و با شروع موج تازه کرونا این ساختارها به هسته شیوع کرونا بدل شود.

حالا کرونا به یکی از چالش‌های اصلی کارگزاری‌ها تبدیل شده است. چالشی که حدود ۹۶۰ نفر از کارکنان کارگزاری‌ها را تهدید می‌کند. در همین رابطه مدیر عامل کارگزاری بورسیران با بیان اینکه «کد اولیه‌ها» باعث شیوع بیشتر کرونا در کارگزاری‌ها شده‌اند، می‌گوید: بعد از هرعرضه اولیه‌ای در بورس شاهد هجوم مشتری‌هایی هستیم که آشنایی و تسلط کافی به قوانین بورس ندارند، از این رو زمان زیادی از وقت سفارشات مربوط به احراز هویت‌هایی می‌شود که تاکنون کد بورسی نداشته‌اند.

اکبرحامدی تصریح می‌کند: بارها در مورد هجوم کد اولیه‌ها به کارگزاری‌ها هشدار داده‌ایم، اما متاسفانه از سوی سازمان بورس هیچ برنامه‌ای برای حل این مشکل وجود ندارد و پاسخ درستی به ما نمی‌دهند. او می‌گوید: عرضه‌های اولیه باید مدیریت شوند، اما کسی به این موضوع اهمیت نمی‌دهد. ازاین رو شاهد شیوع گسترده کرونا در کارگزاری‌ها و تالارها هستیم. اکبر حامدی ضمن تاکید بر اینکه برای مدیریت بحران کرونا در میان کارگزاری‌ها بایدعرضه اولیه‌ها با تعویق انجام شود، اظهار می‌کند:تا وقتی که کد اولیه‌ها و عرضه اولیه‌ها برای مراجعه به کارگزاری‌ها هجوم بیاورند اوضاع روز به روز بدتر می‌شود.

او خاطرنشان می‌کند: کرونا برای کارگزاری‌ها به غیراز تلفات جانی، هزینه‌های مالی زیادی در پی داشته است. تمام مواد شوینده، الکل، ماسک و دستکش‌های مصرفی موجود در کارگزاری‌ها با نرخ آزاد تهیه می‌شود و سازمان بورس تاکنون هیچ کمکی در این خصوص به کارگزاری‌ها نکرده است.

مدیر عامل کارگزاری بورسیران با بیان اینکه درخواست داده‌ایم تا حداقل الکل با قیمت پایین در اختیار کارگزاری‌ها قرار دهند تصریح می‌کند: متاسفانه شرایط موجود کارگزاری‌ها را درک نمی‌کنند و تنها به یک تذکر کتبی مبنی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسنده کرده‌اند.

او در ادامه به هشدار کانون کارگزاران در مورد شیوع کرونا در کارگزاری‌ها و بی‌تفاوتی سازمان بورس اشاره می‌کند و می‌گوید: تنها قشری که درشرایط کرونا با مردم از نزدیک سروکار دارد کارمندان کارگزاری‌ها هستند. حتی کارمندان سازمان بورس نیز در اسفند دور کاری می‌کردند، اما به کارگزاری‌ها اجازه دورکاری داده نشد و تمام احراز هویت‌ها به‌صورت حضوری و مستقیم انجام شد.

اکبر حامدی اظهار می‌کند: سازمان بورس به ارسال نامه‌ای به کارگزاری‌ها بسنده کرده که مراقب خودتان باشید. این درحالی است که سیستم تهویه برخی تالارها زیرخط استاندارد است و برخی تالارها و کارگزاری‌ها به بدترین شیوه ممکن فعالیت می‌کنند، به همین دلیل در چند ماه اخیر کرونا باعث مرگ و میر همکاران ما در این بخش‌ها شده است.

مدیرعامل کارگزاری بورسیران در ادامه می‌گوید: از طرفی بحث نظارتی مطرح است که سازمان بورس اصرار دارد به مشتری به‌صورت حضوری سرویس بدهیم، زیرا در غیر این صورت مشتری از کارگزاری شکایت می‌کند و تازه ما بدهکار هم می‌شویم. درحال حاضر در وضعیتی قرار داریم که نه می‌توانیم مشتری را رد کنیم و نه می‌توانیم جواب احراز هویت‌ها را ندهیم و هم اینکه باید جواب واحد نظارت را بدهیم.

سازمان بورس هیچ درخواستی نمی‌دهد

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه رئیس‌جمهور برای سازمان بورس سه تکلیف جهت تسهیل امور اداری صادر کرده می‌گوید: الکترونیکی شدن سجام که هدف از آن الکترونیکی شدن احرازهویت‌ها است، واریزالکترونیکی سود سهام و الکترونیکی شدن مجامع، سه دستوری است که از اواسط اردیبهشت از سوی رئیس‌جمهور صادر شده است.

رضا باقری اصل تصریح می‌کند:، اما بنابر گزارش‌هایی که دریافت کرده‌ایم اجرای صددرصد این سه دستور انجام نشده و نمی‌توانیم گزارشی در این خصوص به رئیس‌جمهور ارائه دهیم، از این رو منتظر اقدامات بیشتر سازمان بورس برای اجرای این احکام هستیم. او اظهار می‌کند: کارگروه تعامل‌پذیری امکاناتی را فراهم کرده تا بیمه‌ها و کارگزاری‌ها با کمترین مراجعه‌کننده به کار خود ادامه دهند. این برنامه‌ها به‌طور کامل در سازمان بیمه مرکزی و سجام انجام شده، اما درخواستی از سوی سازمان بورس برای استفاده از این امکانات نداشته‌ایم.

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، خاطرنشان می‌کند: کارگروه تعامل‌پذیری آمادگی ارائه امکاناتی مبنی بر احراز هویت، ثبت احوال، کدپستی و شبای بانکی را برای کارگزاری‌ها نیز دارد که البته باید ازمسیر سازمان بورس انجام شود. بارها اعلام کرده‌ایم که هرگونه آمادگی برای ارائه امکانات را داریم البته هنوز از سوی سازمان بورس چنین درخواستی صادر نشده است.

رضا باقری‌اصل می‌گوید: کارگزاری‌ها نیازمند ابزارهایی برای ابراز هویت‌ها هستند که پس از طی این مراحل و با دستور سازمان بورس می‌توانیم به آن‌ها کمک کنیم، اما درخواستی از سوی بورس به ما داده نمی‌شود تا بتوانیم به آن‌ها سرویس‌های موردنظر را بدهیم.

این مقام مسوول با بیان اینکه سازمان بورس نیز سیاست‌های خود را دارد اظهار می‌کند: تعلل در این موضوع به بدتر شدن وضعیت شیوع کرونا منجر می‌شود حتی اگر امروز نامه و درخواست خود را به دست ما برسانند تا آخر هفته جلسه آن برگزار و مجوزهای مربوطه داده می‌شود.

کد خبر 531767

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سس IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۸
    4 2
    گند هر چیزی رو باید ملت در بیارن! فک میکنن بیان توی بورس حتماً سود میکنن!
    • ابوالقاسم رخشانی IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۸
      0 0
      والا مردم به خاطر سیاست های دولت اومدن سهام عدالت،