به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، «عباس رحیمزادگان» اظهار کرد: ۵۰ درصد افرادی که گواهینامه مهارت خیاطی از فنی و حرفهای دریافت کردهاند فاقد مهارت کافی در خیاطی هستند و نیازمند آموزش هستند، اما به این حرفه وارد میشوند.
وی گفت: فارغالتحصیلان دورههای خیاطی فنی-حرفهای بر اساس گواهینامه میتوانند از صنف خیاطان پروانه کسب بگیرند، اما این قانون اشکال دارد و باید اصلاح شود. اتحادیه باید مهارت افراد را بسنجد و تأیید کند که این گونه نیست.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان ایلام با اشاره به تعدیل نیروهای کارگری خیاطیها خاطرنشان کرد: واحدهای تولید لباس مردانه و زنانه که تا چند سال قبل دارای چندین کارگر و تولید بالای لباس بودند، به دلیل عدم افزایش دستمزد خیاطی از سال ۹۷ تاکنون به بهانه افزایش قیمت بنزین و قیمت روزافزون ملزومات کار مانند نخ، پارچه، وسایل خیاطی، هزینههای جانبی، استهلاک وسایل و بیماری کرونا به تعدیلسازی کارگران که نانآور خانواده هستند، پرداختهاند و خود نیز در آستانه تعطیلی هستند.
رحیمزادگان عدم حمایت بانکها برای پرداخت تسهیلات کمبهره را از دیگر مشکلات این صنف اعلام کرد و گفت: تولیدکنندگان به دنبال وامهای کمبهره هستند، ولی بانکها وام با بهره ۱۸ درصد پرداخت میکنند و در غیر این صورت، حاضر به پرداخت تسهیلات نیستند. در چند سال گذشته و حتی اخیراً به خاطر بیماری کرونا تولیدکنندگان ثبتنامهای متعددی برای دریافت تسهیلات کردهاند، اما هنوز موفق به دریافت این تسهیلات از سوی سازمان صمت نشدهاند.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان ایلام یکی دیگر از مشکلات خیاطان و تولیدکنندگان لباس افزایش قیمت پارچه و قاچاق بیرویه پوشاک دانست و افزود: افزایش قیمت پارچه سبب کاهش تقاضای دوخت از سوی افراد میشود و قاچاق پوشاک باعث کاهش رونق تولید شده است. گاهی دیده شده لباسهای قاچاق بیکیفیت چون به اسم کالای خارجی هستند، فروش بیشتری دارند، ولی از تولیدات داخلی هیچ حمایتی نمیشود.
وی نرخ بیمه خیاطان را بالا ارزیابی کرد و گفت: بیمه خیاطان هر سال ۱۵ درصد افزایش مییابد. این در حالی است که درآمد خیاطان کم است. بیشتر خیاطان درآمد ماهیانهای زیر ۲ میلیون تومان دارند. خیاطیهای زنانه در ایلام زیاد است و مشکلات این قشر بیشتر است.
نظر شما