به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، روز گذشته کرباسچی در روزنامه ایران نوشته بود: «وقتی در مجلس شورای اسلامی رئیسجمهور کشور از ناحیه نمایندهای «لعنت» میشود، نمیشود انتظار داشت که مدیریت مجلس حداقل عکسالعملی از خود نشان دهد و چهره رضایت تلویحی از مجلس به بیرون منتقل نشود؟». شاید قالیباف نوشته کرباسچی را صبح قبل از زدن زنگ شروع مجلس خوانده بود! به نظر میرسد با فصلالخطاب تلقیشدن سخنان رهبری، تنش میان مجلس و دولت حداقل در ظاهر فروکش کند و دیگر شاهد بگومگوهای تند و حملات تیز زبانی از سوی اصولگرایان پارلماننشین به سمت روحانی و دولتش نباشیم. بعد از سخنان اخیر رهبری، ذالنور، نماینده مجلس که اخیرا شدیدترین حملات را به روحانی داشت و حتی بحث اعدام او را هم پیش کشیده بود، در توییتی البته بدون عذرخواهی نوشت «تبعیت از فرامین الهی رهبر عزیز و ولی امرم را از اوجب واجبات میدانم». واکنش دیگر اصولگرایان هم تقریبا همین بوده است.
محمدباقر قالیباف در ابتدای جلسه علنی روز گذشته گفت: همانطورکه مقام معظم رهبری فرمودند، انشاءالله همه با تأسی از پیامبر(ص) ضمن انجام وظیفه خود نسبت به مردم جوانب اخلاق را در عبارات و انتقادات رعایت کنیم و کاستیها و ناکارآمدیها را برای حل مشکلات مردم به سمت تلاش بیوقفه و عمل به قانون هدایت کنیم. اطمینان دارم همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این پس حرفهایی را که مردم به آنها میزنند و گلایههای مردم از مسئولان اجرائی را در سینه خود محفوظ میدارند و آن را به تلاش برای به حرکت درآوردن چرخهای اقدام در همه بخشهای اجرائی کشور با اولویت مسائل اقتصادی، استفاده از ظرفیتهای قانونی و نظارتی مجلس شورای اسلامی تبدیل میکنند و دولت را از طریق نقد صریح و دلسوزانه، نظارت و کنترل بر بودجه و اجرای قوانینی که معطل مانده است یا خلاف قانون عمل میشود، به مجلس و مردم پاسخگو میکنند.
مسیح مهاجری هم در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: این دومینبار است که رهبری در عمر پنجماهه مجلس یازدهم، نمایندگان این مجلس را مورد عتاب قرار داده و روش بعضی از آنها را حرام شرعی اعلام میکنند. سؤال این است که افرادی که مکررا مرتکب حرام شرعی میشوند و به توصیه رهبری هم عمل نمیکنند، چگونه صلاحیت حضور در مجلس را دارند؟ و چگونه خود را انقلابی میدانند؟ این افراد میدانند شرایط کنونی کشور بسیار حساس است و نباید برخلاف اتحاد و انسجام سخن گفت و اقدامی کرد؛ بااینحال دقیقا برخلاف اتحاد و انسجام عمل میکنند و سخن میگویند و همایش بدون مجوز و خلاف امنیت برگزار میکنند و بالاترین مقام اجرائی کشور را به جرم اظهارنظر به اعدام تهدید میکنند و برای استیضاح او تا جمعآوری امضا پیش میروند.
اینان که با الفبای امنیت آشنایی ندارند، چگونه خود را شایسته حضور در مسند قانونگذاری و تأمین امنیت کشور میدانند؟ غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نماینده مردم رشت در مجلس دهم، در رابطه با واکنش رهبری به توهین نمایندگان نسبت به دولت به برنا گفت: جایگاه رهبری طبق قانون اساسی فصلالخطاب است؛ امیدوارم برخی دوستان که در کرسیهای مختلف سیاسی و اجتماعی هستند و تصور میکنند به درجه اجتهاد رسیدهاند، تبعیت از رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهند. جعفرزادهایمنآبادی افزود: متأسفانه این فرهنگ وجود ندارد. پس از صحبتهای رهبری که پدرانه و بزرگمنشانه بود، آقایان در عوض عذرخواهی و اطاعتپذیری توییت میزدند. رهبری کاملا واضح صحبت کردند و این کار را اشتباه دانستند، چه ایرادی دارد بگویید به اشتباهتان پی بردهاید و به توصیه رهبری چشم بگویید؟
او خطاب به توهینکنندگان افزود: وقتی مردم و رهبری ناراضی هستند، چه اشکالی دارد عذرخواهی کنید و بگویید تابع احساسات صحبت کردید. نماینده مجلس دهم در پایان اظهار کرد: رهبری در پیام خود فرمودند از تقابل، تخریب و بداخلاقی پرهیز کنید و به سمتی بروید که کشور از این چالش رها شود. امیدوار هستم بعد از این همه سال، این فرمان رهبری را بشنوند و تفسیر دیگری نکنند.
یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز با اشاره به اینکه توهین و تهدید از سوی هر شخصی که باشد مذموم است، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: حالا اگر این فرد نماینده مجلس باشد، قطعا درجه مذمت کارش بیشتر است. تهدید رئیسجمهور مشکلی از کشور حل نمیکند، بلکه بر مشکلات میافزاید و در واقع علامتی به دشمنان کشور است که چقدر تلاشهای آنها برای ایجاد بحران موفق بوده است. کشور درحالحاضر درگیر تحریمهای اقتصادی، کرونا، بیکاری، تورم و مشکلات معیشتی است و این جامعه به آرامش و امید نیاز دارد، نه اینکه با اظهارات نسنجیده بر حجم بحرانها بیفزاییم و به دشمن علامت دهیم که چقدر در بحرانزایی در کشور ما موفق بوده است. من نمیدانم فردی با این جایگاه در مجلس چگونه است که این مسائل را درک نمیکند؟ شاید تحت تأثیر القائات اطرافیان این اظهارات نسنجیده را مطرح میکند.
محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا، در توییتی نوشت: یقین دارم فرمایش صریح رهبر انقلاب مبنی بر پرهیز از هتک حرمت مسئولان و مشخصا رئیسجمهور، با هزار تأویل و تفسیر و توجیه، مورد بیتوجهی قرار میگیرد و بعد از چند روز توهینها از سر گرفته میشود. از اول انقلاب تاکنون ولی فقیه را فقط وقتی قبول داشتهایم که پیروی کند از ما اصولگراها.
نظر شما