در نتیجه گلبولهای قرمز نمیتوانند مقدار کافی اکسیژن را به نقاط مختلف بدن حمل کنند.
زنان و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن در معرض خطر بیشتر کمخونشدن هستند.
برای پیشگیری از کمخونی این نکات را در نظر داشته باشید:
- با خوردن مواد غذایی مانند سبزیجات دارای برگ سبز، گوشت قرمز لخم، نان و سایر غلات غنیشده با آهن، ماهی و خشکبار مقدار کافی آهن در رژیم غذایی خود وارد کنید.
- غذاهای غنی از ویتامین C، اسید فولیک، و ویتامین B12 مصرف کنید تا به جذب بیشتر آهن در بدن شما کمک شود.
- از رژیمهای غذایی سخت و محدودکنند ه که تعادل دریافت ویتامینها و مواد معدنی را در بدن شما به هم میزند، پرهیز کنید.
- همراه غذا چای یا قهوه ننوشید. این کار جذب آهن مواد غذایی را در بدن شما مشکلتر میکند.
- زنانی که در دوران باروری هستند، باید هر پنج تا ده سال یکبار از لحاظ کمخونی مورد آزمایش قرار گیرند. اگر دکتر شما تشخیص دهد که شما در معرض خطر بیشتر کمخونی هستید، ممکن است توصیه کنید هر سال این آزمایش را انجام دهید.
HealthDay News, 19 June,2008