به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه وال استریت ژورنال در مطلبی اعلام کرد دولت دونالد ترامپ قصد دارد تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با تشدید کمپین تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، امکان رفع آنها را در صورت پیروزی رقیب دموکراتش در انتخابات دشوار کند.
این نشریه آمریکایی به استناد گفتههای برخی منابع آگاه گزارش داد دولت فعلی آمریکا قصد دارد تا مانور بر روی کارزار فشار حداکثری خود علیه ایران را تا پیش از انتخابات نوامبر تا حدی تقویت کند تا تلاشهای آتی برای رفع آن دشوار شود.
وال استریت ژورنال با اشاره به برتری ادامهدار جو بایدن دموکرات در نظرسنجیهای ملی و ایالتهای کلیدی در مقایسه با رقیب جمهوریخواه او، به هراس مقامات آمریکاییها میپردازد که نگرانند در صورت شکست ترامپ و راهیابی بایدن به کاخ سفید، کارزار فشار حداکثری، که به ظن ترامپ بستری برای رسیدن به یک توافق هستهای جدید با ایران است، تغییر کند.
این نشریه آمریکایی در ادامه مینویسد از همین رو دولت ترامپ به توسل به تحریمهای مرتبط با قوانین ضد تروریسم علیه ایران روی آورده است؛ تحریمهایی که به باور ناظران سیاسی لغو آنها به صورت بالقوه مسیر دشواری را میطلبد.
بنا به نوشته وال استریت ژورنال، دولت ترامپ برای تحقق این مهم، تشدید فشارها از طریق هدف قرار دادن صنایع حیاتی ایران از جمله صنایع پتروشیمی و فلزی را مدنظر دارد. مقامات فعلی و پیشین آمریکا معتقدند وضع تحریمهای مجدد علیه بخشهایی که پیشتر نیز تحریم شده و طرح ارتباط این تحریمها با موضوع تروریسم، رفع آنها را در دولت بعدی آمریکا با دشواری فراوان همراه میکند، به گونهای که لغو آنها مستلزم پیمودن یک فرآیند بسیار پیچیده سیاسی خواهد بود. از آنجا که چنین مجازاتی با جزئیات «موجه» صادر میشود، مقاماتی که خواهان حذف این تحریمها هستند باید پرونده لزوماً سیاسی را برای لغو آنها مطرح کنند.
کیرستن فونتنروز، مدیر ارشد سابق امور خلیج فارس در شورای امنیت ملی دولت ترامپ، بازگرداندن برخی از این تحریمها را بسیار دشوار توصیف میکند و میگوید شاید دولت بایدن بخواهد به عنوان حسن نیت و بازگرداندن ایران به پای میز مذاکره برخی تحریمها را لغو کند، اما او قادر به اقدامات بزرگ در این زمینه نخواهد بود.
این نشریه آمریکایی به گفتههای بایدن در خصوص بازگشت به توافق هستهای ایران، برجام، در صورت پیروزی در انتخابات نیز اشارهای دارد و همزمان اظهارات ترامپ در خصوص آسیب دیدن اقتصاد ایران به دلیل سیاستهای دولت او را نیز متذکر میشود. سیاست تروریسم اقتصادی که به باور ترامپ به حدی آسیب زننده بوده، که زمینه ساز تماس مقامات ایرانی با او بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات نوامبر خواهد بود.
به گفته مقامات ارشد دولت آمریکا، بخشی از سیاست تحریم دولت ترامپ به طور علنی جزئیات نحوه استفاده سران ایران از بودجه و مشاغل کشور برای تأمین بمالی برنامههای تسلیحاتی خود را در برمی گیرد. به گفته مقامات سابق آمریکا، در مجموع این اقدامات یک پایه اثبات رسمی ایجاد میکنند که نشاندهنده تعهدی برای بانکها، سرمایهگذاران و سایر شرکتها برای ارتباط با ایران خواهد است؛ خطری که میتواند همان اثر تحریم را حتی در صورت لغو آنها ایجاد کند.
نظر شما