به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، به دنبال شیوع ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بسیاری از کسبوکارها مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ به کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود.
دولت در راستای حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد و با حمایت سازمان برنامه و بودجه و اهتمام وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده با جدیت دنبال شد.
وزارت کار از مدتها قبل سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir را راهاندازی کرد تا افراد بیکار شده تابع قانون کار و قانون تامین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیکاری، بتوانند با مراجعه به این سامانه و وارد کردن اطلاعات شخصی، درخواست خود را به ثبت رسانده و از مقرری بیمه بیکاری بهرهمند شوند.
در همین راستا مشمولان و متقاضیان دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا در سامانه مذکور ثبتنام کردند که البته رانندگان، کارگران ساختمانی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد جزو افراد خارج از شمول قانون کار و بیمه بیکاری بودند که دریافت مقرری شامل حالشان نشد.
وزارت کار طی سه دوره اسفند، فروردین و اردیبهشت بیمه بیکاری کرونا را بر مبنای سوابق موجود و اطلاعات بیمهشدگان فعال پرداخت کرد.
آن دسته از متقاضیانی که در ۱۰ روز اول اسفند بیکار شدند از طریق سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری آنها واریز و کسانی که از ۱۰ اسفند ۹۸ تا ۳۱ اردیبهشت ۹۹ بیکار شدند بیمه بیکاری آنها مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا توسط خزانهداری کل پرداخت شد.
علیرغم ثبتنام متقاضیان برای دریافت بیمه بیکاری، عدهای از متقاضیان بیکار شده از اسفند سال گذشته به دلایل متعددی از جمله اعلام شماره شبای اشتباه یا عدم تعلق شماره حساب مربوطه موفق به ثبتنام در سامانه نشدند که مقرر شد فهرست اسامی این دسته افراد از طریق کمیتههای استانی جمعآوری و پس از پایش و تکمیل به سازمان تامین اجتماعی ارسال شود تا مقدمات واریز مقرری به حساب آنها نیز فراهم شود.
در این بین اعلام شد که جاماندگان با تلفن گویای مرکز ارتباطات مردمی سازمان تامین اجتماعی به شماره ۱۴۲۰ تماس گرفته و راهنمایی لازم را جهت رفع مشکلات احتمالی دریافت کنند اما عده بسیاری به دلیل مشغول بودن سامانه و انتظار و صرف مدت زمان طولانی در پشت خط موفق به ارتباط و پیگیری نشدند.
در همین راستا، اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار از متقاضیان بیمه بیکاری کرونا که از ابتدای خردادماه بیکار شدند و افرادی که بیکاری آنها از اسفند سال گذشته تاکنون استمرار داشته خواست تا به سامانه prkar.mcls.gov.ir مراجعه و نوع بیکاری خود را از طریق خوداظهاری اعلام کنند.
براساس تازهترین اخبار، آن دسته از جاماندگان بیمه بیکاری کرونا که مدت بیکاری آنها تا خرداد ماه استمرار و ادامه داشته باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و نسبت به احراز هویت خود اقدام کنند.
آنطور که مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار گفته، علیرغم تاکید زیادی که بر ثبتنام بیکار شدگان ایام کرونا در سامانه بیمه بیکاری وزارت کار به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir صورت گرفته باز هم عده بسیاری به ادارات کار و مراکز کاریابی محل سکونت خود مراجعه و مراحل ثبتنام خود را از این طریق دنبال کردند که منجر به قرار نگرفتن نام آنها در لیست مشمولان شده است.
بابایی تعداد کسانی که از لیست ارسالی وزارت کار جاماندهاند حدود ۱۴ هزار نفر ذکر و شماره تماس ۰۲۱۶۶۵۸۰۰۹۳ دفتر مدیریت را جهت پاسخگویی به سوالات آنها درباره بیمه بیکاری اعلام کرد.
به گفته وی، آن دسته از جاماندگان که مدت بیکاری آنها تا خرداد امسال ادامه داشته باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و نسبت به احراز هویت خود اقدام کنند تا پیامک وزارت کار به آنها ارسال شود و پس از دریافت پیامک با مراجعه به سامانه prkar.mcls.gov.ir مدارک خود را بارگذاری کنند تا مقرری بیمه بیکاری آنها برقرار شود.
به گزارش ایسنا، برابر آخرین آمارها تا پایان تیرماه بیش از ۸۷۰ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبتنام کردند که از این تعداد ۷۳۳ هزار نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شناخته شدند.
به گفته معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی بیش از ۹۰ درصد افراد ثبتنام شده مقرری بیمه بیکاری ایام کرونا را دریافت کردند.
نظر شما