به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حجتالاسلاموالمسلمین حسن غریب با اشاره به دستگیری، صدور کیفرخواست و صدور حکم قطعی یکی از متهمان کلاهبرداری با رسید ساز جعلی افزود: با وصول شکایتهای متعدد از شهروندان مبنی بر اینکه فردی در پوشش خریدار کالای آگهی شده، به منزل ما مراجعه و با نشان دادن رسید واریز جعلی در گوشی خود، کالا را اخذ کرده است، پیگیری این پرونده در دستور کار یکی از شعب جرایم رایانهای قرار گرفت.
وی اضافه کرد: تحقیقات پلیس فتا، اخذ اظهارات شاکیان و استعلامات قضایی برای بررسی خطوط تلفن همراه متهم با صدور دستورات قضایی لازم صورت گرفت و طی یک قرار صوری با وی از طریق فروش کالا در سایت، متهم دستگیر شد.
دادستان عمومی و انقلاب قم گفت: در پی انتشار تصویر متهم در رسانهها، شکایت ۱۲ مالباخته که اغلب آگهی فروش طلا، لوازم برقی و دستگاههای بازی را در سایت خرید و فروش قرار داده بودند، به شعبه مربوطه واصل شد و این فرد با وجود مدارک و شواهد کامل پرونده، به کلاهبرداری از آنها اعتراف کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین غریب ادامه داد: این متهم سابقهدار، با وجود گستره جرایم ارتکابی، تعدد شکات، سوءاستفاده از اعتماد مشتریان و ناامن سازی فضای مجازی، مطابق با قانون مستحق تعیین مجازات بیش از حداقل مقرر قانونی بوده و به رد مال در حق شکات، جزای نقدی در حق دولت، حبس و ۵۰۰ ساعت خدمات عمومی در شهرداری در دادگاه کیفری قم محکوم شده است.
وی تصریح کرد: با وجود هشدارهای متعدد، پروندههای زیادی با همین روش کلاهبرداری به دادسرای جرایم رایانهای ارجاع میشود که در برخی موارد، مدارک و مستندات لازم برای شناسایی و دستگیری متهم اصلی وجود ندارد.
حجتالاسلاموالمسلمین غریب اطمینان از انجام تراکنش واقعی با بررسی حساب و پیامک بانکی فروشنده کالا را در خرید و فروشها ضروری دانست و گفت: در مناسبتها که افراد مشغلههای متعدد دارند و فرصت بررسی حساب ندارند یا در فروشگاهها که معاملات زیادی صورت میگیرد و فروشنده نمیتواند تمامی واریزها را چک کند، زمینه برای این نوع کلاهبرداریها بیشتر فراهم میشود.
نظر شما