فضاپیمای «اوسریس رکس» ناسا روی سیارک فرود آمد و با استفاده از یک بازوی رباتیک از سطح آن نمونه برداری کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از ایونینگ استاندارد، فضاپیمای اوسیریس رکس (Osiris-Rex)  ناسا ، روی سیارک «بنو» (Bennu) فرود آمد تا نمونه‌هایی از سطح آن جمع آوری کند.

هنگامی این فضاپیما تاییدیه برقراری تماس با سیارک بن نو را اعلام کرد که در فاصله ۳۲۰ میلیون کیلومتری زمین قرار داشت و تیم این پروژه از موفقیت آن اطمینان حاصل کردند.

در حقیقت طی این عملیات فضاپیما به مدت چند دقیقه روی سیارک فرود آمد تا مقداری از خاک آن را برای نمونه‌برداری و بازگشت به زمین جمع آوری کند.

احتمال برخورد سیارک ND۲۰۲۰ به زمین در سوم مرداد

البته یک هفته طول می‌کشد تا محققان از محتوای نمونه جمع‌آوری شده مطلع شوند و در صورتی که فرایند نمونه‌برداری انجام نشده باشد، باید دوباره عملیات را تکرار کنند.

گرانش سیارک برای فرود آمدن فضاپیما روی آن بسیار کم بود و عرض آن فقط ۵۱۰ متر است. در نتیجه فضاپیمای اوسیریس رکس از یک بازوی رباتیک ۳.۴ متری برای جمع آوری نمونه‌ای ۶۰ گرمی از سیارک بن نو استفاده کرد.

قرار بود این عملیات زودتر انجام شود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا دو ماه به تعویق افتاد. این نخستین باری است که ایالات متحده آمریکا جمع آوری نمونه از سیارک را انجام می‌دهد. پیش از این فقط ژاپن توانسته بود چنین عملیاتی انجام دهد.

کد خبر 559065
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha