به گزارش همشهریآنلاین به نقل از تسنیم، مدیرکل محیط زیست یزد در نشست کارگروه پسماند استان گفت: روزانه ۵۵۰ تن پسماند عادی در استان یزد تولید میشود.
نیره پورملایی افزود: پسماندهای تولیدشده در استان یزد شامل پسماندهای عادی، پزشکی، نخالههای ساختمانی و صنعتی است.
وی ادامه داد: در حوزه پسماندهای ساختمانی اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ از مشکلات این حوزه، تخلیه نامناسب و غیرمجاز در سطح شهر بود که با پیگیری معاونت عمرانی سه مکان جدید برای شهرداری یزد به تصویب رسید.
مدیرکل محیط زیست استان یزد بیان کرد: راهاندازی سامانه هوشمند مدیریت نخالههای ساختمانی برای کامیونهای حمل در دو هفته گذشته توسط شهرداری برای نخستین بار انجام شد و با شناسنامه دار شدن این کامیونها از تخلیه غیرمجاز نخاله جلوگیری میشود.
پورملایی اضافه کرد: در بخش پسماندهای بیمارستانی و پزشکی ۲۰ بیمارستان استان دستگاه اتوکلاو دارند و دو بیمارستانی هم که این دستگاه را ندارند پسماندهای خود را انتقال میدهند.
وی با اشاره به این که بیشتر پسماندهای صنعتی از نوع سربارهای فولادی، غبارهای فولاد، پسماندهای شیمایی، پسماندهای حوزه صنعت کاشی و سرامیک، روغنها و لجنها هستند، افزود: میزان کل پسماند جامد استان ۱۵ میلیون و ۶۰۷ هزار و ۸۰۰ تن در سال و میزان پسماند مایع ۳۰۰۵ متر مکعب در سال است.
مدیرکل محیط زیست استان یزد گفت: دو مورد از مهمترین اقدامات انجام شده در مدیریت پسماندهای صنعتی تبدیل سربارههای فولادی کورههای قوس به قطعات بتنی و همچنین تبدیل سربارههای فولادی در کورههای القایی برای استفاده در راهسازی و جادهسازی است.
پورملایی ادامه داد: بیشترین واردات پسماند از کشورهای هنگکنگ و ترکیه است که مربوط به ضایعات کاغذی است.
وی اظهار کرد: در حوزه نقل و انتقال پسماندها در داخل کشور، تاکنون ۴۸ تقاضانامه در سامانه حفاظت محیط زیست ثبت شده که با ۳ مورد مخالفت شده، ۵ مورد در دست بررسی و ۴۰ مورد ثبت و تایید شده است.
مدیرکل محیط زیست استان یزد با اشاره به این که بعضی از استانها ظرفیت دریافت پسماندها را دارند، افزود: استان یزد هم واردکننده و هم صادرکننده پسماند است و تعداد انتقال پسماندها از استانهای دیگر به یزد ۳۰ مورد و از یزد به استانهای دیگر ۱۰ مورد است.
نظر شما