ویروس کرونا هرروز در سراسر جهان قربانی‌های بسیاری می‌گیرد. این موج ترسناک عفونت محققان بسیاری از کشورهای جهان را بر آن داشته است تا شیوه‌های جدیدی را برای شناسایی این ویروس و از بین بردن آن بررسی کنند. 

محققان پزشکی

به گزارش همشهری آنلاین، ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی stuff نوشت: گروهی از محققان نیوزلندی سرگرم فعالیت در زمینه آزمایش روش جدیدی هستند که می‌تواند ویروس کرونا را در عرض چند ساعت پس از آلوده کردن فرد تشخیص دهد و گروه دیگر روش ارزان‌قیمت‌تر و سریع‌تری ارائه داده‌اند که با استفاده از ترکیب نور فرابنفش و نور آبی ویروس کرونا را در هوا یا روی سطوح از بین می‌برد.

این دو پروژه در صورت موفقیت به مهار و کنترل این همه‌گیری به گونه‌ای کمک می‌کند که نیاز کمتری به اعمال قرنطینه‌های طولانی‌مدت باشد.

مرکز تحقیقاتی AgResearch در نیوزلند ریاست این دو گروه تحقیقاتی را برعهده دارد و ۵۵۰ هزار دلار بودجه برای این تحقیقات دریافت کرده است. 

  • تشخیص کرونا چند ساعت پس از آلوده شدن فرد

محققان دانشگاه پالمرستون نورث در نیوزلند با کمک محققان موسسه تحقیقاتی ESR در دانشگاه اوتاگو روشی ارائه داده‌اند که می‌تواند ویروس کرونا را در عرض چند ساعت پس از آلوده کردن فرد تشخیص دهد. 

این آزمایش جدید که با کمک محققان موسسه تحقیقاتی ESR در دانشگاه اوتاگو ابداع شده، ۲۵۰ هزار دلار بودجه دریافت کرده است و انتظار می‌رود ۱۲ تا ۱۸ ماه دیگر در دسترس عموم قرار گیرد.

اکسل هایزر، محقق ارشد این پروژه، گفت: در آزمایش‌های تشخیصی ویروس کرونا، RNA ویروسی جست‌وجو می‌شود.

سلول‌ها از RNA برای خواندن دستورالعمل‌های کدگذاری‌شده در دی‌ان‌ای و ساخت پروتئین‌ها استفاده می‌کند. ویروس‌ها به خودی خود دی‌ان‌ای ندارند و فقط RNA دارند که از آن‌ها برای ربودن سلول‌های میزبان استفاده می‌کنند. بنابراین برای کشف RNA در نمونه‌های گرفته‌شده از بیمار، ویروس باید چند روز رشد کرده باشد. 

در این پروژه تحقیقاتی مولکول‌های میکرو RNA اندازه‌گیری می‌شوند که سلول‌های بدن هزاران مولکول مختلف آن را برای کنترل واکنش خود نسبت به بیماری‌ها تولید می‌کنند.

سندیپ گوپتا همکار هایزر بیان کرد: آن‌ها در این آزمایش روی شناسایی الگوهای خاصی فعالیت می‌کنند که آن مولکول‌ها در حضور ویروس کرونا تولید کرده‌اند.

وی افزود: این آزمایش ردیابی تماس‌های هدفمند را بسیار مؤثرتر می‌کند و می‌تواند قرنطینه‌های طولانی را برای افرادی که به نیوزلند سفر می‌کنند غیرضروری کند.

به گفته هایزر، این آزمایش به اندازه کافی سریع انجام می‌شود به طوری که با استفاده از آن می‌توان مسافران را در مرز در خصوص آلودگی به ویروس کرونا غربالگری کرد.

  • از بین بردن کرونا با استفاده از ترکیب نور فرابنفش و نور آبی

در پروژه دوم که محققان دانشگاه مسی در نیوزلند و محققان شرکت Energylight Group  در آن شرکت دارند، محققان قصد دارند ویروس کرونا را در اولین مکان از آلوده کردن افراد متوقف کنند.

گیل گایت برایت که ریاست گروه محققان AgResearch را برعهده دارد، گفت: محققان خارجی برای زدودن ویروس‌ها از نور فرابنفش استفاده کرده‌اند.

وی افزود: این روش به پرتوهای بسیار پرتوان و مدت‌زمان زیاد برای از بین بردن ویروس کرونا نیاز دارد همچنین این روش درمانی خطر آسیب زدن به افراد و محدود کردن کارایی آن را نیز به دنبال دارد، اما محققان نیوزلندی در این پروژه تحقیقاتی سرگرم آزمایش ترکیب نور فرابنفش با نور آبی هستند که هم‌اکنون به گونه‌ای بی‌خطر برای استریلیز کردن زخم‌ها و در درمان آکنه استفاده می‌شود. 

محققان قصد دارند در عرض ۶ ماه آینده ترکیبات متفاوتی از طول موج‌ها، فاصله نور از جسمی که در حال استرلیزه شدن است و زمان قرار گرفتن در معرض این نور ترکیبی را ارزیابی کنند. سپس در عرض ۱۲ ماه آتی، نمونه اولیه‌ای از این نور ترکیبی را ارائه دهند که می‌تواند خارج از آزمایشگاه مورد استفاده قرار گیرد.

محققان گفتند از این روش می‌توان با حداقل تلاش برای ضدعفونی کردن همه‌چیز از بسته‌بندی‌ها و چمدان‌ها گرفته تا هوای در حال گردش استفاده کرد. این فناوری نه تنها در برابر ویروس کرونا مفید خواهد بود، بلکه به مقابله با همه‌گیری‌های آتی نیز کمک خواهد کرد و کاربردهای پزشکی و کشاورزی وسیع‌تری خواهد داشت.

کد خبر 533589

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha