به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا حسین زند، مدیر کتابفروشی «کتاب زند» درباره سرنوشت این کتابفروشی بیان کرد: کتاب زند، تعطیل شد؛ آنهم تنها بعد از چهار سال. وقتی تصمیم گرفتیم با هزینه شخصی، در خیابان کریمخان کتابفروشی تاسیس کنیم، میدانستیم این کار سود مالی آنچنانی ندارد. حتی پیشنهاد میکردند؛ بهجای کتابفروشی، صرافی تاسیس کنیم؛ چراکه سود بسیار خوبی دارد. یا میگفتند ملک را به قیمت ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان اجاره بدهید اما با وجود اینکه میدانستم درآمدی در کتابفروشی نیست، تصمیم گرفتم کتاب زند را با همکاری همسرم تاسیس کنم.
وی دلایل تعطیلی کتابفروشیها را در این دوره، مصداق ضربالمثل «آفتاب آمد، دلیل آفتاب» تبیین کرد، و افزود: اینکه میگویند درآمدی در کار کتابفروشی نیست، و حمایت مسئولان از بدنه صنعت نشر و کتابفروشی ضرورت دارد، واقعیتهای روشنیاند و تعطیلی کتابفروشیها، گواهی بر وضعیت موجود است.
زند با بیان این مطلب که از ابتدا هم هدف اصلی از تاسیس کتابزند کسب سود مالی نبود، ادامه داد: با علاقه وارد عرصه کتابفروشی شدم و حدود پنج سال، کنار همسرم از فعالیت در کتابفروشی لذت بردیم. قصد انتفاع مالی از این کار نداشتیم. تعطیلی کتاب زند، قطعی است و درباره آینده این ملک هم میدانم که قطعا کتابفروشی نخواهد بود.
مدیر کتابفروشی «کتاب زند» نیاز به منابع مالی بالا را مانع اصلی ورود علاقهمندان به عرصه کتابفروشی دانست و گفت: بسیاری از علاقهمندان به کتابفروشی به دلیل اجارهبهای سنگین ملکها، قادر نیستند به این عرصه ورود کنند. در پرتترین نقطه شهر بهای اجاره ماهیانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه با وجود همه مشکلات اقتصادی، دلیل اصلی تعطیلی کتابفروشیها فرهنگی است، عنوان کرد: باید بپذیریم مردم ما کتابخوان نیستند؛ از حرف تا عملمان فاصله زیادی وجود دارد. خانوادهها برای کتاب و کتابخوانی ارزش قائل نیستند؛ درحالیکه در بسیاری از کشورها مثلا در ژاپن به محض انتشار خبر انتشار آثار نویسندهای مثل موراکامی، شهروند ژاپنی تلاش میکند نخستین خریدار کتاب باشد و البته افتخار میکند کتاب را زودتر بخرد. این میل به کتاب و کتابخوانی در کشور ما وجود ندارد.
نظر شما