به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبامدی این یافته ممکن است به امکان استفاده بیشتر از نمونههای که خود اشخاص جمع میکنند، برای انجام آزمایش ویروس کرونا کمک کند.
پژوهشگران دانشگاه ییل در آمریکا در نامهای به ژورنال پزشکی نیوانگلند درباره انجام این آزمایش در ۷۰ بیمار گزارش دادهاند. این بیماران قبلا با استفاده از نمونهگیری از ترشحات بینی دچار عفونت کروناویروس جدید عامل بیماری کووید-۱۹ تشخیص داده شده بودند.
یک تا ۵ روز پس از تشخیص، آزمایش نمونههای بزاق ۸۱ درصد این افراد از لحاظ ویروس کرونا مثبت بود، در حالیکه این میزان با سواب بینی (نمونهگیری از ترشحات بینی) ۷۱ درصد بود.
کارشناسان میگویند این یافتهها پیشرفت مهمی در انجام آزمایش برای شناسایی عفونت کروناویروس جدید است.
قبلا پژوهشگران در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا نیز تلاشهای برای استفاده از نمونههای بزاق برای شناسایی عفونت کووید-۱۹ انجام داده بودند.
شیوهای که پژوهشگران دانشگاه ییل استفاده کردند، میتواند به حل مشکل کمبود تجهیزات پزشکی برای انجام آزمایش کرونا هم کمک کند. برای مثال این پژوهشگران از لیوانهای استریل که در آزمایشگاهّا برای جمعآوری ادرار استفاده میشوند، برای گردآوری نمونههای بزاق استفاده کرده بودند.
این پژوهشگران قبلا مجوز اضطراری برای استفاده از یک پروتکل آزمایشی مربوط به نام SalivaDirect را از سازمان غذا و داروی آمریکا به دست آورده بودند.
سازمان غذا و داروی آمریکا میگوید این پنجمین آزمایشی است که برای استفاده از بزاق به عنوان نمونهای برای آزمایش کووید-۱۹ تایید کرده است.
اما شیوه مورد استفاده از پژوهشگران دانشگاه ییل با شیوه سایر آزمایشهای تشخیصی متفاوت است.
این پژوهشگران پلتفرم آزمایشیشان را با استفاده از چندین ماده «شناساگر» معمول و در دسترس طراحی و تایید کردهاند.
این پژوهشگران میگویند SalivaDirect یک «پروتکل» است، نه یک «کیت» و هدف از ایجادش این است که سایر موسسههای پزشکی نیز بتوانند آزمایش «ارزانقیمت بر اساس بزاق» را انجام دهند.
این پروتکل به صورت منبعباز در اختیار همه قرار دارد و هم اکنون دانشگاه ایلینوی در امریکا با استفاده از آن آزمایش بزاق خاص خودش را برای شناسایی ویروس کرونا ساخته است.
کارشناسان میگویند انتشار نتایج این پژوهش ممکن است به استفاده گستردهتر از آزمایشهای بزاق برای شناسایی ویروس کرونا کمک کند.
آزمایش بزاق از این لحاظ اهمیت دارد که بزاق عامل اصلی انتقالدهنده ویروس کرونا است. از طرف دیگر پاسخ قطعیتری درباره وجود داشتن یا نداشتن عفونت به دست میدهد.
دسترسی بیشتر و آسانی آزمایشهای کووید-۱۹ برای انجام غربالگری گسترده برای جلوگیری از انتشار ویروس ضروری است.
نظر شما