چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۰
۰ نفر

پژوهشگران می‌گویند کووید-۱۹ می‌تواند به کلیه‌ها آسیب بزند و باعث افزایش خطر نیازمند شدن به دیالیز شود.

kidney

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی این پژوهشگران همچنین هشدار داده‌اند که پزشکان باید آماده افزایش عمده‌ای در موارد بیماری مزمن کلیوی به علت پاندمی کرونا باشند.

این پژوهشگران در این بررسی داده‌های به دست آمده از حدود ۴۰۰۰ بیمار در سنین ۱۸ و بیشتر بستری‌شده در نظام بهداشتی مونت سینایی در نیویورک را در فاصله ۲۷ فوریه و ۳۰ مه ۲۰۲۰ تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج نشان داد «آسیب حاد کلیوی» در ۴۶ درصد بیماران رخ داده و یک پنجم بیماران به دیالیز نیاز پیدا کرده‌اند.

میزان مرگ‌های درون‌بیمارستانی در میان افراد دچار آسیب حاد کلیوی ۵۰ درصد بود، در حالیکه در افرادی که این عارضه را نداشتند، این میزان ۸ درصد بود. فقط ۳۰ درصد افرادی که دچار آسیب حاد کلیوی شده بودند زنده ماندند و وضع کلیه‌شان بهبود یافت.

این پژوهشگران می‌گویند گرچه هنوز دقیقا معلوم نیست که ویروس کرونا در درازمدت چه اثراتی برای کلیه‌ها خواهد گذاشت، اما ممکن است پس از پاندمی کووید-۱۹ یک همه‌گیری بیماری‌ کلیوی رخ دهد و سپس شمار بیشتری از بیماران به دیالیز و پیوند کلیه نیاز پیدا کنند.

به گفته این پژوهشگران در قدم اول باید بیماران را به طور زودرس شناسایی کرد و از پیشرفت بیماری کلیوی جلوگیری کرد. این پژوهشگران می‌گویند دارند از یادگیری ماشینی برای ساختن مدل‌هایی که بتواند پیامدهای مانند اختلال کلیوی را در کووید-۱۹ پیش‌بینی کند، استفاده می‌کنند.

قبلا پژوهشگران در چین هم از درصد بالایی از نارسایی حاد کلیه در بیماران بستری شده به علت کووید-۱۹ خبر داده بودند.

کد خبر 549888

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha