به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بلومبرگ دانشمندان در تلاش هستند بفهمند آیا این گونه ویروس کرونا که به سراسر جهان رسیده است، عفونتزایی بیشتری دارد یا نه.
دانشمندان این گونه ویروس را که D614G نام دارد، در خوشهای از ۴۵ مورد عفونت در مالزی پیدا کردند که از فردی بازگشته از هند که قرنطینه رعایت نکرده بود، منشا گرفته بود. پژوهشگران در فیلیپین نیز همین گونه را در نمونهها گوناگون کووید-۱۹ در شهر مانیل یافتهاند. این گونه همچنین در شیوعهای اخیر در چین یافت شده است.
نور هاشم عبدالله، مدیر کل بهداشت مالزی از مردم خواست احتیاط بیشتری کنند چرا که این گونه ویروس تازه در این کشور یافت شده است. او این گونه ویروس را با موارد عفونت ناشی از «ابرناقل»ها در این کشور مربوط دانست. اما دانشمندان هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این نوع جهشیافته ویروس واقعا آسانتر میان افراد منتقل میشود و مسریتر ست یا نه.
مقامات بهداشتی فیلپین میگویند هنوز شواهد محکم کافی در باره مسریتر بودن این ویروس در دست نیست.
گونه D614G ویروس کرونا بر اساس گزارش پژوهشی منتشر شده بوسیله سازمان جهانی بهداشت در ماه ژوئن، اکنون به شایعترین گونه ویروس در جهان بدل شده است. سازمان جهانی بهداشت هم گفته است تا به حال شواهدی در دست نیست که این جهش باعث مسریتر شدن ویروس یا بیماریزایی شدیدتر آن شده باشد.
با این وجود این سازمان میگوید جهشها در ویروس کروا ممکن است کارآمدی واکسنهای ساختهشده را کاهش دهند. پژوهشگران در مقالهای که در ماه ژوئیه در ژورنال Cell منتشر شد، گفتند هنگام کارآزمایی بالینی واکسنهای فعلی باید جهشهای ویروس را هم در نظر گرفت.
این همهگیرشناسان از دانشگاههای ییل، هاروارد و کلمبیا نوشتند پژوهشگران در هنگام باید در هنگام ساخت واکسن به «تغییرات تاثیرگذار» توجه داشته باشند.
به گفته این پژوهشگران هنوز پرسشهای بسیاری درباره اثرات بالقوه گونه D614G بر پاندمی کووید-۱۹ مطرح هستند.
نظر شما