به گزارش همشهری آنلاین یک گزارش جدید مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در آمریکا نشان میدهد بیش از یک سوم افرادی که آزمایش کرونایشان مثبت شده و علائم حاد بیماری را نشان دادهاند، حتی هفتهها پس از شروع بیماری به حالت طبیعی بازنگشتهاند.
پژوهشگران میگوید کووید-۱۹ حتی در میان جوانان بدون بیماری زمینهای میتواند باعث بیماری طولانیمدت شود.
حدود ۳۵ درصد از افرادی که در این بررسی از آنها پرسش شده بود، گفتند که هنوز سلامتشان به شرایط عادی بازنگشته است. این یک پنجم افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله بدون عارضه پزشکی زمینهای هم که دچار کرونا شده بودند، گفتند که به طور کامل بهبود نیافتهاند.
دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا کروناویروس میتواند پیامدهای پس از برطرف شدن عفونت از جمله «نشانگان خستگی مزمن» ایجاد کند یا نه.
این نشانگان که در پزشکی به آن «آنسفالومیلیت میالژیک» میگویند، باعث خستگی، درد، مشکلات دستگاه ایمنی، احساس ناخوشی پس از ورزش، اشکال در تمرکز و اختلال در حافظه میشود. این بیماران نای بلند شدن از تختخواب و رفتن به سر کار یا مراقبت از کودکانشان را ندارند. همچنین این بیماران ممکن است دچار بیخوابی، سردرد و سرگیجه باشند.
دانشمندان میگویند علت این علائم درازمدت ممکن است راه یافتن ویروس به سلولهای مغزی یا ایجاد واکنش ایمنی شدید و نابهجا به عفونت ویروسی باشد که به سلولها در بخشهای گوناگون بدن آسیب میزند.
دچار شدن افراد به علائم مزمن آزارنده و ناتوانکننده پس از پایان یافتن عفونت در شیوعهای ویروسی دیگر هم مشاهده شده است. در شیوع سارس (نشانگان شدید حاد تنفسی) ناشی از یک کروناویروس دیگر که عمدتا در آسیا رخ داد، ۶۰ درصد بیماران یک سال پس از عفونت ویروس دچار علائم خستگی مزمن بودند.
شیوع ویروس ابولا در غرب آفریقا در سال ۲۰۱۴ به شناسایی «نشانگان پسا-ابولا» انجامید که علائمی مشابه با خستگی مزمن داشت تا دو سال پس از عفونت اولیه ادامه مییافت.
گرچه قبلا پزشکان «نشانگان خستگی مزمن» را به مشکلات روانی نسبت میدادند و آن را جدی نمیگرفتند، اما امروز میدانیم که این نشاگان یک بیماری جسمی بسیار ناتوانکننده است.
با توجه به شیوع گسترده کروناویروس باید به فکر کمک به این افراد بود که ممکن است حتی پس از برطرف شدن عفونت نتوانند به زندگی عادی بازگردند.
نظر شما