به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، رئیس اداره صمت شهرستان سرخس، انفجار گاز موجود در حفره گاز پشت سینه کار را علت اصلی حادثه هفته گذشته معدن سرخس عنوان کرد و گفت: سوء مدیریت داخلی معدن موجب بروز این حادثه شده که متأسفانه دو نفر جان خود را از دست دادند.
علیاکبر اکبری با بیان اینکه متأسفانه معدن آقدربند فاقد تشکیلات امداد و نجات و ایمنی است، گفت: عدم توجه بهرهبردار به اخطاریههای سازمان برای اجرای سیستم تهویه مصنوعی، تجهیز کردن معدن به وسایل گازسنج مناسب، کپسولهای خودنجات و تجهیزات امداد و نجات، آمبولانس و تجهیزات آتشنشانی از مواردی هستند که باعث ایجاد این حادثه شدهاند.
وی با بیان اینکه متأسفانه مسئول ایمنی در زمان انجام فرایند آتشباری در معدن حضور نداشته است، ادامه داد: سهلانگاری و عدم انجام عملیات گازسنجی و بررسیهای لازم توسط مسئول ایمنی معدن قبل از انجام عملیات آتشباری با توجه به وجود گاز یک هفته قبل از وقوع حادثه در تونل و گازگرفتگی سه تن از کارکنان و عدم گزارش موضوع به مسئولان ذیربط، از دلایل دیگر ایجاد این حادثه بوده است.
اکبری با اشاره به اینکه تاریخ اولین بهرهبرداری معدن زغالسنگ آق دربند به سال ۱۳۲۴ میرسد، به ورود دادستانی و شورای تأمین به موضوع اشاره و بیان کرد: در پی وقوع انفجار در معدن زغالسنگ «آق دربند»، سرپرست کارگاه این معدن به دلیل برخی قصور در این حادثه بازداشت شده است. هفته آینده جلسهای با هیئتمدیره برای پاسخگویی برگزار خواهد شد تا در آینده اصلاحاتی انجام شود، در حال حاضر تونلی که این اتفاق در آن رخ داده تا زمانی که وضعیت آن مشخص شود، تعطیل است.
رئیس اداره صمت سرخس، افزود: آقدربند که تنها واحد معدنی تولیدکننده کک در خراسان رضوی به شمار میآید، علاوه بر اکتشاف و استخراج، دارای واحدهای زغال شویی و کک پزی با سرمایهگذاری بخش خصوصی است که سالانه حدود هشت هزار تن کک تولید میکند که ۳۱ درصد از سهام این شرکت به آستان قدس و ۷۰ درصد آن به بخش خصوصی تعلق دارد. اختلاف نظری بین شرکای اصلی شرکت وجود دارد که مدتی پیش هیئتمدیره جدید انتخاب شده است، پیشنهاد این است که این تغییر مدیریت همراه با یکپارچه شدن سهامداران با نگاه به آستان قدس باشد، زیرا آستان قدس بالاترین سهامدار است و بهتر میتواند مدیریت کند، کما اینکه از زمانی که آستان قدس ورود کرده، ۱۷ ماه حقوق معوقه را به ۹ رسانده هزینه کرده است.
نظر شما