به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حبیب اسداللهنژاد با بیان این که سامانه بازارگاه سیستم بسیار خوبی است و میتواند با تغییرات جزئی مشکل توزیع نهادهها را به صورت کامل برطرف کند، اظهار کرد: میتوان این سیستم را به گونهای طراحی کرد که یک واحد مرغداری برای تامین نهادههای مورد نیاز به شرکت تعاونی شهرستان یا استان نیازی نداشته باشد و از طرفی هزینهای بابت درصد فروش به تشکلها پرداخت نکند و هزینه تمامشده مرغ نیز افزایش نیابد و مستقیماً از طریق سامانه بازارگاه خرید خود را انجام دهند.
وی اضافه کرد: سامانه بازارگاه سامانه خوبی است اما مشکلی که وجود دارد این است که تأمین و توزیع نهادهها به درستی از طریق این سامانه صورت نمیگیرد.
نایبرئیس کانون انجمن مرغداران اضافه کرد: ۵۰ درصد نهاده مورد نیاز مرغداران از طریق سامانه بازارگاه به واسطه تشکلها تامین میشود. اما مرغداران باید مابقی را از بازار آزاد با هزینه گزاف تهیه کنند؛ البته برخی واحدها به دلیل ارتباطاتی که دارند میتوانند درصد بیشتری از نهادهای مورد نیاز خود را از این سامانه تهیه کنند، ولی اکثر واحدهای خرد این امکان را ندارد.
به گفته وی، سویا و ذرت به اندازه کافی برای واحدهای تولیدی تامین نمیشود و قیمت آنها همچنان در بازار آزاد بالاست.
اسداللهنژاد با بیان اینکه مسئولان مربوطه از فروردینماه دائماً وعده حل مشکلات را دادهاند اما تاکنون نهتنها هیچ مشکلی برطرف نشده بلکه حتی به آن اضافه شده است، اظهار کرد: از تولیدکنندگان توقع داریم همواره تولید را انجام دهند، زیرا مرغ نیاز جامعه است و بایستی تامین شود. بعضاً این سؤال پرسیده میشود که اگر واحدهای تولیدی دائما در حال ضرر هستند چرا به تولید ادامه میدهند. در پاسخ باید گفت که واحدهای مرغداری به تولید زنده هستند و اگر تولید نکنند دچار مشکلات بسیاری خواهند شد و در معرض ورشکستگی قرار خواهند گرفت.
نظر شما