چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۰
۰ نفر

آذر مهاجر: نتایج تلاش‌های گروهی و فعالیت‌های جمعی، به‌خصوص برنامه‌های نه چندان خبرساز یک گروه کوچک دانشجویی ممکن است

در بهترین شکلش به چند برنامه و سخنرانی و ایجاد جریانی علمی یا منتقدانه در محیطی نه چندان بزرگ به نام دانشگاه ختم شود یا دست کم از یک تشکل دانشجویی ایرانی در دانشگاهی آمریکایی تصوری بیش از این نمی‌شود داشت. اما باشگاه فرهنگی ایرانیان Persian cultural club  در طول چند سال فعالیت پر فراز و فرودش اتفاقاتی را سبب شد که برای هر ایرانی در هر جایی تحسین بر انگیز است.

یکی در میان این همه
حدود سه هزار دانشجو در دانشگاه آمریکایی دبی تحصیل می‌کنند که چیزی بیش از 400 نفر آنها ایرانی هستند. در حقیقت ایرانی‌ها پر جمعیت‌ترین ملیت در بین دانشجویان دانشگاه آمریکایی دبی هستند و جمع شدن این دانشجویان و تشکیل یک باشگاه یا انجمن اتفاقی طبیعی بود به همین دلیل از حدود 7 سال پیش دانشجویان ایرانی دانشگاه آمریکایی شارجه باشگاه فرهنگی ایرانیان را تشکیل دادند و فعالیت‌ها خود را آغاز کردند.

فعالیت این باشگاه ادامه داشت تا حدود 2 سال پیش که فعالان این باشگاه تصمیم گرفتند ساختار و تشکیلات آن را سامان بدهند. عضوگیری و انتخابات انجام شد. 205 نفر به عضویت باشگاه فرهنگی ایرانیان در آمدند و صدرا سلامیان دانشجوی رشته business administer  به عنوان مدیر یا مسئول این باشگاه انتخاب شد.

سازماندهی به ساختار این باشگاه سبب شد خیلی زود فعالیت‌ها و برنامه‌های باشگاه رنگ تازه‌ای به خود بگیرد و تاثیرات فوق‌العاده‌ای بر سایر دانشجویان دانشگاه آمریکایی دبی بگذارد از جمله می‌توان به اختصاص یک ویترین به ایران در این دانشگاه اشاره کرد و پرچم جمهوری اسلامی ایرانی که 365 روز سال 2007 در تمام 24 ساعت در این دانشگاه آمریکایی برافراشته بود و همچنان نیز هست.

همچنین باشگاه فرهنگی ایرانیان سال 2007 از میان 18 باشگاه یا انجمن دانشجویی دانشگاه آمریکایی دبی، به عنوان بهترین تشکل انتخاب شد و جام مخصوص انتخاب بهترین باشگاه را از امور دانشجویی دانشگاه هدیه گرفت. همچنین رئیس این دانشگاه که یک لبنانی تحصیلکرده آمریکاست به صورت ویژه از باشگاه ایران و لبنان تشکر کرد. 

به نمایندگی از ملتی بزرگ
مراسم باستانی نوروز، جشن یلدا طولانی‌ترین شب سال، انتشار مجله Persian view  و توزیع آن در دانشگاه آمریکایی دبی، دانشگاه آمریکایی شارجه، نالج ویلیج و دانشگاه آزاد و دانشگاه ولنگانگ استرالیا، تاسیس سایت انجمن به نشانی www.persianculturalclub.com  ، نمایش فیلم‌های سینمایی ایرانی از جمله فیلم ازدواج به سبک ایرانی، اعزام تور اسکی به ایران، دعوت به مراسم افطاری در ماه رمضان که حدود 250 نفر از ملیت‌های مختلف، از جمله اساتید آمریکایی دانشگاه و خانواده‌های آنها مهمان آن بودند.

شرکت در مراسم شب بین‌الملل international night و کسب رتبه برتر در مسابقه غرفه شب بین‌الملل از جمله برنامه‌هایی است که تاکنون توسط باشگاه فرهنگی ایرانیان انجام شده است. صدرا سلامیان مدیر و مسئول این باشگاه می‌گوید: «وقتی ساختار مجموعه مشخص شد و مسئول و مدیر روابط عمومی، مسئول تدارکات،  دبیر، مسئول امور مالی و مدیر اجرایی این باشگاه تعیین شد من هنوز دانشجوی دانشگاه آمریکایی دبی بودم. با همکاری سایر دوستان و اعضای باشگاه موقعیتی برای دانشجویان ایرانی در این دانشگاه ایجاد کردیم که شاید خودمان هم فکرش را نمی کردیم.

در مراسم international night برنامه باشکوهی را روی سن اجرا کردیم. موسیقی زنده و سرود این ایران و احتزار پرچم کشورمان حس عجیبی را برای همه ایرانی‌ها و غیر ایرانی‌های دانشگاه در آن شب ایجاد کرد. رئیس دانشگاه با اعضای کلوپ زیر پرچم ایران عکس یادگاری گرفت و روزنامه‌های امارات هم مراسم آن شب را پوشش دادند.»

سلامیان و سایر اعضای کلوپ فرهنگی ایرانیان با فعالیت‌های متنوع خود کاری کردند که دانشجویان و اساتید دانشگاه آمریکایی دبی با ایران و ایرانی و فرهنگ و تمدن بزرگ این سرزمین آشنا شدند. همین فعالیت‌ها باعث شد سلامیان به عنوان نماینده دانشجویان ایرانی حق حضور در کمیته انضباطی دانشگاه به عنوان عضو هیات منصفه را به دست بیاورد و دانشجویان ایرانی دانشگاه هم نماینده‌ای برای دفاع داشته باشند.

همکاری با سایر کلوپ‌ها و انجمن‌های دانشجویی در دیگر دانشگاه‌های امارات هم از دیگر برنامه‌های کلوپ فرهنگی ایرانیان بود که باعث شد حلقه‌های دانشجویان ایرانی به هم پیوند بخورند.

با وجود اینکه سلامیان هم اکنون دانشجوی دانشگاه آذربایجان است و از دانشگاه آمریکایی دبی فارغ‌التحصیل شده اما همچنان از امور دانشجویی دانشگاه با او در ارتباطتند تا برنامه‌های این کلوپ را هدایت کند. سلامیان می‌گوید: «دانشجویان ایرانی عضو کلوپ از همان ابتدای کار با دل و جان ما را همراهی کردند و در همه برنامه‌ها همراه بوده اند اما همیشه باید یکی باشد که هماهنگی‌های لازم را انجام بدهد، برنامه‌ریزی کند و مسئولیت امور را بر عهده بگیرد.

بنابراین من همچنان در خدمت این کلوپ خواهم بود و تا زمانی که مسئول جدید انتخاب شود برای آن برنامه‌ریزی خواهم کرد.»
گاهی اتفاقاتی ساده و برنامه‌های و تلاش‌های خالصانه یک گروه کوچک می‌تواند تاثیر بسیار در معرفی و ارائه فرهنگ و تمدن ملتی بزرگ داشته باشد.

همشهری امارات

کد خبر 53447

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز