یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه خطر چندانی معاملات بورس را تهدید نمی‌کند، گفت: با توجه به وضع موجود همچنان نمی‌توان در بازار از احتمال ریزش شاخص بورس صحبت کرد، زیرا عوامل بنیادی که تا این لحظه منجر به رشد بازار شده است همچنان پا برجا هستند و چشم‌اندازی برای از بین رفتن آنها در شرایط حاضر مشاهده نمی‌شود.

بورس

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، بازار سهام در روزهای پایانی تیرماه روزهای پرنوسانی را سپری و اصلاحی نه چندان عمیق را تجربه کرد.

شاخص بورس در اواسط هفته گذشته به کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد ورود کرد، اما با توجه به کاهش نرخ دلار و افزایش عرضه سهام شرکت‌های بزرگ به دلیل برگزاری مجامع، بازار در مسیر اصلاح قرار گرفت و با افت و خیزهایی در این کانال همراه شد.

در زمینه ادامه روند بازار، اظهارنظرات متفاوتی از سوی کارشناسان بازار سرمایه مطرح شده است، در این زمینه عده‌ای معتقدند روند اصلاحی بازار تا چند روز آینده ادامه می‌یابد و در مقابل برخی دیگر اعلام کرده‌اند که بازار به زودی به روند صعودی خود باز می‌گردد و با رشد پرشتاب خود اصلاح چند وقت گذشته را جبران خواهد کرد.

  • اصلاح، لازمه ادامه حرکت بورس

در این زمینه «امیرعلی امیرباقری» در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در معاملات هفته‌ای که گذشت شاهد افزایش عرضه و ایجاد صف فروش در اکثر نمادهای حاضر در بازار بودیم.

وی با تاکید بر اینکه اصلاح لازمه ادامه حرکت بورس است، اصلاح ایجاد شده در بازار را ناشی از دو عامل دانست و افزود: در ابتدا بسیاری از سهام با رشد چشمگیر قیمتی همراه و به سطوح مقاومتی رسیدند، این امر باعث قرار گرفتن این سهم‌ها در مسیر اصلاح و همزمانی آن با اصلاح در نرخ ارز و از بین رفتن چشم‌انداز صعود نرخ ارز در کوتاه‌مدت شد.

امیرباقری افزود: این مسایل در کنار یکدیگر باعث شد که تا حدودی بازده مورد انتظار بازار کاهش و بسیاری از سرمایه‌گذاران اقدام به شناسایی سود و اصلاح پرتفوی خود کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته در روزهای آتی همچنان نرخ ارز در یک روند اصلاحی میان‌مدت قرار خواهد گرفت که این امر ضمن تاثیرگذاری بر روند معاملات بورس و کاهش شدت رشد شاخص بورس، بازار را به سمت تعادل پیش خواهد برد.

وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت این است که رشد بورس به دلیل تورم انتظاری که نرخ دلار به عنوان مهمترین پارامتر آن محسوب می‌شود ایجاد خواهد شد، گفت: اصلاح نرخ ارز به صورت بنیادی و روانی تاثیر جدی بر کلیت بازار سرمایه خواهد گذاشت.

امیرباقری گفت: موضوع مهمی که این روزها مدنظر فعالان بازار قرار دارد بحث بر سر یک سری از سهم‌هایی است که در صندوق‌های ETF قرار دارند، بسیاری از افراد در بازار صرفا به دلیل تصوری که سهام این صندوق‌ها مورد حمایت دولت است و دولت قصد افزایش نرخ آنها را دارد، اقدام به خریداری آنها می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دولت تاکنون به هیچ عنوان چنین مقوله‌ای را مطرح نکرده و این موضوع صرفا می‌تواند ناشی از یک تفکر فراگیر در کلیت بازار سرمایه باشد، گفت:  انتظار می‌رود سهام دولتی که در این مدت رشد چشمگیر و بدون اصلاحی را تجربه کرده است و رشد آنها با بنیاد سهام همخوانی چندانی ندارد وارد فاز اصلاح قیمتی شوند، بنابراین ممکن است شاهد یک جریان اصلاحی در سهام دولتی و کلیت بازار سرمایه باشیم.

وی اظهار داشت: با توجه به وضع موجود همچنان نمی‌توان در بازار از احتمال ریزش شاخص بورس صحبت کرد، زیرا عوامل بنیادی که تا این لحظه منجر به رشد بازار شده است همچنان پا برجا هستند و چشم‌اندازی برای از بین رفتن آنها در شرایط حاضر مشاهده نمی‌شود.

امیرباقری با تاکید بر اینکه یکی از مسایلی که اکنون توجه فعالان بازار را به خود جلب کرده است بحث تفاهم‌نامه‌ای است که قرار است با کشور چین انجام شود و هنوز محورهای آن به طور رسمی منتشر نشده است، گفت: بازار در این زمینه دست به گمانه‌زنی می‌زند، یکی از احتمالات بازار برای این تفاهم‌نامه احتمال فروش نفت ایران بدون مشکل در یک بازه زمانی بلندمدت است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که این تفاهم‌نامه، اهرم چانه‌زنی با سایر کشورها را فراهم می‌کند و همین امر منجر به رقابتی برای دست‌یابی به بازار ایران و تسهیل ارتباطات تجاری و اقتصادی ایران در آینده‌ای نزدیک خواهد شد که به تبع بر قیمت دلار تاثیرگذار خواهد بود، زیرا  با ورود جریان مثبت ارزی به داخل کشور می‌توان امیدوار به ادامه جریان اصلاحی نرخ ارز در بازار بود که این موضوع تا حدودی بازار بورس را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

امیرباقری با بیان اینکه سرمایه‌گذاران باید از تصمیمات هیجانی برای معامله در بورس خودداری کنند، خاطرنشان کرد: نکته‌ای که سرمایه‌گذاران باید به آن دقت کنند پرهیز از سرمایه‌گذاری در نمادهایی است که رشد آنها با بنیاد آن سهم چندان همگام نبوده و فقط براساس جریان همه‌گیر قیمتی به آن سمت سوق داده شده است، سرمایه‌گذاران نباید به هیچ عنوان جریان نقدینگی را مدنظر سرمایه‌گذاری خود قرار دهند.

آشنایی با ۱۰ اصطلاح پرکاربرد بورس در روزهای رونق بازار سرمایه

کد خبر 534106

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    2 1
    بورس خیلی وابسته به دلار هست . میاد پایین ارزش سهام ها هم میاد پایین
  • سید رضا IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
    9 6
    چند وقت دیگه هزاران نفر از بابت خرید سهم و سهام و ضرری که در آن تردیدی نيست دچار مشكل مي‌شوند
  • جاوید IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
    3 2
    اینی ک شما میگین، تحلیل بنیادی ه، چند درصد معامله گران قدیمی یا جدید می تونن تحلیل بنیادی شرکت ها رو دقیق انجام بدن؟ با این وضعیت دلار و عدف شفافیت کافی توو برخی از شرکت ها چجوری میشه NAV شرکت ها رو دقیق محاسبه کرد؟میشه ولی باید یکی دو ماه زمان بذاری تا دو سه تا سهم با بنیاد قوی و مطمئن پیدا کنی که تا اون موقع دولت صندوق هاش رو فروخته و همه سهم ها چ بنیادی و چ غیر بنیادی همشون میریزن. برای کارشناس شما یک کلمه حرف ه ولی در عمل خیلی کم ممکن ه ک اتفاق بیافته
  • ناصر IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
    7 1
    این روزا همه جا به خاطر کرونا سیر نزولی داره تو ایران رشد غیرعادی داره؟
  • ارسطو IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
    1 0
    از اول سال بازار با تحلیل جلو نرفته فقط دولتی ها بالا رفتن