محسن نامجو برای تحصیل در رشته موسیقی به اتریش سفر کرد. او که سال گذشته، برای شرکت در آزمونها و مصاحبههای حضوری برای تحصیل در چند دانشگاه و کنسرواتوار اروپایی، به قاره سبز سفر کرده بود، بالاخره به ایدهاش جامه عمل پوشاند و به وین سفر کرد تا در ترم جدید یکی از کنسرواتورهای وین، ثبتنام کند. او سال گذشته، به قصد تحصیل در اروپا، از کشور خارج شده بود.
خروج او از ایران، از سوی برخی رسانهها، به عنوان کوچ همیشگی او از کشور، ارزیابی شد. آن زمان، هنوز آلبوم او منتشر نشده و تلاش او و مدیر برنامههایش برای کسب مجوز انتشار از وزارت ارشاد، به نتیجه نرسیده بود. اما او و دوستانش خیلی زود به این خبر واکنش نشان دادند و اعلام کردند که نامجو برای تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کرده و سفر او، یک کوچ دائمی نیست.
برخی فکر میکردند کوچ او، برای ادامه فعالیتهای موسیقی از طریق غیرمجاز است، اما صحبتهای او و دوستانش در ایران، این گمانه را برطرف کرد. مدتی بعد، نامجو به ایران بازگشت و در گفتوگویی اعلام کرد که از پاییز سال آینده دورههای تحصیلی موردنظرش آغاز میشوند و او یکی از پنج گزینه مختلفش در وین، روتردام، استراسبورگ و پاریس را انتخاب خواهد کرد.
آنطور که از خبرها برمیآید او وین را برگزیده و پیش از پاییز برای شرکت در دورههای مقدماتی به اتریش سفر کرده است.
البته این کنسرواتور، کنسرواتوار اصلی وین نیست و او به یکی از کنسرواتورهای وین خواهد رفت.
خودش مدتی پیش در این باره گفته بود: «در وین، رشته آواز جز در کنسرواتوار پراینر به من پیشنهاد شد که مشکلی برای حضور در آن ندارم. یک نکته جالب هم بگویم. بعضی جوانان ایرانی برای ادامه تحصیل به وین و پاریس میروند و وقتی برمیگردند میگویند مثلا در کنسرواتوار وین درس میخوانم. در حالی که صحیحاش این است که بگویند در کنسرواتواری در وین درس میخوانند.
این کنسرواتوار، آن کنسرواتوار معروف و شماره یک وین نیست. یا در فرانسه به تمام دانشگاههای دولتی، عنوان سوربن را اطلاق میکنند و طرف به ایران برمیگردد و خودش را فارغالتحصیل سوربن معرفی میکند.» به این ترتیب، او برای تحصیل در رشته آواز جز برای یک دوره چهار ساله به وین سفر کرده است.
او در سفر قبلی خود با یکی از پروفسورهای این دانشگاه به توافق رسیده بود تا از شروع ترم جدید، به او بپیوندد. او در مدت تحصیل، به ایران سفر خواهد کرد و به هیچوجه، به صورت دائم در وین اقامت نخواهد داشت.
سال گذشته، پس از کش و قوسهای فراوان، آلبوم ترنج محسن نامجو که همه آهنگهایش روی اشعار کهن ایران، ساخته شده بود، از سوی مرکز موسیقی حوزه هنری به بازار آمد و بالاخره او را به یکی از موزیسینهای مجاز ایران تبدیل کرد.
اما انتشار این آلبوم از سوی حوزه، باعث ایجاد اختلاف شدیدی میان وزرات ارشاد و حوزه هنری شد و نهایتا این جدال عجیب و بیسابقه، با عزل رضا مهدوی مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، به ظاهر به پایان رسید. البته مدتی بعد، مهدوی با پست و عنوانی جدید از سوی حسن بنیانیان به مرکز موسیقی حوزه هنری بازگشت که این بازگشت، نوعی دلجویی از مهدوی قلمداد شد.
همشهری امارات