به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: سال گذشته با وزارت آموزش و پرورش مسألهای را در این زمینه پیگیری کردیم. آموزش و پرورش برای حذف کنکور باید ۳ سال آخر تحصیلی دانشآموز را به صورت امتحان نهایی و با ارزیابی یکسان برگزار کند تا دانشگاهها بتوانند نتیجه تحصیل ۳ سال او را کنار هم قرار دهند و با دقت بیشتر انتخاب کنند.
وی افزود: در غیر این صورت، فقط ارزیابی امتحانات نهایی سال آخر دبیرستان دقت لازم را برای رشتههای پرطرفدار فراهم نمیکند. به عنوان مثال، به یک رشته-محل ۵۰ نفر ظرفیت اختصاص مییابد اما ناگهان ۲۰۰ نفر شرایط مشابه برای پذیرش در آن رشته دارند که هیچ راهی برای انتخاب آنها نیست و باید کنکور برگزار شود.
وزیر علوم تاکید کرد: تا زمانی که این مسأله به صورت استاندارد برطرف نشود، سازمان سنجش و آموزش کشور نمیتواند کاری انجام دهد.
این مقام مسئول وزارت علوم همچنین با اشاره به رشتههای پرطرفدار دانشگاهها خاطرنشان کرد: ضرورت برگزاری آزمون برای رشتههای پرطرفدار مثل مهندسی، پزشکی و علوم انسانی در دانشگاههای بزرگ مطرح است اما در سایر دانشگاهها امکان پذیرش بدون آزمون وجود دارد، همانطور که این امر سال گذشته هم انجام شد و امسال فرایند ثبتنام در پذیرش بدون آزمون تا هفته اول شهریورماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه داوطلبان به هر دلیلی تمایل به ثبتنام در آزمون دارند، گفت: با این حال، اگر فردی به هر دلیل مانند مشغله کاری امکان شرکت در کنکور را ندارد و در شهرستان محل زندگی وی دانشگاه یا رشته پرطرفدار وجود ندارد، در پذیرش بدون آزمون ثبتنام کند.
غلامی با یادآوری اختصاص ظرفیت ۹۱۲ هزار نفری برای پذیرش بدون آزمون تاکید کرد: رقابت در کنکور برای ۱۵۰ هزار صندلی صورت میگیرد. مشکل داوطلبان نداشتن اعتماد کامل به سیستم پذیرش بدون آزمون است.
به گفته وزیر علوم، افرادی که از آزمون خود راضی نیستند امکان ثبتنام در فرایند پذیرش بدون آزمون را دارند.
کنکور سراسری دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی ۹۹ از ۲۹ مرداد آغاز شده و امروز با برگزاری کنکور زبان های خارجی به پایان میرسد.
نظر شما