به گزارش همشهری انلاین به نقل از ایرنا، مجید زینلی، مدیرکل انتقال خون اصفهان روز یکشنبه ۲۶ مرداد گفت: نیاز به خون و فرآوردههای آن همیشگی است و بیماران سرطانی، دیالیزی و خاص از جمله تالاسمی، زنان باردار و مصدومان تصادفات و دیگر موارد نیازمند خون هستند. مراکز درمانی استان روزانه به ۴۵۰ واحد خون برای درمانی بیماران خود نیاز دارند به ویژه بیماران تالاسمی که تعداد آنها در استان دستکم ۲ هزار نفر است و بطور مستمر به خون نیاز دارند و هر نفر ماهانه باید ۲ تا سه واحد دریافت کنند.
وی به شهروندان و اهداکنندگان خون اطمینان داد که پایگاههای انتقال خون استان اصفهان به لحاظ رعایت دستورالعملهای بهداشتی در رابطه با کرونا بسیار امن است زیرا تمام امکانات بهداشتی، جداسازی فیزیکی، وسایل حفاظت شخصی در اختیار کارکنان و اهداکنندگان قرار میگیرد.
زینلی با بیان اینکه ۹۷ درصد اهدا کنندگان خون مردان هستند، افزود: تنها سه درصد از اهدا کنندگان خون را زنان تشکیل میدهند که نباید فراموش شود که نیاز به خون و فرآوردههای خونی همیشگی است. روزانه حدود ۱۱ واحد پلاسما کوویدی در مرکز اهدای خون اصفهان دریافت میشود و نیاز به پلاسمای کوویدی در استان اصفهان رو به افزایش است و نیاز روزانه مراکز درمانی استان نیز بسیار بیشتر از تعداد دریافتی پلاسما در مرکز انتقال خون است و پلاسماهای اهدایی جوابگوی نیاز مراکز درمانی استان نیست.
مدیرکل انتقال خون اصفهان افزود: افرادی که میتوانند پلاسما کوویدی اهدا کنند کم و محدود هستند و بر این اساس مراجعه افراد برای اهدای پلاسما بسیار کم است. افراد بهبودیافته از بیماری کرونا پس از ۲۸ روز میتوانند نسبت به اهدای پلاسما اقدام کنند و هر بیمار بهبودیافته کرونا میتواند در طول ۶ ماه در چندین نوبت برای اهدای پلاسما مراجعه کند.
زنان و مردان از سن قانونی ۱۸ سال تا ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا ۶۵ سالگی میتوانند خون اهدا کنند. در چهار شهر کاشان، نجف آباد، شهرضا و خوانسار پایگاه انتقال خون و در سه شهر گلپایگان، خمینیشهر و نایین مرکز انتقال خون دایر است.
نظر شما