دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۶
۰ نفر

قیمت دلار در بازار آزاد و صرافی‌های بانکی از هم فاصله گرفته‌اند. در یکسو، دلار در خیابان فردوسی با قیمت‌های بالای ۲۴۵۰۰ معامله می‌شود و در سوی دیگر، صرافی‌های بانکی، اقدام به عرضه ارز با نرخ ۲۲۶۰۰ تومان کرده‌اند.

دلار

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، فاصله حدودا ۲ هزار تومانی بین این دو بازار موجب شده است که یک فرد طی یک روز بتواند حداقل ۴ میلیون سود کسب کند. این اختلاف قیمتی در روزهای اخیر، موجب افزایش تقاضای دلار صرافی‌ها از سوی مردم شده است. هر فرد می‌تواند در سال یکبار سهمیه ۲۲۰۰ دلاری خود را از صرافی‌ها دریافت کند.

در کدام بازار می‌توان بدون ریسک طی یک روز، ۴ میلیون تومان سود به دست آورد؟ پاسخ این سوال، بازار ارز است و حدس این موضوع هم نمی‌تواند دشوار باشد؛ چراکه در گذشته نیز بارها این بازار مکانی برای کسب سودهای کم دغدغه بوده است. در واقع، یک بار دیگر در بازار ارز، اختلاف قیمت صرافی‌های بانکی و بازار آزاد بالا رفته است و همین مساله، از هفته گذشته افراد زیادی را به سوی خیابان فردوسی و صرافی‌هایی کشانده است که ارز را با قیمت پایین‌تر عرضه می‌کنند.
 
حتی در یکی از نقاط منطقه ۶ نیز گزارش شد که صف برای خرید دلار ارزان‌تر شکل گرفته بود. در روزهای اخیر فاصله قیمتی بین صرافی‌های بانکی و بازار آزاد به حدود ۲هزار تومان رسید و به‌رغم کاهش سرعت رشد دلار در روز گذشته، این فاصله چندان تصحیح نشد.
 
با در نظر گرفتن این فاصله قیمت ۲ هزار تومانی، یک فرد می‌تواند در ازای خرید ۲ هزار و ۲۰۰ دلار، کمی بیش از ۴ میلیون در یک روز سود کند. هر فرد طی یک سال مجاز است که ۲ هزار و ۲۰۰ دلار از صرافی‌ها، ارز خریداری کند؛ درست است که این عدد چندان بزرگ به نظر نمی‌رسد، ولی مساله آنجاست که فاصله قیمتی بین صرافی‌ها و بازار آزاد به حدود ۱۰ درصد رسیده است که موجب می‌شود افراد زیادی که در شرایط عادی، تقاضای خاصی برای دلار ندارند هم وارد بازار ارز شوند.

فاصله ۲ هزار تومانی در بازار ارز

در اولین روز هفته، صرافی‌های بانکی دست از کاهش قیمت کشیدند، ولی همچنان نرخ فروش آن‌ها با بازار آزاد اختلاف زیادی داشت، اختلافی که زمینه‌ساز توزیع رانت وسوسه‌انگیزی در بازار ارز شده بود. روز یکشنبه، صرافی‌های بانکی ۱۵۰ تومان به قیمت دلار افزودند تا این ارز روی عدد ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان قرار بگیرد؛ این اتفاق در حالی صورت گرفت که در بازار آزاد، اسکناس آمریکایی پیشروی در کانال ۲۴ هزار تومانی را ادامه می‌داد.
 
صبح روز دوم هفته، حتی شاخص ارزی تا نقطه ۲۴هزار و ۸۰۰ تومانی بالا رفت، ولی از اواسط مسیر قیمت دلار در بازار آزاد تغییر کرد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر به نقطه ۲۴ هزار و ۵۲۰ تومانی رسید که ۲۰ تومان بیشتر از روز شنبه بود.

با وجود اینکه دیروز قیمت دلار در بازار آزاد رشد کمتری را نسبت به صرافی‌های بانکی تجربه کرد، همچنان بین این دو بازار نزدیک به ۲ هزار تومان فاصله وجود داشت. در واقع، اگر کسی موفق می‌شد سهمیه سالانه ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری را از صرافی‌های بانکی تهیه کند، کمی بیش از ۴ میلیون تومان سود را طی یک روز می‌توانست به دست بیاورد. کافی بود که آن‌ها ۲ هزار و ۲۰۰ دلار از صرافی‌های بانکی با قیمت ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان بخرند و بعد همان را با قیمتی حدود ۲ هزار تومان بالاتر در بازار آزاد به فروش برسانند.

شروع فروش دلار ارزان‌تر از بازار

بازارساز فروش دلار با قیمت پایین‌تر را از هفته گذشته آغاز کرد. با این حال، این تاکتیک نه‌تن‌ها منجر به افت قیمت‌ها در بازار آزاد نشد که این ارز از مرز ۲۴ هزار تومان فراتر رفت و دیروز در مقطعی در نزدیکی مرز ۲۵ هزار تومانی رویت شد. چنین رشد قیمتی در حالی رخ داد که خبرهای زیادی در مورد افزایش عرضه ارز در بازار به گوش می‌رسد؛ البته این عرضه با قیمت‌های بسیار پایین‌تری نسبت به نرخ آزاد صورت گرفته است.

به گفته برخی فعالان، زمانی که با وجود عرضه زیاد ارز، قیمت دچار کاهش نمی‌شود، سمت و سوی انتظارات هم ممکن است تغییر کند. در واقع به سایر معامله‌گران چنین سیگنالی را ارسال می‌کند که سطح تقاضا در بازار بالاست و همین عامل باعث شده است که قیمت دلار به‌رغم افزایش عرضه ارز کاهشی نشود.
 
با این حال، این نکته را باید در نظر گرفت که بخش زیادی از تقاضایی که وارد بازار شده است، شکل کاذب دارد. در واقع این تقاضا به‌دنبال به‌دست آوردن دلار ارزان‌تر است و در صورتی که دلار صرافی‌های بانکی به سوی قیمت‌هایی نزدیک به بازار میل کند، این تقاضا اتوماتیک از بازار خارج می‌شود. همچنین اگر عرضه ارز با قیمت‌هایی نزدیک به نرخ بازار صورت بگیرد، توان اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. عرضه ارز نزدیک به نرخ بازار موجب می‌شود که به جای تقاضای کاذب، تقاضای واقعی هدف قرار بگیرد.

حرکت دلار روی سطح حمایتی

در دومین روز هفته، دلار معاملات خود را در محدوده ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی آغاز کرد. در حالی که برخی فعالان درانتظار ورود این ارز به کانال ۲۵‌هزار تومانی بودند، حجم فروش‌ها زیاد شد و این ارز به سوی قیمت‌های پایین‌تر حرکت کرد.
 
ساعت ۳‌بعدازظهر، دلار روی سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی که به‌عنوان مکان حمایتی این ارز در میان معامله‌گران شناخته می‌شد، قرار گرفت و در ادامه توانست با افزایشی آرام روی عدد ۲۴ هزار و ۵۲۰ تومان قرار بگیرد. این قیمت تنها ۲۰ تومان بیشتر از روز شنبه بود.
 
به گفته فعالان، دیروز شماری از معامله‌گران یک بار دیگر سعی کردند از خریدهای قبلی خود کسب سود کنند و همین عامل افت دلار از سقف ابتدای روز شد. با این حال، در اواخر روز خریدها در آستانه سطح حمایتی زیاد شده بود. این روزها پس از ساعت ۵ بعدازظهر هم معاملات در اتاق‌های معاملاتی به شکل جدی‌تری دنبال می‌شود و جابه‌جایی قیمت‌ها در این اتاق‌ها در معاملات روز بعد بازار اثرگذار است.

افت سکه در روز تردید دلار

در روزی که خبری از افزایش قابل توجه دلار نبود، معامله‌گران سکه هم بیشتر فروشنده بودند. تحت‌تاثیر این افزایش فروش‌ها، ساعت ۴ بعدازظهر عدد ۱۱ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان در برابر این فلز گرانبها قرار گرفت که ۷۰ هزار تومان کمتر از روز پیشین بود. این اتفاق در حالی رخ داد که در ابتدای روز سکه تا محدوده ۱۱ میلیون و ۴۵۰ هزار تومانی نیز رشد کرده بود.
 
به گفته فعالان، به نظر می‌رسد سکه‌بازان از برگشت دلار از محدوده ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی چنین برداشتی کردند که رشد این ارز به پایان رسیده است، در نتیجه به استقبال افت بیشتر آن طی روزهای آتی رفتند. با این حال، گروهی هم باور داشتند، بازار سکه با نزدیک شدن به سطح ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی با افزایش فروش‌ها مواجه می‌شود. این سطح یک مقاومت محکم در بازار سکه بوده است و این فلز گرانبها در طول تاریخ خود قیمت بالای ۱۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان را تجربه نکرده است.

کد خبر 546896

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ارز و طلا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha