به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن فرهادی اظهار کرد: میانگین کشوری رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور در آخرین نزول به ۲۲.۶۶ رسید که تا هفته گذشته به ۴۵ درصد ارتقا پیدا کرد. برخی اصناف و ادارات از جمله بانک ها به میزان قابل توجهی بیشتر از گذشته پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده اند و میزان رعایت این ضوابط در آنها بالاتر از میانگین کشوری است. وضعیت استفاده از ماسک هم در کشور در همین حدود است اما درمجموع هنوز با شرایط ایدهآل فاصله داریم و انتظار داریم میانگین کشوری رعایت پروتکل ها در اصناف، ادارات و مردم به ۸۰ تا ۸۵ درصد برسد.
وی ادامه داد: پروتکل های بهداشتی کرونا جنبه ترویجی ندارد. جنبه اجباری دارد و رعایت نکردن آنها موجب تعطیلی و پلمب واحد صنفی میشود. در هفته گذشته نیز تعدادی از تالارهای پذیرایی، برخی قهوه خانه ها و حتی دفاتر تعطیل شدند. تعداد واحدهای صنفی تعطیل شده در هفته گذشته بیش از 4 هزار واحد است و گزارش مفصل آن هم امروز (شنبه) در ستاد ملی کرونا در حضور رئیسجمهوری ارائه میشود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: در هر صورت مهمترین ابزار برای کنترل و مهار کرونا رعایت و اجرای پروتکل بهداشتی ابلاغ شده است که جنبه آموزشی هم دارند اما لازمالاجرا هستند و حتی بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا اگر در ادارات دولتی این پروتکل ها رعایت نشود، مسببان آن به دادگاههای تخلفات اداری معرفی میشوند.
وی گفت: اکنون به جز رعایت پروتکل های بهداشتی که اساس آن حفظ فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی دست است، از نظر علمی هیچ راهکار علمی دیگری برای کنترل کرونا نداریم و این ویروس واکسن و درمان مشخصی ندارد.
فرهادی افزود: ستاد ملی کرونا به وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و همه دستگاههای دولتی ابلاغ کرده است که نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی را تشدید کنند و حتما با متخلفان برخورد می شود.
وی درباره اینکه هنوز در موج اول کرونا هستیم یا موج دوم شروع شده، گفت: در این مورد اختلاف نظر وجود دارد و برخی کارشناسان میگویند چون در اغلب شهرها از زمان موج اول شاهد خاموشی کرونا نبودیم، الان در همان موج اولیم اما با اوجگیری مجدد آن مواجه شده ایم.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، ایجاد محدویت، تعطیلی و ممنوعیت فعالیت مراکز شغلی و اماکن عمومی و واحدهای صنفی به مسئولان استانی و استانداری ها واگذار شده و هر استان می تواند با توجه به وضعیت خود محدودیت هایی را اعمال کند، خوبی این مصوبه این است که کسب و کارهای کمتری در سطح کشور تعطیل می شود و افراد کمتری با مشکلات اقتصادی و کاهش درآمد مواجه می شوند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، استانهای آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران (به خصوص آمل)، کرمان و فارس در وضعیت قرمز و استانهای اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
همچنین در استانهای کرمانشاه، آذربایجان غربی، هرمزگان و کردستان با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شاهد روند نسبتا کاهشی در موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر هستیم.
نظر شما