به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، خبر کوتاه بود و به رسم همیشه، با کمترین جزییات؛ «ضربه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به یک گروه تروریستی» و اینبار گروهی «مستقر در امریکا». خبر دست به دست در شبکههای اجتماعی چرخید و در بخشهای خبری ظهرگاهی صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز منتشر شد تا اینکه بالاخره نوبت به ذکر جزییات بیشتر رسید: «اشراف سربازان گمنام امام زمان (عج) بر یک گروه تروریستی مستقر در امریکا، منجر به دستگیری سرکرده این گروهک تروریستی شد.»
- زیر و بم پرونده تروریستهای «تندر» | چگونگی جذب نیرو در ۳ استان | انجمنی که با تولید فیلمهای غیراخلاقی پا گرفت
- ضربه اساسی سربازان گمنام امام زمان به گروه تروریستی مستقر در آمریکا | سرکرده گروهک «تندر» در دستان وزارت اطلاعات
- توضیحات وزیر اطلاعات درباره هویت جمشید شارمهد | دشمنان باور نمیکنند در داخل ایران دستگیر شده باشد
- اعتراض شدید ایران به آمریکا | واکنش موسوی به دستگیری سرکرده گروهک تروریستی
جزییات ارایه شده اما خود همچنان نیازمند جزییات بیشتر بود اما تا همین جای کار میتوانست دومین اقدام نیروهای اطلاعاتی ایران در مسیر مقابله با مخالفان لقب گیرد. مخالفانی که اولی، روحالله زم، در عراق دستگیر شد و حالا نیز به نظر میرسد «جمشید شارمهد»، جایی آنسوی مرزهای جغرافیایی ایران به دام نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی افتاده است.
«گروه تروریستی تندر» چند سالی هست بهزعم خود و کنار سایر گروههای تشکیل شده در مسیر «براندازی» نظام مستقر در ایران گام برمیدارند ولی بیش از آنکه توانایی بروز اقداماتی در این سطح را داشته باشند به درگیری میان خود مشغولند؛ چنانکه پس از اعلام خبر بازداشت این آخرین نمونه از فعالان در این گروههای «برانداز» توسط وزارت اطلاعات و بازنشر این خبر در شبکههای اجتماعی، جمعی از اکانتهای توییتری که از قرار معلوم به برخی دیگر از این گروهها مرتبط هستند یا حداقل میکوشند چنین وانمود کنند، نهتنها با خرسندی خبر بازداشت سرکرده گروه «تندر» را منتشر میکردند، بلکه از او به عنوان «عامل جمهوری اسلامی» نام بردند تا اختلافات درونی خود را بیش از پیش نمایان کنند. «انجمن پادشاهی ایران» یا «تندر»؛ این عنوانی است که هنگام ورود به پایگاه اطلاعرسانی این گروه «تروریستی» با آن مواجه میشوید. گروهی که درطول تاریخ اقداماتش بیش از آنکه به مخالفت با جمهوری اسلامی بپردازد، موجبات شهید و زخمی شدن ایرانیانی را فراهم کرده که مدعی است خواهان آزادی آنان است. تندر علاوه بر شبکه رادیویی و تلویزیونی که از طریق ماهواره برای بخشهایی از آسیا پخش میشود، پایگاه اطلاعرسانی و صفحات مجازی به نسبت فعالی نیز دارد که در تمامی آنها بهزعم خود «چگونگی مبارزه» با نظام جمهوری اسلامی را آموزش داده و بعضا با افتخار مسوولیت اقداماتشان را میپذیرند. این گروه که توسط «فتحالله منوچهری» با نام مستعار «فرود فولادوند» تاسیس شد، در طول تاریخ فعالیت خود مسوولیت انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز در سال ۸۷ و همچنین انفجار در حوزه علمیه خاتمالانبیاء شیراز در سال ۹۸ را برعهده گرفت که هرکدام به نوع خود موجبات شهادت و مجروح شدن چندین ایرانی را فراهم آورد...
بهویژه انفجار حسینیه سیدالشهدای شیراز که خونبارترین اقدامات این گروه تروریستی بود و در نتیجه آن ۱۴ تن جان باخته و دستکم ۲۰۰ تن مجروح شدند.
جالب آنکه اختلافات میان این گروه با سایر گروههای سلطنتطلب فعال خارج مرزهای کشور، آنقدر متعدد و جدی بوده که «تندر» سوم مردادماه طی بیانیهای به تندی از سایر گروههای سلطنتطلب انتقاد کرده و در آن نهتنها «فرشگرد» و «انجمن ایرانیان امریکایی» و «حزب مشروطه ایران» و «ققنوس» را «عوامل جمهوری اسلامی» معرفی کرد، بلکه به تندی از «حمایت و نامه» آنان به «جو بایدن»، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده امریکا انتقاد کرده و هدف این افراد از این اقدام مقابله با دونالد ترامپ را حفظ «تجارت هروئین» عنوان میکند.
این اما تنها نکته عجیب صرفا پیرامون این گروه نیست. سرنوشت نامعلوم فولادوند، موسس تندر نیز سالهاست به یکی از معماهای موجود در جمع مخالفان جمهوری اسلامی تبدیل شده است؛ بهطوری که برخی رسانههای خارج کشور نظیر ایران اینترنشنال و سایر وابستگان در ادعایی «ربودن فولادوند توسط جمهوری اسلامی» را عامل بیخبری چندین ساله از او معرفی میکنند؛ حال آنکه دختر فولادوند پیشتر و در اظهاراتی گفته بود که او در «اسراییل» به سر میبرد. جالب آنکه پایگاه اطلاعرسانی این گروه تروریستی هیچکدام از این دو سناریو را قبول نداشته و آنان را ساخته و پرداخته ذهن آنچه این پایگاه «عوامل جمهوری اسلامی داخل و خارج ایران» دانسته و در بخشی از گزارش خود درباره «فولادوند»، از «ورود مخفیانه او به ایران» برای «آغاز مرحله دوم «تندر» که آغاز برنامههای براندازی عملی رژیم است»، خبر میدهد.
«شارمهد» کیست؟
سرنوشت فولادوند «بازداشت توسط نیروهای امنیتی ایران»، «حضور در اسراییل» یا «ورود مخفیانه به ایران» باشد در نفس ماجرا برای یک نفر تفاوتی ایجاد نمیکند و آن هم کسی نیست مگر «جمشید شارمهد». او با خداحافظی اجباری یا خودخواسته فولادوند با «تندر» عملا به عنوان رییس، سرکرده یا بهزعم حامیان این گروه تروریستی به عنوان «فرمانده» معرفی شده و به ایفای نقش میپردازد. «شارمهد» که اواخر دوران جنگ تحمیلی به آلمان مهاجرت میکند، تا همین چندی پیش و بر اساس اطلاعات منتشر شده در پایگاه اطلاعرسانی این گروه برانداز، به همراه همسر و ۲ فرزندش در لسآنجلس زندگی میکرد ولی حالا در بازداشت وزارت اطلاعات است و هیچ بعید نیست در آیندهای نه چندان اعترافاتش همچون نیروهایی از این دست، از صداوسیما پخش شود.
شارمهد مدتهاست که به عنوان نفر اصلی انجمن پادشاهی ایران فعالیت میکند، بهزعم خود توانسته جایگاه این گروه تروریستی را میان سایر گروههای سلطنتطلب ارتقا داده و چنانکه در پایگاه اطلاعرسانیاش آمده، «به دشمن درجه یک جمهوری اسلامی» تبدیل شود.
چطور بازداشت شد؟
با تمام این فراز و فرودها و گفتهها، حالا اما شاید مهمترین پرسش درباره گروه تندر و فرماندهاش، چگونگی بازداشت او باشد.
آنچه تا اینجای کار مشخص است، تداوم سیاست اطلاعرسانی قطرهچکانی از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی است و باید برای اظهارنظر قطعی منتظر اعلام اخبار تکمیلی ماند ولی به نظر میرسد باتوجه به سبک تنظیم خبر اعلام بازداشت «شارمهد»، او نیز اسیر عملیاتی شده باشد که «روحالله زم» شد.
مدیرکانال تلگرامی آمدنیوز که حالا در انتظار رسیدگی به حکم اعدامش در دادگاه تجدیدنظر است، با آنچه «اشراف اطلاعاتی و عملیات پیچیده» اطلاعات سپاه خوانده شد، در خاک عراق بازداشت و به ایران منتقل شد؛ سرنوشتی که از قرار معلوم به شکل و شمایلی متفاوت این بار برای «شارمهد» نیز رقم خورده است و در نهایت چنان شده که باید زین پس کنار دادگاه دهها مفسد اقتصادی و البته زم، پیگیر دادگاه شارمهد نیز باشیم ولی باتوجه به احکام صادره در سالهای گذشته برای افرادی که از نظر دادگاه با این گروه تروریستی در ارتباط بودند، به نظر میرسد در نهایت حکم صادره برای «فرمانده» انجمن پادشاهی ایران، حکمی بسیار سنگین و حتی اعدام باشد؛ هرچند که اظهارنظر نهایی براساس قوانین موجود بر عهده دادگاه است و بس.
به گزارش همشهری آنلاین، وزیر اطلاعات در آخرین ساعات شب گذشته اعلام کرد: هنوز هم برخی از آنها باور نمیکنند که ایشان در ایران دستگیر شده و در اختیار سرویس اطلاعاتی ایران است، بلکه خیال میکنند که ایشان در خارج از کشور است و این عکسها در خارج از کشور است که انشاالله در آینده نزدیک به همه چیز واقف خواهند شد.
وزیر اطلاعات گفت: وقتی ایشان را افرادی با تماس تلفنی تهدید کرده بودند که میآییم و میگیرم، گفته بود جای من طبقه ششم افبیآی آمریکا است؛ یعنی سرویس اطلاعات داخلی آمریکا به این معنا که هرگز نمیتوانید آدمی که جای خود را در طبقه ششم اف بی آی آمریکا میدانست را بگیرید که امروز در چنگ سربازان گمنام امام زمان در جمهوری اسلامی ایران است.
دستگیری سرکرده گروه تروریستی تندر
جمشید شارمهد کیست؟
روزنامه شرق هم نوشت: جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی تندر که از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت میکرد، درپی عملیاتی پیچیده، دستگیر شده است. وزارت اطلاعات در گزارشی از ضربه اساسی سربازان گمنام امام زمان(عج) به یک گروه تروریستی مستقر در آمریکا خبر داده است. طبق این گزارش، جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی تندر که از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت میکرد، درپی عملیاتی پیچیده، اکنون در دستان قدرتمند سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار دارد.
در این گزارش آمده است: «شارمهد در سال ۱۳۸۷ عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز را طراحی و هدایت کرد. در آن اقدام تروریستی، ۱۴ نفر شهید و ۲۱۵ نفر از عزاداران حسینی زخمی شدند. گروهک تروریستی تندر در سالهای اخیر نیز قصد اجرای چند عملیات بزرگ را داشت. منفجرکردن سد سیوند شیراز، انفجار بمبهای سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و منفجرکردن حرم حضرت امام خمینی(ره) هنگام برگزاری مراسم عمومی ازجمله این عملیات بود. این عملیات تروریستی با تسلط اطلاعاتی مأموران وزارت اطلاعات ناکام ماند. جزئیات بیشتری از عملیات پیچیده و موفق فرزندان انقلابی ملت ایران در بهدامانداختن سرکرده گروه تروریستی تندر متعاقبا به اطلاع ملت شریف ایران خواهد رسید».
جزئیات اقدامات تروریستی گروه تندر
در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ انفجاری در حسینیه شهدا وابسته به کانون رهپویان وصال در شهر شیراز رخ داد که منجر به کشتهشدن ۱۴ نفر و دستکم ۲۰۰ مجروح شد. آن زمان گمانهزنیهای مختلفی از عاملان این حادثه تروریستی منتشر شد که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۷ شورای عالی امنیت ملی ایران، با صدور اطلاعیهای، انفجار هرگونه بمب یا انتقال مواد انفجاری از بیرون توسط عوامل و عناصر معاند اعم از داخلی و خارجی در حادثه انفجار کانون رهپویان وصال را منتفی دانست.
اما در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۷ سخنگوی قوه قضائیه ایران از بازداشت ۱۲ عامل انفجار خبر داد و گفت که این افراد، وابسته به انجمن پادشاهی ایران و از عوامل آمریکا و انگلیس بودند. در تاریخ ۹ آذر ۱۳۸۷، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، با مجرمشناختن سه نفر از متهمان انفجار کانون رهپویان وصال، حکم بر محارببودن و اعدام در ملأ عام، برای محسن اسلامیان، علیاصغر پشتر و روزبه یحییزاده را صادر کرد. نهایتا در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۸۸ در محل زندان عادلآباد شیراز اعدام شدند.
دومین عملیات تروریستی این گروهک در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ در حرم حضرت امام خمینی(ره) صورت گرفت که البته فرد بمبگذار موفق به واردکردن محموله انفجاری به حرم حضرت امام(ره) نشد و بمب را مقابل کفشداری حرم منفجر کرد که براثر انفجار آن هشت نفر از هموطنان مجروح شدند. در این انفجار بیژن عباسی با نام «پیروز» (یکی از هواداران انجمن پادشاهی) کشته شد.
در اقدامی دیگر تروریستها که در یکی از هتلهای تهران مشغول ساخت بمب بودند، براثر انفجار و آتشسوزی موقعیتشان لو میرود و توسط نیروهای امنیتی دستگیر میشوند.
انفجار مقابل منزل امام جمعه نهاوند در ۲۴دی ۱۳۸۸ از دیگر اقدامات تروریستی انجمن پادشاهی است. به گزارش خبرگزاری فارس، این گروهک در ترور شهید مسعود علیمحمدی، از دانشمندان صنعت هستهای کشور نیز نقش داشت، البته این گروهک دستداشتن در این ترور را تکذیب کرده بود.
گروهک تروریستی تندر در برنامهریزیهای صورتگرفته ازسوی سرویسهای اطلاعاتی غربی بهدنبال عملیات تروریستی شیمیایی و میکروبی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و عملیات تروریستی در کنسولگری روسیه در رشت نیز بود اما با هوشیاری نیروهای امنیتی موفقیتی بهدست نیاورد. از دیگر طرحهای تروریستی ناموفق این گروهک میتوان به طرح انفجار مخازن و خطوط انتقال نفت در بندر گناوه، بمبگذاری در حرم حضرت معصومه(س) و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که این طرحها نیز عقیم ماند و اجرائی نشد.
سابقه تشکیل گروهک تندر و رابطه با شارمهد
گروهک تروریستی تندر در سال ۱۳۸۳ ازسوی فردی بهنام «فتحالله منوچهری» ملقب به «فرود فولادوند» تشکیل شد. این فرد هدف خود را از تشکیل این گروهک براندازی نظام جمهوری اسلامی ظرف مدت یک سال اعلام کرد. شبکه تلویزیونی معاند «Your TV» که متعلق به فرود فولادوند است، مسئول تبلیغات و انتشار مواضع این گروهک است. سرکرده این گروهک تروریستی در سال ۱۳۸۵ ناپدید شد و کسی از سرنوشت او اطلاع دقیقی ندارد.
تنها دختر او مدعی شده است که پدرش در سرزمینهای اشغالی فلسطین (اسرائیل) بهسر میبرد. پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند فرد دیگری بهنام جمشید شارمهد بهعنوان مسئول این گروهک معرفی شد. جمشید شارمهد متولد سوم فروردین ۱۳۳۴، در تهران در یک خانواده ایرانی و آلمانی به دنیا آمد و تحصیلات پیشدانشگاهی خود را به تناوب در کشورهای ایران و آلمان به پایان رساند. در سال ۱۹۸۳ میلادی در اواخر دوران جنگ ایران و برای آخرین بار بههمراه همسر و فرزند یکساله خود به آلمان مهاجرت کرد. سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲شمسی) به آمریکا مهاجرت میکند.
جمشید شارمهد با اقامت در لسآنجلس بهعنوان بزرگترین شهر ایرانیان در آمریکا با گروه «انجمن پادشاهی ایران» آشنا میشود و با این گروهک وارد ارتباط میشود و ازاینرو همکاری خود را با تلویزیون ماهوارهای این گروه و مدیر آن، فرود فولادوند، آغاز میکند. جمشید شارمهد در سال ۲۰۰۴ میلادی با استفاده از تجربیات حرفهای خود در زمینه اینترنت، تارنمای تندر-دات-ارگ را بهعنوان ارگان سیاسی و تبلیغاتی این گروهک راهاندازی میکند. شارمهد در سال ۲۰۰۷ میلادی بههمراه دوستان خود در لسآنجلس «رادیو تندر» را راهاندازی میکنند.
درحالیکه تصور میشد شارمهد در آمریکا زندگی میکند و امکان دستگیری این فرد وجود ندارد، دیروز وزارت اطلاعات در گزارشی خبر از دستگیری این فرد داد و مانند ماجرای دستگیری روحالله زم که هنوز هم مشخص نیست چگونه رخ داده، نحوه دستگیری شارمهد نیز مشخص نیست و احتمالا بهعلت پیچیدگی ماجرا هرگز نحوه شناسایی و دستگیری منتشر نشود.
- جمشید شارمهد و گروهک تندر را بیشتر بشناسید
- ویدئو | اعترافات جمشید شارمهد پس از دستگیری توسط وزارت اطلاعات
- ویدئو | گوشهای از جنایتهای گروهک تروریستی تندر | از بمبگذاریها تا ...
- ویدئو | روایت صدا و سیما از عملیات پیچیده دستگیری جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر
- جزئیات اقدامات گروهک تروریستی مستقر در آمریکا | نقش گروهک تندر در ترور دانشمندان هستهای | «تندر» و اعضای آن را بشناسید
نظر شما