به گزارش همشهریآنلاین و به نقل از تسنیم، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفت: برای آغاز سال تحصیلی چند اصل را در نظر گرفتیم و تلاش ما این است که این اصول را رعایت کنیم. اصل نخست این است که سلامت از حقوق مسلم افراد است به خصوص برای کودکان و افرادی که نیاز به مراقبت بیشتر دارند و ما نگران سلامتی آنها هستیم بنابراین در هر تصمیمی که میگیریم به رعایت سلامت دانشآموزان توجه میکنیم.
وی افزود: اصل دوم آموزش است، آموزش حق جدی برای مردم است و وقفه در آموزش با اختلالهای متعددی همراه است، نابرابری ایجاد میکند و فرصتهای آینده افراد را تحت تاثیر قرار خواهد داد حتی ممکن است منجر به ترک تحصیل شود بخش مهمی از مراقبتهایی که دانشآموزان در دوره مدرسه میگیرند و اوقات آنها غنی میشود با تعطیلی مدرسه حذف میشود و این منجر به آسیبهای روانی به دانشآموزان خواهد شد بنابراین باید آموزش ادامه پیدا کند و آموزش تعطیل بردار نیست.
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید بگوییم که چطور میتوانیم با حفظ سلامت بچهها آموزش آنها را هم در دستور کار قرار دهیم همچنین اصل سوم این است که هیچ چیز به ویژه در دوره ابتدایی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد به جهت اینکه کارکرد مدرسه فقط آموزش نیست. تعاملاتی که دانشآموزان با یکدیگر برقرار میکنند، ظرفیتهای فرهنگی و فکری آنها را توسعه میدهد، بازیهایی که دانشآموزان با یکدیگر میکنند همگی کارکرد تربیتی دارد.
در سال تحصیلی جدید باید کلاسها تشکیل شود
حاجی میرزایی ادامه داد: سال گذشته که مدارس تعطیل شد دو سوم کار را به صورت حضوری انجام داده بودند و دانشآموزان و معلمان همدیگر را میشناختند و معلم از دانشآموزان ارزیابی داشت که کدام یک ضعیفتر هستند،امسال بر آموزش حضوری تکیه میکنیم تا شناخت به دست آید و معلم با دانش آموزان آشنا شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اگر قرار باشد این سه اصل را با یکدیگر را رعایت کنیم، نیاز است متناسب با وضعیتی که با آن مواجه میشویم، تصمیم بگیریم، گفت: یک اصل مهم دیگر داریم اینکه هیچ دانشآموزی به دلیل اینکه در فلان منطقه محروم زندگی میکند یا به اینترنت، ابزار هوشمند یا حتی تلویزیون دسترسی ندارند از آموزش محروم بماند.
وی افزود: مدیر مدرسه باید برای تک تک دانش آموزان طرح آموزشی داشته باشد به این صورت که در همان ابتدا مشخص کند کسانی که دسترسی به تلویزیون دارند یا به اینترنت و ابزار هوشمند دسترسی ندارند چه کسانی هستند، و بعد طراحی میکند که آموزشها به چه طریقی انجام شود.
35 درصد مدارس امکان آموزش حضوری دارند
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در مناطقی که دانشآموزان به اینترنت و ابزار هوشمند دسترسی ندارند غالباً مناطقی است که جمعیت دانشآموزی کم است، حدود 35 درصد از مدارس در مناطقی هستند که تعداد دانشآموزان کمتر از 50 نفر است و بیشتر ابتدایی است در این مناطق امکان آموزش حضوری وجود دارد.
حاجی میرزایی افزود: برخی مدارس در مناطقی هستند که دانشآموزان آنها میتوانند با فاصله حضور یافته و آموزش را به شیوه حضوری دریافت کنند. 110 هزار مدرسه در تمام نقاط کشور داریم طبیعی است که شرایط متفاوتی دارند و هیچ دو مدرسهای به لحاظ مساحت، دانشآموزان و تعداد آنها شبیه نیستند بنابراین ما اصولی تعیین کردیم و اختیاراتی به مدرسه تفویض شد براین اساس شورای مدرسه متناسب با این اصول در باره وضعیت آموزشی دانشآموزان تصمیم میگیرد.
نحوه حضور یک روز در میان دانش آموزان در مدرسه
وزیر آموزش و پرورش درباره حضور یک روز در میان دانش آموزان در مدارس متذکر شد: اگر اجازه داشته باشیم که دانشآموزان به مدرسه بیایند اما تعداد محدودی باید در کلاس درس باشند مثلاً 10 دانش آموز البته مساحت کلاسها متفاوت است و یک کلاس با 5 و کلاس دیگر با 15 دانشآموز میتواند تشکیل شود، در این شرایط برای رعایت فاصلهگذاری آنها را در روزهای هفته توزیع میکنیم.
وی درباره حمایت از معلمان برای آموزش مجازی گفت: باید از آنها قدردانی کنم و یکی از برگهای درخشان آموزش و پرورش در دوره کرونا شکل گرفت. در این وزارتخانه نمیتوانیم اغراق کنیم چون به وسیله خانوادهها قضاوت میشویم باید بگویم برخی معلمان کارهای درخور تقدیر و فداکارانهای انجام دادند و وقت زیادی برای آموزش مجازی گذاشتند، معلمان وارد شرایطی شدند که تجربهای نداشتند برای مثال معلمی با 47 سال سابقه کار چقدر برای تدریس آنلاین تلاش میکرد یا معلمی که روی دیوار یخچال تدریس داشت.حتی یکی از مسئولان به من گفت، همسرم از صبح که بیدار میشود تا دیروقت درگیر آموزش مجازی دانش آموزان است در صورتی که اگر به مدرسه میرفت فقط در ساعات مدرسه آموزش را ارائه میکرد.
نظر شما