به گزارش همشهریآنلاین به نقل از تسنیم، اخیراً ادعاها و اخباری مبنی بر جریمه شدن برخی خودروها به دلیل مخدوش شدن ناخواسته پلاک مطرح و منتشر شده است.
محتوای این ادعاها هم این است که پلاک برخی خودروها به دلیل پایین بودن کیفیت، در سرما و گرمای شدید رنگ و خودرو از دست داده و باعث ناخوانا شدن اعداد و حروف میشود که همین امر باعث جریمه شدن خودرو از سوی پلیس میشود.
کار تا جایی پیش رفته است که مدیرعامل یک تشکل مردمنهاد به نام تشکل مردمی پیشگیری و مبارزه با فساد با ارسال نامهای به پلیس راهور ضمن انتقاد از وضعیت کیفیت پلاکها و جریمه شدن ناخواسته مالکان خودروها، خواستار حل این مسئله شده است.
محمد محمدی، مدیرعامل تشکل مردمی پیشگیری و مبارزه با فساد، در این باره گفت: پلاکهای انتظامی بعضاً به دلیل نامرغوب بودن مواد اولیه دچار رنگپریدگی میشوند و به مرور زمان، رنگ آنها در مقابل آفتاب از بین میرود؛ یعنی زمینه سفیدرنگ پلاک با گذشت زمان، تغییر رنگ داده و به زردی متمایل میشود.
وی توضیح داد: پلیس نیز به این دلیل که راننده پلاک را مخدوش کرده جریمه را انجام میدهد در صورتی که راننده نقشی در این مخدوش شدن نداشته است.
محمدی افزود: باید جریمههایی که در این رابطه صورت گرفته، مجدداً به مردم عودت داده شود به طور مثال افرادی با مراجعه به ما عنوان کردهاند توسط پلیس جریمه شده در صورتی که نقشی در آن نداشتهاند، حتی فردی بوده که سه بار به این دلیل توسط پلیس جریمه شده است.
مدیرعامل تشکل مردمی پیشگیری و مبارزه با فساد گفت: افرادی به عمد پلاک خود را مخدوش میکنند که حتماً باید با آنها برخورد قانونی شود اما جریمه رانندگان به دلیل نامرغوب بودن پلاک نصبشده صحیح نیست.
محمدی توضیح داد: از پلیس میخواهیم برای این پلاکهای انتظامی فراخوان داده و نسبت به تعویض آنها اقدام کند.
این اظهارات محمدی در حالی است که سرهنگ علی محمدی رئیس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور در پاسخ به این ادعاها گفت: در یک بازه زمانی (حدوداً اوایل دهه ۹۰) این مشکل وجود داشت که پلیس برای صاحبان این پلاکهای انتظامی فراخوان داد و به صورت رایگان اقدام به تعویض پلاک انتظامی و نصب پلاک مجدد برای خودروهای آنها کرد.
این مقام انتظامی افزود: برخی از افراد از این وضعیت سوءاستفاده کرده و برای جریمه نشدن توسط دوربینها، اقدامات مشابهی مانند سوزاندن پلاکهای انتظامی یا مخدوش کردن پلاک میکنند که پلیس راهور این موارد را قطعاً تشخیص میدهد.
به گفته وی، افرادی که مدعی هستند همچنان دارای این مشکل هستند و پلاک انتظامی آنها از جنس نامرغوب و از نوع مدل مذکور در اوایل دهه ۹۰ بوده، میتوانند به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند تا نسبت به تعویض پلاک آنها به صورت رایگان اقدام شود، اگر فردی نیز نسبت به تعویض اینگونه پلاکها اقدام نکند یعنی خودش تمایلی به این کار ندارد.
رئیس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور گفت: اکنون نیز شاید پلاکهای انتظامی کم و انگشتشماری در تهران وجود داشته باشد که از نوع آن مدل نامرغوب بوده است و صاحبان آن هنوز نسبت به تعویض پلاک خود اقدام نکردهاند قطعا برای تعویض این نوع پلاکها مشکلی وجود ندارد.
نظر شما